HIFK kaatoi sarjakärjen - Ykkösketju liikaa JYPille

LIIGA / Raportti
HIFK:n voiton takuumiehet.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin jäähallissa HIFK sai lauantai-iltana vieraita Jyväskylästä. Ennen ottelua JYP oli napsinut pisteitä seitsemästä peräkkäisestä ottelusta ja noussut sarjakärkeen. HIFK:n uusittu ykkösketju ei kuitenkaan kunnioittanut hurrikaanipaitoja, vaan toimivat HIFK:n voiton pääarkkitehteinä.

HIFK sai otteluun unelma-alun, kun Matti Kuparinen siirsi punapaidat johtoon jo 18 sekunnin pelin jälkeen.

Kotijoukkue oli ensimmäisessä erässä muutenkin täysin suvereeni. Joukkue dominoi peliä hurrikaanipaitojen kenttäpuoliskolla ja onnistui riistämään kiekot jo syvällä JYPin päädyssä.

Kuparinen onnistui erässä vielä toistamiseen. HIFK:n ykkösketjussa pelanneet Tomas Zaborsky, Kuparinen ja Joonas Rask pelasivat loistavan ottelun ja Rask oli kentällä jokaisen punapaitojen tekemän maalin aikana. 

- Ennen peliä painotettiin, että hyvä alku halutaan ja eihän tuon parempaa alkua olekaan. Muutenkin pelasimme hyvän erän ja olimme aktiivisia, totesi Nelonen Prolla kahden maalin mies Kuparinen.

Vierasjoukkueella puolestaan riitti mietittävää ensimmäiselle erätauolle. Teesit olivat kuitenkin yksinkertaiset.

- Kovan karvauksen alta pitää päästä pois. HIFK painostaa jopa ylipaineella, eli siellä on myös iskun paikka. Se kun kerran rikotaan, siitä saadaan vastaiskuja. Pitää olla rohkea omissa ja ottaa taklauksia vastaan. Sitä kautta saada peli purettua, totesi puolestaan JYPin päävalmentaja Marko Virtanen Nelonen Pron haastattelussa ennen toista erää.

Toisessa erässä osat vaihtuivat

Liekö syynä ollut helpohko ensimmäinen erä vai kovasta temposta johtuen väsähtäminen, mutta toisessa erässä HIFK:n askeleen etumatka vaihtui totaaliseen seisomiseen. Syötöt eivät löytäneet omia, eikä ajatus kiekollisenakaan kulkenut, vaan JYP napsi kiekkoja punapaitojen hallusta.

JYP taas löysi taistelutahtonsa erätauolla ja painoi päälle raivokkaasti. Ville Husso piti kuitenkin helsinkiläiset mukana pelissä. Ottelun puolen välin ylityttyä JYP onnistui viimein kavennusmaalissaan. Lauri Taipalus istui illan toista kaksiminuuttistaan ja JYPin Anssi Löfman käytti tilanteen hyväkseen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin punapaitojen sekoilut jatkuivat. Helsinkiläiset katkaisivat huimassa vireessä olevan Löfmanin matkan maalille laittomin keinoin ja tuomaristo nosti kätensä rangaistuslaukauksen merkiksi. Löfman ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään.

JYP jatkoi rynnistystään erän loppuun, muttei onnistunut tasoittamaan ottelua.

Magneetti toisessa päässä?

Kolmas erä lähti käyntiin aiempia tasaväkisempänä. Tilanteet ja pelin suunta vaihtuivat nopeasti. Ensimmäisenä tilanteensa käytti hyväkseen HIFK, kun oivassa syystalven vireessä oleva Rask ajoi röyhkeästi maalille ja ohitti Tuomas Tarkin.

Rask oli näkyvässä osassa myös HIFK:n seuraavassa, JYPin selkärankaa natisutelleessa maalissa. Vaihtoon mahtui kaksi pitkää kuljetusta JYPin puolustusalueella, ajo maalille ja laukaus, jonka peluukiekon lapioi maaliin Thomas Nykopp.

Illan hahmo Rask jakoi pelin jälkeen Nelonen Pron haastattelussa kunniaa viimeaikaisista onnistumisistaan harvemmin muistetulle taholle.

- Huoltajat ovat pistäneet terät kuntoon. Nyt ei ole suomuja terässä ja jalka liikkuu hyvin, totesi Rask pilke silmäkulmassaan.

JYP yritti edelleen kääntää peliä hallintaansa, muttei onnistunut enää nousemaan mukaan peliin, vaan kaikki illan osumista syntyivät samaan maaliin.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen totesi pelin jälkeen joukkueen tahtotilan olleen hyvä lopussa.

- Halusimme päättää viikon hyvin ja luistella hyvin. Paransimme paljon kolmanteen erään, toinen erä oli meiltä heikoin tänään. Kun painaa loppuun asti, uskoo itseensä, tekee hommia ja on fiilis päällä, niin se riittää, totesi Törmänen Nelonen Pron haastattelussa ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle