KalPa katkaisi tappioputkensa viihdyttävässä ottelussa

KalPalla oli pitkästä aikaa aihetta juhlaan.
Helsingin jäähallin 5600 katsojalle tarjottiin viihdettä ja draamaa koko rahan edestä. Kaksijakoisen ottelun vei lopulta KalPa, joka katkaisi 11 ottelua kestäneen tappioputkensa.

KalPa lähti otteluun ainoastaan 16 kenttäpelaajan voimin. Joukosta peräti yksitoista on syntynyt 1990-luvulla, joten kokeneesta joukkueesta ei voi puhua.

Vierailijat eivät vajaamiehisyydestään huolimatta säästelleet voimiaan ottelun alussa. Kuopiolaiset olivat liikkeellä hyvällä jalalla ja olikin ottelun alussa jopa kuskin paikalla. Myös ensimmäisen maalin iski vierasjoukkue. HIFK:n maalilla aloittanut Joakim Lundström pomputti Tomi Körkön laukauksen maalin suulle, josta Joona Harjamalla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Harri Rindell oli pettynyt omiensa esitykseen ensimmäisessä erässä, mutta jakoi tunnustusta myös vastustajalle.

- Emme onnistuneet purkamaan lauantain (Jokerit-ottelun) tunnelatausta. Yritimme työstää sitä, mutta emme onnistuneet. Ensimmäisessä erässä emme olleet ollenkaan sillä tasolla, kuin lauantaina.

- KalPa pelasi erinomaisen pelin. Oli energinen, uskalsi pelata, ei mitään paineita, syötöt onnistuivat hyvällä tavalla ja me emme jaksaneet puristaa ihan samalla tavalla.

HIFK:n yleisilme läpi ottelun oli rohkea. Ottelu tarjosi lukuisia kovia ja näyttäviä taklauksia, haastamista, ja jopa poikittaissyöttöjä oman maalin edestä, joita ei Raimo Summasen alaisuudessa nähty.

Pelirohkeus oli kuitenkin kääntyä helsinkiläisiä vastaan, kun rohkeus kääntyi yli-innokkuuden puolelle. Yli-innokkuus näkyi huolimattomuutena kiekollisena ja merkkausvirheinä. Pahimmillaan punapaidat jopa törmäilivät keskenään.

Kuopiolaiset karkasivat avauserässä jo kahden maalin karkumatkalle juuri HIFK:n sekoilusta keskialueella, kun vierailijat riistivät kiekon ja lopulta Kalle Kermanin laukaus yllätti Lundströmin.

Toinen takaisku riitti Rindellille ja päävalmentaja päätti herätellä joukkojaan vaihtamalla maalin suulle Ville Husson. Kolmessa viimeisessä pelaamassaan ottelussa Lundström on joutunut tekemään tilaa Hussolle kesken pelin.

Toisessa erässä punainen myrsky

Toiseen erään isännät tulivat selvästi vahvempana ja näytti jättävän KalPan jalkoihinsa. Ensimmäisessä erässä HIFK:lla oli vaikeuksia päästä laadukkaisiin maalipaikkoihin, toisessa erässä tilanne kääntyi päälaelleen. Ensimmäinen maali nähtiinkin jo toisen erän ensimmäisellä minuutilla, kun Arttu Luttinen kavensi pelin kovalla lämärillä lukemiin 1-2.

Ottelun puolen välin kohdalla HIFK kiri jo rinnalle ja ohi. Ensin onnistui Iiro Pakarinen ja vajaata minuuttia myöhemmin Roope Talaja ohjasi Julius Nyqvistin laukauksen verkon perukoille.

- Aggressiivinen peli-ilme saatiin ainoastaan toisessa erässä, jolloin tehtiinkin kolme maalia, totesi Rindell.

Vierailijoiden murheellinen sairastilanne oli tiedossa jo ennen ottelua, mutta ottelun aikana myös isännät saivat oman osansa loukkaantumisista. Tuukka Mäkelä joutui jättämään avauserässä leikin kesken ja toisessa erässä Thomas Nykopp sai kiekon vaarallisen näköisesti kaulaansa. Myös Daniel Fernholm jätti ottelun kesken.

Draaman kaari täydentyi ottelun lopussa

Kolmannessa erässä oli tulla vielä yksi loukkaantuminen lisää, kun Pakarinen ajoi kohti maalia, menetti KalPan puolustajan häiritessä tasapainonsa ja törmäsi voimalla Antti Oren kanssa. Tilanteesta tuomittiin Pakariselle jäähy, jota helsinkiläisyleisön oli vaikea sulattaa. KalPan Joonas Lyytinen tasoitti ottelun kyseenalaisen rangaistuken aikana.

Yleisö sai maalista lisää tuulta purjeisiinsa ja vain hetki maalin jälkeen nordenskiöldinkadun jäähallissa raikui ivallinen kannustushuuto "tuomarit".

Rindell ei ollut innokas puhumaan tuomaritoiminnasta, mutta kertoi kuitenkin oman kantansa tilanteeseen.

- Voit arvata, miten näen sen.

- Täällä me valmentajat yritetään kertoa, että aja hyvä mies nyt maalille. Ja sitten kun kaveri tekee työtä käskettyä, kaikkihan sen varmaan tuolla näki miten siinä kävi, vähän työnnettiin siinä. Joku toinen olisi voinut antaa KalPalle kakkosen siitä tilanteesta.

Luotsi kertoi tiedustelleensa tapausta tuomareilta, jotka eivät olleet näheet työntöä.

- Sanoi vielä, että ei yrittänyt edes väistää. Sen akrobaatin olisin halunnut nähdä, joka siinä olisi pystynyt väistämään.

HIFK sai kiekon vielä kertaalleen Oren taakse, mutta Talaja ohjasi kiekon maaliin korkealla mailalla, joten maali hylättiin.

Varsinainen peliaika päättyi lopulta tasan. Jatkoajalla HIFK sai vielä mahdollisuutensa ylivoimalla, muttei päässyt Juuso Puustisen tolppalaukasta lähemmäs maalia. Voittolaukauskilpailussa vierailijat olivat etevämpiä. Maalin onnistuivat tekemään HIFK:sta Puustinen sekä KalPasta Arttu Ilomäki ja Kasperi Kapanen.

- Tiukkoja pelejä on, eikä tässä liigassa voi tällaista peliä pelata. Tänään pelattiin yksi hyvä erä ja saatiin yksi piste. Lauantaina pelattiin kolme hyvää erää ja saatiin kolme pistettä, päätti Rindell.

KalPan kautta on jäljellä vielä neljä ottelua. Torstaina joukkue pelaa Lahdessa Pelicansin vieraana. HIFK puolestaan kohtaa torstaina Nordenskiöldinkadun jäähallissa Ilveksen.