Kärpille täydet pisteet tehottomalta HIFK:lta

LIIGA / Raportti
Sakari Manninen viimeisteli voittomaaliksi jääneen 2-0-osuman.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kotonaan aiemmin tehokkaana esiintynyt HIFK joutui taipumaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kärpille kotonaan. Helsinkiläisten turmioksi koitui heikko avauserä ja tehoton pelaaminen erityisesti ylivoimalla.

Edellisissä kotipeleissään HIFK on ollut vahva ottelun alussa ja saanut avausmaalin vastustajan verkkoon nopeasti.

Kärppä-ottelussakin Matti Kuparisen johtama kentällinen oli tehdä maalin heti ensimmäisellä minuutilla, mutta muuten Kärpät tappoi mallikkaasti HIFK:n alkurynnistyksen. Vierailijat pääsivät kotijoukkueen karvauksen alta kiekon kanssa pois ilman suurempia ongelmia.

Lisäksi oululaiset eivät tyytyneet kyttäilemään vastahyökkäyksiä, vaan loivat itse pitkiä hyökkäyksiä heti ottelun alussa HIFK:n päätyyn.

Avauserän toisella puolikkaalla Kärpät päästi HIFK:n kaksi kertaa ylivoimalle, mutta HIFK:n erikoistilannepelaaminen oli totutun heikkoa, ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

HIFK sai ensimmäisessä erässä myös huonoja uutisia, kun Teemu Ramstedt törmäsi oman maalin edessä Kärppien pelaajan kanssa. Ramstedt sai tilanteessa tällin pään seudulle, eikä kyennyt jatkamaan peliä.

HIFK tuhlaili

HIFK oli hävinnyt ennen tätä iltaa vain kaksi kotipeliään tällä kaudella. Yksi joukkueen vahvuuksista on ollut kyky parantaa otteita ottelun edetessä.

Toisen erän alussa Kärpät meni kuitenkin johtoon heti ylivoimapyörityksen jälkeen, kun Mika Pyörälä tekitakatolpalta elintärkeän avausmaalin joukkueelleen.

Välittömästi tämän jälkeen HIFK tuli väkevämmin otteluun mukaan, ja pelin painopiste siirtyi lähes kokonaan Kärppien puolustusalueelle. Tänään ei kuitenkaan ollut HIFK:n hyökkääjien ilta. Joukkue pystyi luomaan tarvittavat maalipaikat, mutta kiekkoa ei saatu ohi Tomi Karhusen.

Mukaan mahtui muun muassa Tomas Zaborskyn ja Joonas Raskin läpiajot. Viime viikkoina tehokkaasti esiintyneet hyökkääjät eivät olleet tänään elementissään.

Myös toisessa erässä HIFK:lle tarjottiin kaksi kertaa ylivoimaa, joka näytti katsomoon kuitenkin tehottomalta kiekon siirtelyltä. Näin Kärpät pääsi johtoasemassa viimeiseen erään.

Marjamäen näköinen päätöserä

Joukkueiden kova ottelutahti alkoi näkymään viimeisessä erässä. HIFK oli tuhlannut voimiaan toisen erän tehottomaan hyökkäyspelaamiseen. Kotijoukkueen pelaaminen oli jo melko väsyneen näköistä. Kärpät valitsi taktiikakseen vastahyökkäysten odottamisen, mikä osoittautui peliliikeeksi.

Kun päätöserää oli takana muutama minuutti, pääsivät vierailijat vastahyökkäykseen, josta Sakari Manninen ampui lopulta kiekon ratkaisevan tuntuisesti ohi Ville Husson.

Tästä alkoi HIFK:n takaa-ajo, johon mahtui muutama erittäin hyvä maalipaikka, mutta kotiyleisökin alkoi jo turhautua, kun HIFK ei tuntunut saavan kiekkoa mistään paikasta maaliin.

Viimeisellä minuutilla Kärpät sortui vielä kahteen jäähyynkin, joista toisesta HIFK iski.

Kaksi minuuttia ennen loppua HIFK sai tärkeän kavennuksen, kun ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu laukoi kiekon ylivoimalla viivasta maaliin. Tämän lähemmäksi HIFK ei kuitenkaan päässyt, ja näin Kärppien ryöstöretki Helsingissä sai onnellisen lopun.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tehnyt läksynsä hyvin ennen ottelua, sillä Kärpät ei sortunut samoihin virheisiin kuin suurin osa Helsingissä vierailleista joukkueista.

Oululaiset puolustivat HIFK:n karvauspelaamisen hyvin pois, minkä lisäksi HIFK ei päässyt vauhdilla keskikentän yli Kärppien päätyyn.

Molempien joukkueiden ottelut jatkuvat jo lauantaina, kun Kärpät isännöi kotonaan Vaasan Sporttia. HIFK puolestaan matkustaa Tampereelle Tapparan vieraaksi, johon matkustaa myös iso määrä HIFK:n faneja.

» Lähetä palautetta toimitukselle