Ennakoidun tasainen kamppailu kääntyi HIFK:lle

Juuso Puustinen on aloittanut liigakauden erittäin tehokkaasti.
HIFK:n ja Lukon välinen kamppailu oli odotetun tasaväkinen. Helsinkiläiset taistelivat kahden pisteen voiton vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Punapaitojen Juuso Puustinen on kovassa iskussa heti liigakauden alussa ja viimeisteli tänään kaksi maalia.

HIFK:n Juuso Puustinen on saanut kiekkosyksyyn lentävän lähdön. Eilisessä Blues-ottelussa Puustinen onnistui tekemään yhden maalin ja yhden syötön. Tänään hyökkääjä kasvatti pistesaldoaan kahdella maalilla.

Lukko oli viisi minuutta ennen varsinaisen peliajan päättymistä 2-1 -johdossa, mutta Puustinen onnistui tasoittamaan pelin. Corey Elkins teki Puustisen maaliin hienon esityön ja onnistui ilman mailaa pelaamaan kiekon siniviivalle Joonas Järviselle. Järvinen laukoi kiekon maalille ja hieman onnekkaidenkin pomppujen jälkeen kiekko pomppi maalin eteen Puustiselle. Tästä ei hyökkääjä erehtynyt.

Joukkueet pääsivät kokeilemaan uutta kolmella kolmea vastaan pelattavaa jatkoaikaa heti kauden toisessa kamppailussa. Lukko tarjoili helsinkiläisille voittoa jo jatkoajalla, kun raumalaisten Aaron Gagnon ja Janne Niskala ottivat jäähyt peräjälkeen. Uuden jatkoaikasäännön mukaan HIFK-pääsi siis yrittämään ratkaisua ylivoimalla neljällä kolmea vastaan.

HIFK:n ylivoima pyöri hyvin, mutta juonikkaimmat kuviot olivat hakusessa ja laukaukset jäivät vähiin. Välillä punapaitojen päävalmentaja Antti Törmänen peluutti kentällä neljää hyökkääjää, mutta sekään ei tuottanut tulosta.

Punanutut hoitivat voittomaalikilpailun kuitenkin tyylipuhtaasti, kun kaikki kolme laukojaa, Juuso Puustinen, Joonas Rask ja Mika Partanen, onnistuivat maalinteossa. Lukon ainoa onnistuja oli Aaron Gagnon.

Raumalaisista maalinteossa onnistuivat ensimmäisessä erässä Janne Lahti, HIFK:n Teemu Ramstedtin tarjoillessa harhasyötön suoraan Lahden lapaan. Kolmannessa erässä Janne Niskalan siniviivalaukaus yllätti HIFK-vahti Ville Husson.

Lukolla oli hyviä painostushetkiä ottelun aikana ja varsinkin toisen erän aikana raumalaiset pääsivät pyörittämään pitkiä hyökkäysmyllyjä. Lukon ykköskenttä loi vaarallisimmat paikat. Aaron Gagnon tarjoili komeat poikittaisyötöt laitureilleen Sami Lähteenmäelle ja Jesper Piitulaiselle, mutta viimeistely oli molemmissa tilanteissa heikkoa.

Molemmat joukkueet saavat kahden, vuorokauden sisään pelatun ottelun jälkeen levätä hetken. Lukko matkaa tiistaina Bluesin vieraaksi Espooseen ja HIFK kohtaa keskiviikkona SaiPan Lappeenrannassa.