HIFK kaatui tyrmäyksellä

Voiton takuumies oli Tuomas Tarkki
HIFK-JYP-ottelussa Helsingissä nähtiin yksi maali ja tyrmäys. Draamantäyteisen ottelun läpi tunteet kävivät kuumina. Ottelun tähdiksi nousivat lopulta maalivahdit.

Pelin alussa HIFK hallitsi hienokseltaan tilanteita. JYP sai rakenneltua muutamia vastaiskuja, mutta helsinkiläisten maalia vartioinut Kevin Lankinen herkutteli pelastuksilla. Kotijoukkueella maalitilanteita riitti.o Corey Elkins pääsi kokeilemaan vanhanaikaista, ja hetki siitä eteenpäin oli Teemu Ramstedt nostaa kiekon verkkoon. Pikkumusta kohosi kuitenkin korkeuksiin.

Erän puolivälissä ottelun ensimmäisen rangaistuksen otti JYP. Valtteri Hietasen kakkosesta ei jäänyt kuitenkaan mieleen hieno ylivoimamaali vaan aivan jotakin muuta. Miika Lahti tyrmäsi hurjalla iskulla Matti Kuparisen maaliedustalla ja hankki itselleen ulosajon.

− Kiekko kävi niin korkealla etten nähnyt tilannetta, kommentoi voiton JYP:lle torjunut Tuomas Tarkki.

Tilannetta puitiin pitkään ja hartaasti. Tuomio sai jopa vieraiden valmentajan Marko Virtasen tulistumaan. Koko episodi herätti myös alussa uinuneen yleisön. Tämän jälkeen jäähykopin ovi kävi tiuhaan tahtiin, mutta osumia ei nähty.

Erän lopussa Ramstedt pääsi haastamaan JYP-molari Tarkin, mutta verkko ei heilunut. Painiliikkeitä HIFK-maalilla esittelivät Hannu Pikkarainen ja Darryl Boyce. Erätauko alkoi lukemissa 0-0.

Ainesta rähinään

Toisessa erässä valkoisissa pelaava vieras sai myös pelin juonesta kiinni ja otteet kovenivat. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan erän alussa ylivoimaa. JYP pohjusti monta hyvää tilannetta erikoistilanteessa, mutta Lankinen oli toisessakin erässä ohittamaton.

HIFK:lle aukesi useampikin yksin läpi -tilanne, mutta Tarkki ei jäänyt virkaveljeään huonommaksi. Joonas Rask tuuletti jo, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomari levitti kätensä. HIFK:n menetettyä varakapteeninsa ensimmäisessä erässä, oli joukkueiden otteissa ainesta vaikka minkälaisiin rähinöihin, mutta nahinat pysyivät tuomarien hallinnassa.

Aivan erän lopussa Boyce oli päästä tekemään pahojaan komealla yksilösuorituksella, mutta ei onnistunut. Kolmanteen erään lähdettäessä tilanne oli edelleen 0-0.

Siistimpi kolmas erä

Kolmannessa erässä mentiin päästä päähän ja kummallakin oli paikkansa. Maalivahdit pelasivat vakuuttavasti, ja avausosuma nähtiinkin vasta erän puolessa välissä. Henri Auvinen syöksyi vauhdilla HIFK:n puolustuspäähän ja sai nappisyötön. Kova laukaus upposi verkon perukoille.

Lopussa HIFK yritti vielä vimmatusti ja paikkoja siunautui vaikka mihin lähtöön. Viimeistely kuitenkin uupui ja niin ollen kolme pistettä lähti hurrikaanipaitojen mukana Jyväskylään.

− Tiesimme tarkkaan mitä vastassa on. Emme kuitenkaan olleet parhaimmillamme tänään, tiivisti Tarkki.