HIFK:n vahva alku ei riittänyt - HPK vei pelin jatkoajalle

LIIGA / Raportti
Corey Elkins ratkaisi pelin jatkoajalla.
Helsingissä nähty tasainen kamppailu oli kova. HPK ei lannistunut ensimmäisen erän takaiskuista huolimatta. Taklausten oheen mahtui myös tipahtaneita hanskoja ja tällejä saaneita tuomareita. Yleisökin eli kovalla sykkeellä läpi koko 60-minuuttisen.

HIFK sai otteluun timanttisen alun, kun jo ensimmäinen pillinvihellys soi kotijoukkueen maalin merkiksi. Matt Generous heitti roikun siniviivalta Miro-Pekka Saarelaisen lapaan ja hyökkääjä sutaisi rystyltä kauden toisen osumansa lähes tyhjään verkkoon. Toisen syöttömerkinnän maaliin sai HIFK-kapteeni Arttu Luttinen.

− On mukava saada pisteitä ja toimiihan se myös motivoijana joukkueellemme, tuumi Generous.

Vieras ei takaiskusta kuitenkaan lannistunut, vaan pääsi pian kuumottelemaan kotijoukkueen Kevin Lankista. Koko erän kamppailu oli kovaa ja yleisö mylvi stadin kingejä Patrick Hollandin haastaessa Micke-Max Åstenin painiotteluun.

Tämän jälkeen ottelussa seurasi suvantovaihe, jossa molemmilla oli paikkansa. Punanuttujen kultakypärä Juuso Puustinenkin pääsi maalin makuun hienolla ylivoimaosumalla erän lopussa, kun Mika Partasen nappisyöttö löysi hyökkääjän.

Viimeisillä minuuteilla Corey Elkins otti vielä rangaistuksen, mutta vieraiden ylivoima kuivui kasaan, kun Jasse Ikonen pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Tällä kertaa HPK-vahti Jere Myllyniemi oli tehtäviensä tasalla. Erätauolle lähdettiin lukemissa 2−0.

Painopiste kääntyi

Toisen erän alussa Åsten oli päästä yllättämään Myllyniemen, kun Luttinen sai kiekon maalin takana ja syötti seuratoverilleen, joka pääsi laukomaan. Erän edetessä HPK pääsi paremmin peliin mukaan ja sai luotua kelvollista pyörityksen poikasta kotijoukkueen maalille. Tämän ohessa järkälemäiseltä HIFK-puolustaja Generousilta paloi käämi ja mies yritti haastaa nyrkkinuottasille vastapuolen kultakypärää kantavaa Otto Paajasta.

− Kaveri huitaisi maalivahtiamme, perusteli Generous toimintaansa.

HPK tunaroi jälleen erikoistilanteen, kun Antti Miettinen lähti istumaan kaksi minuuttista korkeasta mailasta. Lopulta myös vierailijat onnistuivat maalinteossa. Vojtech Polak tulli vasenta kaistaa hyökkäysalueelle ja laukoi maalille, josta Holland ohjasi 2−1-kavennuksen.

Kolmanteen erään lähdettäessä pelin painopiste oli kääntynyt kokonaan toiseen suuntaan. Yleisöstäkin rupesi kantautumaan "HIFK herää" -huutoja. Siinä missä ensimmäisen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli kotijoukkueen maali, oli se kolmannessa erässä vieraiden osuma. Tasoitusmaalin laukoi kovaa Sakari Manninen Miettisen ja Peter Leblancin syötöistä.

Ottelun ratkaisua haettiin pitkän kaavan kautta. Jatkoajalla Elkins varmisti läpiajosta kotivoiton numeroiksi 3−2.

− Yksi piste jäi saamatta. Joukkueestamme näkyi pieni väsymys. HPK oli hyvä ja he janosivat pisteitä todella, HIFK-luotsi Antti Törmänen pui peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo