HIFK:n rankka tammikuu päättyi voittoon

HIFK:n rankka tammikuu päättyi kotivoittoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin jäähallin 7516-päinen yleisö sai vihdoin nauttia maaleista, kun HIFK nappasi HPK:sta taisteluvoiton lukemin 3-2. HPK joutui ottelun avausminuuteilla muokkaamaan ketjujaan, kun peräti kaksi pelaajaa joutui jättämään ottelun kesken.

Helsingin IFK:n ja HPK:n välinen lauantai-illan kamppailu ei alkanut hämeenlinnalaisittain iloisesti, kun jopa kaksi pelaajaa joutui poistumaan takaisin pukukoppiin loukkaantumisen vuoksi. Ensin Jyri Niemi, ja hetkeä myöhemmin IFK:ssa liigataipaleensa aloittanut Joonas Vihko saivat ikävän näköisesti kiekon kasvoihinsa, ja poistuivat kaukalosta.

Runsasmaalinen avauserä

HIFK:n avausminuuttien hallinta tuotti tulosta, kun vajaa seitsemän minuuttia avauserää oli takana. Corey Elkins, sekä Nikolai Goldobinin kiekottelivat aikansa päädyssä, kunnes Goldobin löysi keskustaan unohtuneen Juuso Puustisen, joka laukoi helsinkiläiset johtoon.

Avauserässä nähtiin vielä kolme lisämaalia. Ensin Juuso Vainio tasoitti pelin siniviivalta, ja vain puoliminuuttia tasoituksen jälkeen Mika Partanen siirsi helsinkiläiset jälleen johtoon.

Maalijuhlan kruunasi Jesse Saarisen ylivoimalla laukoma tarkka rannelaukaus vasempaan yläkulmaan ohi hyvin HIFK:n maalilla pelanneen Ville Husson.

Taipalus harhautteli voiton HIFK:lle

Ottelun toisessa erässä jatkettiin siitä mihin avauserässä jäätiin. Toisen erän ensimmäisellä minuutilla puolustajien pistepörssin toisena oleva Lauri Taipalus harhautti itsensä maalin eteen, ja ujutti kiekon HPK:n maalilla torjuneen Juuse Saroksen jalkojen välistä maaliin.

Ottelun toisessa erässä pelin taso heikkeni, kun tammikuun kova ottelutahti alkoi näkyä molempien joukkueiden suorituksissa. HIFK:n hyökkääjä Arttu Luttinen ei pelimääriä kuitenkaan syytellyt.

− Ottelutahti on rankka, mutta mielellään aina pelaa. Kyllähän jääkiekko on nykyään myös bisnestä, eikä kenellekkään ottelumäärä tule yllätyksenä, Luttinen muistutti.

HIFK:n kokoonpano on elänyt voimakkaasti tammikuun aikana, kun moni pelaaja on kärsinyt pienistä loukkaantumisista.

− Tiukka ottelutahti näkyy tottakai myös kokoonpanoissa, mutta se on myös hyvä näyttömahdollisuus uusille pelaajille.

Tärkeitä pisteitä Luttinen ei lähde sen enempää juhlimaan.

− Totta kai tämä oli tärkeä voitto, ja on kiva saada onnistumisia. Jokainen kuitenkin tiedostaa, ettei näillä pisteillä vielä pitkälle päästä, joten voittoja on tultava lisää, HIFK-kapteeni päätti.

"Kaveri sai huonon purkukiekon jälkeen hallinnan"

Kolmannen erän alussa HIFK:n keskialueen puolustaminen toimi, eikä HPK muutamia hyökkäyksiä lukuunottamatta päässyt parhaille tekopaikoille. Loppua kohden hämeenlinnalaiset alkoivat saamaan enemmän paikkoja, mutta HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen ei ollut huolissaan.

− Yksi epäonnistunut heitto vastustajan päätyyn, jonka jälkeen kaveri sai hallinan itselleen. Niin pienistä asioista tämä on kiinni.

Törmänen kiitti joukkuettaan taistelusta, joka takasi kolme tärkeää sarjapistettä.

− Ratkaisevaa oli se, että tänään haluttiin tosissaan voittaa. Ei se aikaisemminkaan ole taistelusta jäänyt kiinni, mutta joskus siihen tarvitsee hieman onnea, ja tänään ansaittiin myös onni puolellemme, Törmänen totesi.

Kolmannessa erässä ei lisämaaleja nähty, joten toisen erän avausminuutilla syntynyt Taipaluksen maali jäi myös ottelun voittomaaliksi, ja HIFK:lle tärkeä taisteluvoitto loppunumeroin 3−2.

HIFK:n viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa pelataan ensi viikon tiistaina, kun Lappeenrannan SaiPa saapuu helsinkiläisten vieraaksi. HPK:lle illan kamppailu oli puolestaan viimeinen ennen taukoa, joten joukkue pääsee viettämään ansaittua lepotaukoa.