Kärpät kasvatti ennätysmäistä voittoputkeaan HIFK:n kustannuksella

Peltosen esitys Kärppiä vastaan oli harvinaisen vaisu.
Nordenskiöldinkadulla nähtiin tyly kamppailu, kun kotijoukkue HIFK isännöi jäätävässä voittoputkessa kulkevaa, punakoneeseen verrattavissa olevaa, Oulun Kärppiä. Kärpät voitti ottelun tyylipuhtaasti lukemin 1-3 (0-1, 0-1, 1-1).

Ensimmäinen erä oli tasaista kamppailua kiekon parissa ja peli aaltoili päästä päähän kovalla sykkeellä. Vaikka Kärpät olikin illan ottelun ehdoton ennakkosuosikki, tarjosi HIFK oululaisille erittäin kovan palan purtavaksi.

Kärpät pääsi koettamaan ylivoimaa erän ensimmäisen puoliskon aikana. Valkopaitojen pyörittämä ylivoimapelaaminen oli erittäin vakuuttavaa ja jopa silmiä hivelevää katseltavaa. Ylivoima ei tuottanut tulosta, vaikka mukaan mahtui muutama erittäin potentiaalinen maalintekotilanne.

Kärpät siirtyi johtoon ensimmäisen erän lopulla, kun Juhamatti Aaltonen harhautti itsensä vapaaksi HIFK:n maalinedusalueella ja laukoi maalinsuuta vartioineen Ville Husson maaliverkon tötterölle.

Ensimmäinen erä oli kuitenkin erittäin tasainen. Tästä kertoo myös laukauksien ja maalivahtien torjuntaprosenttien tasaiset tilastomerkinnät.

HIFK toiseen erään altavastaajan roolissa

Toisen erän alussa Ivan Huml pääsi yrittämään aivan jäätävää läpiajoa, mutta HIFK:n nuori maalivahtilupaus Husso teki näyttävän hanskatorjunnan. Tilanne olisi saattanut Husson vakuuttavasta pelaamisesta huolimatta päättyä toisin, mikäli mailan varressa olisi ollut Kärppien rangaistuslaukausspesialisti Joonas Donskoi.

HIFK:n maalinedustalla oli toisen erän alussa jatkuvasti ruuhkaa, mutta Husso oli mies paikallaan ja onnistui mitätöimään tilanteet. Husso tuntui suoriutuvan tilanteista viilipyttymäisellä viileydellä, ilman että edes syke nousisi.

Kärpät siirtyi 2-0-johtoon, kun harmittomalta vaikuttanut kiekonriisto johti Aaltosen illan toiseen maaliin. Aaltosen huippuvire pakotti HIFK:n ottamaan aikalisän.

Helsinkiläisten pelaaminen vaikutti aikalisän jälkeen erittäin hätäiseltä ja viimeistelemättömältä. Pelko pelaajien kesken on varmasti suuri. Mikäli maaleja ei synny, seuraava pelaaja saattaa saada organisaatiosta lähtöpassit.

Kärppien maalinsuuta vartioinut Jussi Rynnäs esitti toisen erän lopulla erittäin näyttävän torjunnan, kun helsinkiläishyökkääjän maalintekoyritys tyssäsi maalinkulmassa jäällä maanneen rynnäksen patjaan.

Toinen erä päättyi Kärppien 2-0-johtoasemassa. Kärpät takoivat maaleja tasaiseen tahtiin, yksi maali per erä.

Kolmannen erän loppuasetelmat

Kolmannen erän alkaessa HIFK:n mahdollisuuksia ei oltu vielä menetetty. Täsmällisen hyökkäyspelin ja kivimuurimaisen puolustuksen avulla punanutut olisivat voineet päästä kelkkaan mukaan, mutta Kärppien panssarivaunun tavalla jyräävän mestaruusjunan eteen ei auta asettua.

Viimeisessä erässä tunteet kuumenivat Kärppien maalinedustalla, kun Toni Leinonen kolasi kärppävahdin jäähän. Paikalla olleet kärppäpelaajat luonnollisesti reagoivat tähän pienellä naamahieronnalla.

Ottelussa nähtiin kyseenalaista tuomaritoimintaa aika ajoin; muun muuassa, kun Leinonen sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Koko halli oli liekeissä, kun yleisö reagoi tähän huutamalla oikeutta.

Huml pääsi koettamaan läpiajoa toistamiseen viimeisessä erässä. Tällä kertaa kiekko päätyi häkkiin asti, mutta maali tuomittiin videotarkistuksen jälkeen
hylätyksi.

HIFK onnistui kaventamaan pelin loppusuoralla lukemiin 2-1 kultakypärä Juuso Puustisen näyttävällä rannelaukauksella, joka osui suoraan kärppämaalin oikeaan ylänurkkaan.

Vain sekunteja myöhemmin kärpät katkaisi HIFK:n tasoitusaikeiden kaulan, kun Julius Junttila naulasi pelin lukemiin 1-3. Junttilan maali oli Mike Tysonin tyrmäyslyöntiä vastaava isku vasten helsinkiläisjoukkueen kasvoja. Ottelu päättyi Kärppien tyylipuhtaaseen 3-1-vierasvoittoon.

Petopaitojen päävalmentaja Raimo Summanen ei ollut järin innokas kommentoimaan ottelun tapahtumia. Summanen antoi ottelun jälkeen aneemisen haastattelun ennen kuin pakeni paikalta:

− Sanon ensimmäistä kertaa tänä vuonna sen mitä en ole vielä tähän mennessä sanonut kertaakaan: tuomarit tekivät tänään isoja virheitä.

Kumpikaan joukkue ei pääse nauttimaan levosta sillä HIFK kohtaa huomenna TPS:n Turussa. Kärpät sen sijaan saa vieraita Tampereelta, kun kovassa huudossa ollut Ilves yrittää lopetta Kärppien 17 ottelun mittaiseksi venynyttä ennätyksellistä voittoputkea.