Liivik ratkaisi maalin pelin HIFK:lle

LIIGA / Raportti
HIFK-maalivahti Ville Husso oli nollapelinsä myötä joukkueen voiton takuumiehenä.
HIFK onnisui katkaisemaan kolmen ottelun kotitappioputkensa, kun se voitti KalPan Siim Liivikin maalilla. Kuopiolaiset eivät kovista yrityksistä huolimatta onnistuneet maalinteossa ja HIFK:n Ville Husso piti kauden toisen nollapelinsä.

HIFK:n ja KalPan välistä kamppailua mentiin maalittomana kolmanteen erään asti. KalPa otti eilisen ottelun tapaan tyhmän jäähyn, kun sillä oli liikaa pelaajia jäällä ja kotijoukkue pääsi pelaamaan illan toista ylivoimaansa. Robert Leinon ja Roope Hintzin esityön jälkeen Siim Liivik iski kiekon b-pisteiden välistä KalPa-vahti Eero Kilpeläisen taakse.

KalPan päävalmentaja Pekka Virta oli harmissaan tappiosta.

— Ei oltu ihan raikkaammillaan nyt. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen taisteluun ja tahtoon tehdä sovittuja asioita. Harmittaa tietenkin, kun kaksi päivää peräkkäin otettiin jäähy väärästä vaihdosta ja molemmilla kerroilla vastustajajoukkue tekee siitä ylivoimalla voittomaalin, sanoi Virta Nelonen Pron haastattelussa.

HIFK sai maalista virtaa peliinsä, mutta KalPa sai hyvän tasoitusmahdollisuuden Roope Hintzin ottaman jäähyn myötä. KalPan ylivoima ei kuitenkaan tuonut maalia parista paikasta huolimatta. Kuopiolaiset hakivat vimmatusti tasoitusta koko pelin lopun ja viimeiset viisi minuuttia peliä pelattiin lähes koko ajan HIFK-päädyssä.

Minuutti ennen loppua Eero Kilpeläinen otettiin maaliltaan vielä vaihtoon, mutta miesylivoimakaan ei tuonut KalPalle tasoitusta. HIFK-vahti Ville Hussolle nollapeli oli kauden toinen.

HIFK:n voittomaalin tehnyt Siim Liivik oli tyytyväinen voittoon ja maaliin.

— Saatiin tehdä hartiavoimin hommia läpi pelin. KalPa on kova luisteleva ja taitava joukkue, ne pitää kovaa tempoa. Nämä on tiukkoja maalin pelejä, eikä pelit tästä helpotu yhtään kun mennään kevättä kohden.

— Kun maailmanmestari syöttää, niin eihän siitä voi epäonnistua, naureskeli Liivik kerratessaan voittomaalin syntyä Nelonen Pron haastattelussa.

Kaksi ensimmäistä erää mentiin maaleitta, mutta ottelu oli siitä huolimatta viihdyttävää ja vauhdikasta peliä. KalPa tuli otteluun todella kovalla liikkeellä ja korkealla, aktiivisella karvauksella. HIFK ei päässyt varsinkaan ensimmäisen erän puoliväliin mennessä oikeastaan ollenkaan kontrolloituihin hyökkäyksiin. Punanutut pääsivät oman ylivoimansa myötä paremmin peliin mukaan ja samalla KalPan vauhti ja aktiivisuus väheni.

Tämä helpotti HIFK:n avauspeliä ja etenkin Teemu Ramstedtin johtama ketju oli kotijoukkueen parhaimmistoa läpi ottelun. Puolustaja Tommi Taimen aktiivisuus hyökkäyssuuntaan loi paljon hyviä tilanteita KalPa-päätyyn.

Toinen erä meni lähes poikkeuksetta HIFK-komennossa ja ensimmäisen erän otteet kääntyivät päälaelleen. HIFK prässäsi aktiivisesti, eikä KalPa tahtonut löytää lääkkeitä pelin avaamiseen. Kuopiolaisten päävalmentaja otti myös aikalisän toisen erän kovimman HIFK-pyörityksen keskellä ja yritti herätellä joukkuettaan.

KalPan Janne Keränen, Mikael Ruohomaa ja unkarilainen Balazs Sebok olivat koko ottelun hyvällä pelipäällä, mutta maalinteossa eivät kilpipaidat onnistuneet ja tappio oli joukkueelle toinen perättäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo