Halloweenin uniset jatkot: Linnut painajainen Nordiksella

Pelicans-vahti Rajaniemi oli illan sankari 35 torjunnallaan.
Sunnuntai-iltapäivä Nordenskiöldinkadulla oli hiljainen. 6504 katsojaa seurasivat löysää ja lopulta Pelicansille kääntynyttä peliä. Lahtelaisten maalivahti Sami Rajaniemi pelasi nollapelin.

Ensimmäisen erän alussa molempien joukkueiden yrittämistä leimasi tehottomuus. Peli oli lähinnä satunnaisten taklausten ruudittamaa kiekon siirtelyä lavasta lapaan. HIFK pääsi kuitenkin erän edetessä hallitsemaan ja sai luotua muutamaankin otteeseen pyörityksen poikasta. Rajaniemi lahtelaisryhmän maalilla oli kuitenkin mies paikallaan.

Kotijoukkue esitti kovaa takakarvausta ja Pelicansin käytännössä ainoa varsinainen maalintekopaikka siunautui Sebastian Revolle, joka pääsi nokikkain HIFK-molari Ville Husson kanssa. Laukaus maalin edestä pomppasi yli maalin. Ensimmäisen erän jälkeen laukaukset olivat kotijoukkueen hyväksi 20-7.

Pelicans otti hallinnan

Toisessa erässä HIFK:n Tomas Zaborsky ja Pelicansin Juhani Tyrväinen herättivät yleisön nahistelemalla. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia, mutta sen jälkeen tunteet alkoivat lämpiämään. Varsinaisia tansseja ei silti sunnuntain iltapäivässä nähty.

Pelicans pääsi lopulta maalin makuun, kun Juha Leimu vei lahtelaiset 0-1-johtoon ylivoimalla. Nappisyötön maalin editse antoi Antti Erkinjuntti. Tyrväinen sai toisen syöttöpisteen osumaan. Hetkeä aikaisemmin Taavi Vartiainen oli jo ehtinyt tuulettaa, mutta tuomari levitti kätensä.

Leimun osuman jälkeen ei kauan pelattu ennen kuin numerot jälleen muuttuivat. Repo siirsi sekavasta maalineduskahakasta Pelicansin kahden maalin karkumatkalle. Dane Byers kuittasi aikaisemmin ottamansa jäähyt syöttöpisteellä. Ben Blood oli toinen syöttöpisteille päässyt.

Kolmannessa erässä Pelicans hallitsi peliä melko suvereenisti. Vierasjoukkue pelasi vastustajan pelaajat pois maalipaikoilta, eikä HIFK saanut aikaan juuri mitään. Erän lopussa nähtiin vielä yksi rangaistus, kun Blood lähti istumaan kaksiminuuttista väärästä varusteesta. Yhdysvaltalaispuolustaja toheloi jäällä ilman kypärää.

− En aio piiloutua tekosyiden taakse väittämällä, että olisin väsynyt eilisen HPK-pelin jälkeen. Olimme huonompia ja eihän näillä fiiliksillä ole mukava lomalle lähteä, totesi HIFK-puolustaja Yohann Auvitu.

− Alkumme oli hyvä, mutta emme onnistuneet tekemään ratkaisuja ylivoimalla. Olimme aika ajoin mentaalisesti kevyitä ja pelistämme saattoi jopa näkyä väsymys. Jouduimme myös muuttamaan hieman kokoonpanoja kesken ottelun ja vajaaksihan tuo peli jäi, puntaroi HIFK-luotsi Antti Törmänen.

Kaiken kaikkiaan Törmänen oli tyytyväinen joukkueensa alkukauden esityksiin.

− Olemme saaneet ryöstettyä pisteitä, vaikka miehiä on ollut sairastuvalla, jatkoi Törmänen.