Arttu Luttisen johdolla ilvesturkki stadilaisille

Kolmen maalin mies Arttu Luttinen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Viimeisen liigaviikon ennen joulutaukoa käynnisti HIFK-Ilves-ottelu. Tamperelaiset olivat voittaneet edellisen kohtaamisen Hakametsässä. Nyt oli HIFK:n vuoro hyödyntää kotikenttäetu.

Ensimmäisen erän alussa mentiin päästä päähän. Kumpikin joukkue pääsi vuorollaan kokeilemaan, mutta varsinaisia vaaranpaikkoja ei nähty. Puhtaita ja kovia taklauksia oli sitäkin enemmän. Lauri Taipaluksen istuessa jäähyllä avautui Vojtech Polakille maalintekopaikka. Hän pääsi useampaankin otteeseen sohimaan kiekkoa, mutta Kevin Lankinen kotijoukkueen maalilla oli ohittamaton koko ensimmäisen erän.

—Ilves tuli kovaa päälle ja luisteli hyvin. He ehtivät monasti kiekkoihin ensin, kertoi huomioitaan HIFK-puolustaja Yohann Auvitu.

Erän ainoalla osumalla yleisöä huudatti Jasse Ikonen. HIFK-hyökkääjä pääsi yllättävän helposti karkuun Ilves-puolustukselta. Hetki tästä eteenpäin ja tilanne oli toistua. Tällä erää Ilveksen pakit kuitenkin pelasivat miehen ulos maalintekosektorilta.

Sami Sandellilla oli muutama minuutti myöhemmin mahdollisuus tuoda peli tasoihin, mutta vierellä luistellut ketjukaveri ohjasi syötön ohi maalin. Tämän jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, mutta vain hetkellisesti. Se herposi Daniel Grillforsin jäähyn myötä aivan erän lopussa.

HIFK:n murhaava ylivoima

Ruotsalaispakin jäähy kostautui, kun Polak laukoi Ilveksen tasoihin 1-1 maalinkulmalta. Kotijoukkue sai kuitenkin otteen takaisin, ja yleisö huokaili monien läheltä piti -tilanteiden myötä. Punanuttujen painostus johti lopulta vierasjäähyihin ja niiden myötä tamperelaispäädyssä helisi.

Arttu Luttinen iski maalinedustalta lukemiksi 2-1 Patrik Moision istuessa jäähypenkillä. Maali-iloittelu jatkui, kun Ilveksen maalivahti Juha Järvenpää pelasi itsensä sivuun maalilta. Luttinen sai kiekon maalin takana ja syötti Tomas Nykoppille. Verkko oli ilman vartijaansa, ja tilanne jo 3-1.

Kotijoukkueen karusellin vauhti sen kuin kiihtyi. Seuraavan jäähyn hölmöilivät itselleen taas tamperelaiset, ja jälleen vakiopaikaltaan maalinedustalta Luttinen siirsi stadilaiset jo kolmen maalin päähän.

—Ylivoimamme oli täyttä dynamiittia, totesi Auvitu lyhyesti ja ytimekkäästi.

Toisen erän viimeisillä sekunneilla Joonas Rask löi vielä kotijohdon numeroiksi 5-1. Samassa ajassa vieraille tuomittiin yhtäaikaisesti kaksi jäähyä. Antti Tyrväiselle tuomittiin kymmenen minuutin käytösrangaistus, ja Mikko Kukkonen sai kaksi minuuttia.

Ilveksen meno tyssäsi jäähyihin

Kolmannen erän alku puhui selvää kieltä: laukaukset toisessa erässä olivat kotijoukkueelle 30-10. Ilvesturkin nylkijä oli lopulta hattutempun tehnyt Luttinen. Hyökkääjä sohi kolmannen maalinsa polvillaan seisten ylivoimalla. Turo Asplundin kavennusmaali oli laiha lohtu tamperelaisille. Raivoisien suosionosoitusten myötä ottelu päättyi 6-2.

—Nyt täytyy olla fiksu sen suhteen mitä tekee illalla. Seuraavaan taistoon on enää 24 tuntia, kommentoi Auvitu.

Myös Antti Törmänen oli joukkueeseensa todella tyytyväinen.

—Ensimmäinen erä oli meiltä todella huono, mutta ylivoimalla onnistuminen oli hyvä juttu. Kahden peräkkäisen tappion jälkeen oli tärkeää saada voitto, illakoi HIFK:n valmentaja.