HIFK kuittasi kalavelat

Nikolai Goldobin iski kahdesti kiekon ohi Janne Juvosen
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK ja Pelicans kohtasivat toisensa Nordenskjöldinkadulla. Huumoria peliin toivat useaan otteeseen toisiinsa törmäilleet HIFK-pelaajat. Pelicansin salama-alusta huolimatta kotijoukkue nousi Feenix-linnun tavoin jälleen takaa-ajoasemasta voittoon.

Hämärtyvän torstai-illan jääkiekko-ottelussa HIFK otti yhteen Pelicansin kanssa. Lahtelaiset olivat edelliskaudella pudottaneet HIFK:n pudotuspeleissä. Kaksi ensimmäistä minuuttia olivat sekavaa roiskintaa lavasta lapaan, mutta sitten tapahtui. Pelicans sai luotua paineen HIFK:n päätyyn, ja Henri Laurilan kova laukaus siniviivasta upposi verkkoon ylärimaa nuollen.

Kotijoukkue ei kuitenkaan näyttänyt minkäänlaista lamaantumisen merkkiä vaan päinvastoin; Seuraavat minuutit mentiin täysin HIFK:n komennossa. Yleisö kohahti monta kertaa, mutta taululla pysyivät sitkeästi 0-1 lukemat.

Erän toisella puoliskolla vieraat saivat taas pelin juonesta kiinni ja luotua muutamia paikkoja. Valmista ei kuitenkaan koskaan tullut, ja seuraava tilastomerkintä olikin erän ainoa rangaistus, kun Michal Repikin maila nousi HIFK-puolustaja Otto Honkaheimon naamaan.

Toinen erä alkoi, ja Pelicans iski uudelleen. Jordan Smotherman kamppaili kovaa yksinäisenä seisseen HIFK-puolustajan kanssa ja nosti komeasti rystyltä ylänurkkaan. Tämä siivitti Pelicansin lentoa. Kotijoukkue joutui melkoiseen ahdinkoon, mutta sinnitteli.

Pian tuomarin käsi nousi uudelleen epäselvästä maalinedustilanteesta, ja toinen Pelicans-rangaistus oli fakta. HIFK-paitaan palannut Hannu Pikkarainen näki tilanteen mahdollisuutena antaa yleisölle sitä mitä se himoitsi. Teemu Ramstedt apunaan hän taiteili komean osuman tuoden HIFK:n maalin päähän.

Fanit olivat tuskin ehtineet juhlia, kun Pelicans sai uuden mahdollisuuden mennä kahden maalin johtoon rangaistuslaukauksella. Tommi Paakkolanvaaran harhautukset eivät kuitenkaan hämänneet HIFK:n maalivahtia Ville Hussoa.

Edellisessä ottelussa ilman maaleja pelannut Nikolai Goldobin yllätti seuraavaksi. Kärsittyään kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta hän pääsi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon. Pelicans-vahti Janne Juvonen jäi kakkoseksi, ja peli oli tasan 2-2.

Kolmas erä tarjoili kelvollista päästä päähän kiekkoa. Kotijoukkueella oli parikin kertaa mahdollisuus ratkaista peli ylivoimalla, mutta edes Antti Törmäsen aikalisä ei auttanut. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

- Löperö peli, kyllä kolmannessa erässä olisi ylivomalla pitänyt raapaista maali, totesi Törmänen.

Helsingissä mentiin lopulta voittomaalikilpailuun, jonka sankariksi nousi tasoitusmaalin tehnyt Goldobin illan toisella osumallaan.

- Pitkän kaavan kautta mentiin. Kolmannessa erässä olisi voitu kyllä ratkaista, pähkäili kapteenina ottelussa toiminut Ramstedt.