HIFK repi Ilveksen päivitetyn pelikirjan

LIIGA / Raportti
Ville Husso pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä.
Liigan jumbosijalle pudonnut ja päävalmentajansa vaihtanut Ilves lähti hakemaan uutta nousua, kun vastaan luisteli HIFK. Tilastollisesti tasaisen ottelun pisteet jäivät kuitenkin Helsinkiin. HIFK ja sen viimeinen lukko Ville Husso nollasivat yritteliään, mutta tehottoman vierasjoukkueen.

Suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä pelikirjaansa hakemaan lähtenyt Ilves ei saanut parasta mahdollista alkua ottelulle. Kotijoukkue sai koneensa paremmin käyntiin ja peli pyöri pääsääntöisesti Ilveksen kenttäpäädyssä.

Aleksi Mäkelä joutui ottamaan jäähyn koukkaamisesta HIFKin painostuksen alla ja kotikaukalon punanutut pääsivät iskemään numerotaululle johtolukemat. Juuri kun Ilves tuli täysilukuiseksi, Siim Liivik ohjasi Yohann Auvitun siniviivavedon maaliin.

HIFK teki myös ottelun seuraavan maalin, jota tuomarit kävivät tarkastelemassa videolta. Jasse Ikonen polki terävästi laidasta ylös ja maalineteen laitettu syöttö ohjautui Arttu Luttisen luistimesta maaliin.

Ilves lisää kierroksia koneeseen

Ilves pääsi vuorostaan kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, mutta tulos jäi laihaksi. HIFK pääsi alivoimallakin vaarallisesti vastustajan maalille. Kun Ilves nosti karvaustaan ja lisäsi reilusti taklauspeliä, tuli otteluun mukavasti lisää vauhtia ja tilanteita saatiin myös kotijoukkueen puolustusalueelle. Ilvestä vaivannut tehottomuus maalintekotilanteissa ja Ville Husso pitivät HIFKin maalin kuitenkin tyhjänä.

Toisessa erässä maalivahdit eivät joutuneet töihin satunnaisia torjuntoja lukuunottamatta. Peli pyöri molempien kenttäpäätyjen kulmissa ja keskialueen katkoilla pidettiin maalinedustat rauhallisina.

Mika Partanen näytti illan hienoimman pujottelun ilvespuolustuksen läpi. Ruuti oli kuitenkin kakkosketjun laiturilla sen verran märkää, että maali jäi viimeistelemättä.

Ilveksen kaksi jäähyä erän puolivälissä toi runsaasti tilanteita Hannu Toivosen vartioimalle maalille. HIFK ei saanut kahden miehen ylivoimatilanteesta kuitenkaan maalia aikaiseksi ja Ilves sai onnistumisesta lisää virtaa peliinsä.

Kolmannen erän alussa Ilves pääsi ylivoimalle Lauri Taipaluksen jäähyn myötä. Kai Kantolan röyhkeä maalille meno oli jo tuoda Ilvekselle kavennusmaalin, mutta videotarkastuksen jälkeen tuomari kuitenkin levitti kätensä.

Ilves hallitsi kolmannen erän tapahtumia, kunnes Tapio Laakso joutui pysäyttämään vastustajan vastahyökkäyksen jäähyn arvoisesti. HIFK ei tällä kertaa jättänyt ylivoimamahdollisuuttaan käyttämättä. Tomas Záborský iski kiekon maaliin Teemu Ramstedtin mainiosta syötöstä maalin takaa.

Husso otti rangaistuksen huitomisesta ja antoi Ilvekselle jälleen paikan tulla otteluun mukaan. Kotijoukkueen maalille saatiinkin tilanteita luotua, mutta lopputuloksena oli useimmin ainoastaan pienet poskivalssit tai poikamaiset painit.

Blake Kessel pelasi huolimattomasti alimpana pelaajana ja Ramstedt pääsi karkaamaan hyökkäykseen. Kessel kuittasi virheensä ja pysäytti hyökkäyksen, mutta syyllistyi samalla jäähyn arvoiseen rikkeeseen.

Kolmannen erän lopussa alkoi vierasjoukkueen usko omaan tekemiseen jo loppua, kun hyvätkään maalipaikat eivät tuottaneet ottelussa toivottua tulosta. Koska maaleja ei ottelussa enää nähty, pääsi Husso tuulettamaan toista peräkkäistä nollapeliään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo