Ensimmäinen kerta neljään vuoteen: KalPa pisteittä kotiin Helsingistä

LIIGA / Raportti
Kotijoukkueella meni sormi suuhun KalPan yllätettyä alivoimalla.
Kuva © Janne Kaarenoja
HIFK sai vieraita Pohjois-Savosta paksun lumikerroksen peitettyä Helsingin kadut. Otteluissaan viime aikoina vahvasti esiintyneelle kotijoukkueelle KalPa oli vaikea vastus. Viimeisen erän yllättävien käänteiden myötä taululla loisteli kuitenkin makea 4-3-kotivoitto.

Von Wrightin taiteilijaveljesten kotikonnuilta tuleva KalPa sai matsiin hyvän alun ja paineen kotijoukkueen päähän. Lopulta se johti myös erän ainoaan rangaistukseen, kun Juuso Puustiselle osoitettiin jäähykopin ovea.

KalPan luokaton ylivoima ei ottanut toimiakseen, ja se näkyi myös pelin painopisteen osittaisena kääntymisenä. Jos vieras oli alussa ollut hieman niskan päällä, pääsi kotijoukkue nyt mukaan peliin.

Kuopiolaiset pelasivat kuitenkin HIFK:n pelaajat kulmiin, eikä varsinaisilla maalipaikoilla herkutellut kumpikaan ensimmäisessä erässä.

Micke-Max Åsten kävi lähellä saatuaan syötön Arttu Luttiselta, joka onnistui riistämään kiekon hyökkäyspäässä Sami Mutaselta. Vieraiden maalilla Samu Perhonen pysyi kuitenkin laitahyökkääjän matkassa.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen erä oli tunnustelua puolin ja toisin. Molempien joukkueiden pelatessa varovaisesti eivät lukemat muuttuneet ensimmäisessä erässä. Toiseen erään lähdettiin tilanteessa 0−0.

Vauhti kiihtyy

Åsten ei erehtynyt toistamiseen. Toisen erän alussa hän pääsi Tomas Zaborskyn ja HIFK-molari Kevin Lankisen syötöistä viemään kotijoukkueen 1−0-johtoon. Takaisku ei kuitenkaan lamaannuttanut vieraita, jotka saivat luotua seuraavien vaihtojen aikana hyvää painetta stadilaispäätyyn.

Lopulta painostus kantoi hedelmää. Veli-Matti Vittasmäen laukauksen siniviivalta ohjasi verkkoon Mutanen. Kauan ei peli ehtinyt vanhentua, kun punanutut hölmöilivät ylivoimalla. Jukka Voutilainen pääsi kiekonriistoon siniviivalla, ja maalin viimeisteli Janne Kolehmainen. KalPa oli hetkessä mennyt 1-2-johtoon.

Vieraiden johtomaalin jälkeen HIFK hyytyi täysin. Kotijoukkue ei millään päässyt maalipaikoille edes ylivoimalla. Lunta oli tulla tupaan heti Tomas Kubalikin vapauduttua jäähyltään. Tällä kertaa Lankinen kuitenkin pelasti HIFK:n.

Salamamaaleja ja nahinointia

Kolmannen erän alussa kotijoukkue heräsi. Siirretyn rangaistuksen aikana Mika Partanen nosti Yohann Auvitun syötöstä kiekon ylähyllylle. Pari minuuttia eteenpäin ja kotijoukkue meni 3−2-johtoon, kun Puustinen siirsi rystyltä kiekon Perhosen ohi.

Stadilaisten johtomaalin jälkeen alkoi nahinointi. Santeri Lukka jyräsi Zaborskyn pleksiin, ja se sai Joonas Raskin tunteet kuohahtamaan. Kahden miehen yhteenotto muuttui lopulta joukkokarkeloiksi.

Seuraava osuma nähtiin jälleen kotijoukkueen toimesta. Teemu Ramstedt lämäsi kiekon käytännössä tyhjään verkkoon Toni Söderholmin ja Lauri Taipaluksen syötöistä, jolloin tilanne oli 4−2.

Lisää hallaa KalPalle oli tehdä omista Tero Konttinen, joka oli ohjata kiekon vahingossa omaan maaliin. Kolehmainen pääsi hieman myöhemmin iskemään illan toisen osumansa ja sai kuopiolaiset syttymään. Maalin takaa-ajoasemassa Pekka Virran miehistö yritti erän lopussa ilman maalivahtia vimmatusti, mutta peli päättyi lopulta 4−3.

Lyhyestä virsi kaunis: Iltajuna IC-77, jota Esa Pakarinen laulussaan kutsuu "lentäväksi kalakukoksi", matkaa Kuopioon kuljettaen pisteittä ensimmäistä kertaa neljään vuoteen Helsingissä jääneen KalPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle