Koko rahan edestä

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK ja sarjakärjessä porskuttava Kuopion KalPa tarjosivat lauantai-illan kunniaksi täyteen pakatulle Helsingin jäähallille koko rahan edestä viihdettä. Joukkueiden paremmuus ratkaistiin lopulta vasta voittomaalikilpailussa. HIFK:lle voitto 4-3-lukemin.

HIFK:n tuore kanadalaisvahvistus Tyler Redenbach sai pukeutua lauantaina sankarin viittaan. Sentteri upotti viimeisen rankkarinsa vahvalla ranteella ohi KalPa-vahti Mikko Koskisen. HIFK:lta onnistui myös Petteri Wirtanen omassa yrityksessään. KalPa pysähtyi saksalaisvahti Dennis Endrakseen sekä Sami Kapasen että Sakari Salmisen yrityksillä.

Endras oli muutoinkin ottelun hahmoja. Saksalaismaalivahti oli kolmesta selän taakse livahtaneesta kiekosta huolimatta huikaisevassa vireessä helsinkiläisten maalinsuulla. KalPasta onnistujiin voidaan lukea kaksi maalia viimeistellyt Sami Kapanen sekä myös erinomaisen iltapuhteen torjunut Mikko Koskinen.

KalPa saa lentävän lähdön

KalPa sai otteluun lentävän lähdön. HIFK-puolustuksen koomailun päätteeksi veteraanihyökkääjä Sami Kapanen karkasi läpiajoon ja sijoitti kiekon varmasit ohi Endraksen. Pelikello oli ehtinyt tikittään tässä vaiheessa eteenpäin vain 3.28.

Jos avausmaali tuli nopeasti, ei tasoitustakaan kovin paljon kauempaa tarvinnut odotella. Mikko Kousan viivaveto tasoitti ylivoimalla pelin vain tovia myöhemmin.

KalPan hyvä alku suli toisessa erässä. Joukkueen konseptit sekosivat pahemman kerran, ja paremmin peliin tullut kotijoukkue karkasi Petteri Wirtasen alivoimamaalilla johtoon. Loistavan esityön teki oivan vireen löytänyt ”kevään pelaaja” Janne Pesonen.

– Lähdimme peliin hyvin ja saimme kontrolloitua peliä juuri kuten halusimmekin. En tiedä, mitä toisessa erässä tapahtui, mutta meiltä hukkui työhaalarit jonnekin, KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola ihmetteli.

Pelin kuva toisessa erässä oli selkeä. KalPan hyökkäyspeli kuivui HIFK:n erinomaiseen puolustukseen, joka kerta toisensa jälkeen ohjasi sen hyökkäykset kulmiin. Myös kuopiolaisten avauspeli näytti huomattavasti avauserään vaivalloisemmalta.

Vaikeuksista huolimatta KalPa tasoitti ottelun vielä toisen erän aikana. Mikko Kukkonen laukoi pitkän painostusjakson päätteeksi viivalta, ja kukapa muukaan kuin Sami Kapanen oli mailoineen välissä. Kapasen tasoitusmaaliin syöttöpiste myös Iiro Pakariselle.


Ottelun ehdoton hahmo, Dennis Endras, venyi välillä todella akrobaattisiin torjuntoihin HIFK:n maalilla.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Maalintekokisa, osa kolme

Kolmannessa erässä nähtiin pirteämpi vierasjoukkue. Vaikka HIFK:n Janne Pesonen vei kotijoukkueen 3-2-johtoon erän alkupuolella, vastasi KalPa nopeasti. Jukka Hentunen laukoi Kapasen syötöstä numerot 3-3:een.

Jatkoajalla vierasjoukkue KalPa oli aktiivisempi osapuoli, mutta HIFK Dennis Endraksen johdolla kesti.

– Pelattiin kauden paras jatkoaika. Meillä on ollut raskas viikko, joten ei tässä voi muuta kuin onnitella hifkiä voitosta. Tunteita ja tuoksuja, hienoa mainosta jääkiekolle, Tuokkola totesi.

– Huikea ilta. Tänään me jaksettiin rummuttaa sitkeästi niitä asioita, joista olemme sopineet. Tunne läikkyy edelleen välillä yli, josta seuraa helppoja maaleja, joita tänäänkin pari meille tuli, HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen totesi.

Lannon pitkään sivussa, Hirschovitsin maisema vaihtumassa?

Lauantai-ilta toi myös molempien kokoonpanoihin muutoksia. KalPan Ryan Lannon joutui Eetu Pöystin ja Siim Liivikin kovan, mutta puhtaan ”voileivän” väliin ja poistui kaukalosta tuskaisen näköisenä.

– HIFK:n lääkärin ensiarvion mukaan näkymät eivät ole valoisat. Jos pahin skenaario toteutuu, kausi on ohi, ja se on meille kyllä valtaisa menetys, Tuomas Tuokkala harmitteli.

Toinen muutos tapahtunee HIFK:n riveissä. Uusi sentterihankinta Tyler Redenbach ei ole vielä tehoilla juhlinut, mutta hänen istuttamisensa ryhmään avannee pahemman kerran epäonnistuneelle Kim Hirschovitsille tien muihin maisemiin. Hallin käytävällä kävelleen Hirschovitsin kehonkieli puhui omaa kieltään, ja käytäväpuheiden mukaan KalPa-ottelu oli sentterin viimeinen peli helsinkiläisten punanutussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle