HIFK tyrmäsi Kärpät erikoisilla maaleilla

HIFK vankisti asemiaan sarjakärjessä.
Kuva © Nitta Soininen
HIFK vei kotihallissaan voiton Oulun Kärpistä lukemin 5-1. Puolustuksen virheiden ja erikoisten maalien sävyttämän ottelun sankari oli tehot 2+2 iskenyt Tomas Zaborsky.

Ottelu oli juuri sitä, mitä kärkikamppailulta voi odottaa. Kumpikin joukkueista pyrki paineistamaan syvällä vastustajan päädyssä unohtamatta tiivistä keskialueen peliä, eikä ottelussa juhlittu maalipaikoilla. Kärpillä oli enemmän tilanteita, mutta huippuluokan maalipaikkoja ei ottelussa juuri nähty.

- Hyvä peli meiltä. Pysyimme koko ajan siinä, mitä yritettiinkin tehdä. Puolustimme tiiviisti ja karvasimme hyvin läpi ottelun, niin vastustaja ei saanut oikein mitään tehtyä, kertasi ottelua HIFK:n Mika Partanen.

Kärpät otti ottelun hallintaansa heti avauskiekosta ja vyöryi kohti HIFK:n puolustusaluetta. Jo ensi minuuteilla oli mahdollisuus iskeä tärkeä avausmaali, mutta Ville Husson kanssa nokikkain päässeen Julius Junttilan laukaus suuntautui selvästi yli maalin.

Hallinta oli Kärpillä, mutta erän maaleista vastasi kuitenkin HIFK, joka rokotti oululaisia kahteen otteeseen ylivoimalla. Ensin Teemu Ramstedtin heitto miinuskulmasta upposi verkon perukoille ja erän lopulla Arttu Luttinen laukoi bravuuripaikastaan alivoimaneliön keskeltä lukemiksi jo 2-0.

Erien alussa tahmea HIFK

Kärpät tuli myös toiseen erään vauhdikkaasti ja pääsi iskemään kavennuksen erän toisella minuutilla, kun Juuso Ikonen lakaisi Ivan Humlin paluukiekon ohi Husson.

HIFK ei masentunut kavennusmaalista, vaan iski puolitoista minuuttia myöhemmin itsensä tukevampaan johtoon Mika Partasen osumalla. Tilanne lähti Tomas Zaborskyn heittämästä päätykiekosta, joka kimposi suoraan Partasen lapaan.

- Zaborsky heitti ovelan syötön maalin takaa ja kiekko kimposi minulle, päätin siitä kokeilla ja tällä kertaa meni yläputken alle. Hyvä näin, kertasi maaliaan Partanen.

Takaisku riitti Iiro Tarkille, joka poistui allapäin kaukalosta ja tilalle luisteli uransa toiseen liigaotteluun Hokista lainalla oleva Antti Lehtonen.

Erikoisten maalien kolmas erä

Kolmannessa erässä toistui tuttu kaava. Kärpät hallitsi kiekkoa ja peliä, viime aikoina kolmansissa erissä pahasti jyrän alle jäänyt HIFK sumputti keskialuetta parhaansa mukaan ja iski maalit.

- Ei ollut mitään erityistä painotusta ennen kolmatta erää. Tänään pelasimme hyvin ja uskoimme omaan tekemiseemme, tiedämme kuitenkin pystyvämme pelaamaan noin hyvin kuin tänään, jutteli Partanen.

Kummassakin kolmannen erän maalissa noudatettiin illan erikoisten maalien teemaa. Ensin Zaborskyn syötöksi tarkoitettu heitto kimpoili Kärppien puolustajan luistimista maaliin ja hetkeä myöhemmin vierailijoiden puolustus ja maalia vartioinut Lehtonen sähläsivät kiekon Robert Leinolle, joka tarjoili Zaborskylle paikan iskeä kiekko tyhjään maaliin. 5-1-maali hyydytti oululaisten kirin lopullisesti ja HIFK lasketteli ottelun voittoon.

Kovassa otteluruuhkassa punnertava HIFK pelaa lauantaina jo neljännen pelinsä viiteen päivään, kun joukkue matkaa Tapparan vieraaksi Tampereelle. Kärpät puolestaan yrittää katkaista tappioputkeaan ja pelaa huomenna kotonaan Bluesia vastaan.