HIFK terävämpi lauantai-illan huumassa

Helsingissä nähtiin lauantai-iltana melkoinen kiekkonäytös, kun HIFK ja Kärpät iskivät yhteen. Kotijoukkue oli vauhdikkaan ottelun isäntä ja nappasi maukkaan voiton lopulta lukemin 6-3. Illan suurimpia sankareita oli ensimmäiset maalinsa punanutussa iskenyt Tyler Redenbach.

Vauhdikasta peliä, kovia taklauksia sekä fyysistä peliä. Loppuunmyyty jäähalli näki lauantaina yhdeksän maalia ja viihdyttävän kamppailun, kun HIFK nappasi tärkeän voiton Kärpistä.

Hyvätunnelmaisen kamppailun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jossa HIFK oli terävämpi ja iski paikoistaan paremmalla prosentilla maalit. Päätöserä oli pelkkää pelailua, eikä Kärpät saanut missään vaiheessa haluamaansa kirivaihdetta päälle.

Yhdeksän maalin illassa suurimman sankarin viitan nappasi itselleen Tyler Redenbach, joka iski kaksi maalia sekä tarjoili loistopassin illan voittomaaliin. Kanadalainen aloitti vaisusti ja ensimmäiset kymmenen peliä sentteri surffaili varjojen mailla. Tänä iltana nähtiin kuitenkin pilkahdus paremmasta ja hyökkääjä johti vakuuttavasti HIFK:n hyökkäyspeliä.

– Ei voi olla tyytyväinen, kun kuusi menee omiin. Se on liikaa. Tökeröt pari virhettä. Aloitustappio ja kiekon menetys kaverille maksoi kaksi maalia, pettynyt Hannu Aravirta huokaili ottelun jälkeen.

– Kiekkoiltahan oli hieno tänään. Katsojillehan kiva juttu varmasti, kun tulee yhdeksän maalia – valmentajille se ei niinkään aina ole. ”Ara” oli vähän turhan negatiivinen äsken, Petri Matikainen puolestaan kommentoi tyytyväisenä.

– Kärpät oli erittäin hyvä ja aloitti vahvasti. Ensimmäisessä erässä oltiin välillä hätää kärsimässä. Vähän maalintekokilpailu ensimmäinen erä oli. Meiltäkin hirveitä merkkausvirheitä, siitä kuitenkin parannettiin, HIFK-käskijä jakoi kehuja.

Tyler Redenbach johti lauantaina helsinkiläisten tulitusta.

Avauserä maalijuhlaa

Ottelu lähti Helsingissä vauhdikkaasti liikkeelle ja ensimmäinen kaksikymppinen mentiin vauhdikkaasti molempien joukkueiden keskittyessä lähinnä hyökkäyspään peliin.

HIFK oli ensimmäisen kympin niskan päällä ja peli pyörikin pääasiassa Kärppien päädyssä. Illan avausmaali sai päivänvalonsa HIFK:n pelatessa ensi kerran ylivoimalla. Mikko Kousa laukoi viivasta ja Tyler Redenbach ohjasi kauden ensimmäisellä maalillaan kotijoukkueen johtoon.

Kauaa ei kotijoukkue johtoasemasta saanut nauttia. Juho Keränen hyödynsi puolustuksen sekoilun ja iski helsinkiläisten puolustusalueella pomppineen kiekon vain muutama minuutti tästä.

HIFK:n vastaus tuli kuitenkin vielä nopeammin. Talven varjojen mailla surffaillut Redenbach näpäytti kriitikoille ja iski toisesta paikastaan kotijoukkueen jälleen johtoon.

Illan kolmannen maalin jälkeen jäähyt nousivat kuitenkin rooliin. HIFK otti kaksi jäähyä peräjälkeen, mitä vierailijat eivät jättäneet käyttämättä. Ensin Juha-Pekka Haataja toi vieraat tasoihin ja vain hetki jäähyistä Kimmo Koskenkorvan veto ohitti jo kolmannen kerran Dennis Endrasin illan aikana.

HIFK iski kuitenkin vielä kerran avauserässä – jälleen ylivoimalla. Ville Peltonen oli hereillä loppuhetkillä ja ohjasi vain neljä sekuntia ennen erätaukosummeria kotijoukkueen tasoihin Kousan komeasta vedosta.

HIFK terävämpi maalinedustoilla

Toiseen erään kotijoukkue tuli jälleen vauhdilla ja vain muutaman minuutin jälkeen kiekko oli taas Ville Hostikan vartioimassa maalissa. Kärppäpuolustus sekoili tilanteessa ja Erkki Rajamäki pääsi latailemaan parhaimmalta maalintekosektorilta. Tarjoilun maalin teki hyvää peliä pelannut Redenbach.

HIFK sai maalista edelleen lisälatausta ja toinen kaksikymppinen mentiin kotijoukkueen hallinnassa. Varsinkin maalinedustoilla helsinkiläiset olivat vahvempia, eikä Kärpät saanut juuri paikkoja aikaiseksi. Kun Kimmo Kuhdan veto yllätti erän puolivälissä Hostikan etukulmasta, näytti kotijoukkue jo hetkellisesti menevän menojaan.

Erän lopulla vierasjoukkueella tarjottiin kuitenkin vielä melkoinen mahdollisuus, kun oululaisryhmä pääsi pelaamaan kaksi minuuttia 5-3-ylivoimaa HIFK:n hölmöillessä samasta tilanteesta kaksi kaksiminuuttista.

Oululaisten ylivoima oli kuitenkin ponnetonta ja HIFK-kolmikko puolusti uhrautuvasti oman maalin edustaa. Näin ollen päätöserään mentiin kotijoukkueen turvallisen oloisessa kahden maalin johtoasemassa.

Aravirta oli pettynyt joukkueen ilmeeseen erityisesti toisessa erässä ja näki sen illan ratkaisuna.

– Toiseen erään aloitettiin pikkaisen passiivisesti, ei ollut sitä munaa mitä kaivattiin. Siihen sitten 4-3-maali. Pelaajat eivät esiintyneet niin isoina kun haluaisin että esiintyvät.

– Kasvettiin ja pelattiin siihen äärimmäisen vahva toinen erä. Saatiin hyvin draivi päälle. Jouduttiin siinäkin vähän ahdinkoon, mutta tapettiin kaksi minuuttia lopussa 5-3-alivoimaa, Matikainen näki ratkaisevan kaksikymppisen.

Kotijoukkue tappaa temmon

Päätöserään ottelun tempo laski huomattavasti ja HIFK kontrolloi päätöserää vahvalla pelillään. Kärpät ei saanut kunnollista kiriä missään vaiheessa aikaiseksi ja kotijoukkue loi myös viimeisen kaksikymppisen parhaat paikat.

Erän lopulla vieraat pääsivät hakemaan vielä kavennusta miesylivoimalla. Kiri tyrehtyi kuitenkin alkuunsa, kun Janne Pesonen karkasi ja iski lopullisen ratkaisun tyhjiin. Näin ollen HIFK nappasi tärkeät kolme pistettä taistelusta kuuden parhaan joukkkoon ja venytti jo voittoputkensa neljään otteluun.

Matikainen olikin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen sekä viisaaseen ja kypsään kiekolliseen peliin viimeisellä kaksikymppisellä.

– Hyvä, tyly kolmoserä. Hyvää kiekollista pelaamista. Selkeitä, hyviä ratkaisuja ja joukkueen etu aina ensimmäisenä. Hyvä esitys ennen kaikkea meiltä. Matka jatkuu kuitenkin.

– Meillä oli muutamat paikat, mutta ei onnistuttu käyttämään. Hirveän vaisu kuva jäi kokonaisuutena lopuksi. Parempaan piti pystyä näin isossa pelissä. Tavoite kuuden joukkoon ja meidän pitää vain kasvaa, Aravirta näki ja loi katseita jo ensiviikkoon.

Kärppien peli jatkuu jo tiistaina, kun joukkue kohtaa Lukon. HIFK:n pelit jatkuvat torstaina Espoossa.