HIFK vei voiton, tuomarit pääosassa: "En ole tällaista nähnyt taas aikoihin"

LIIGA / Raportti
Tuomarit jäivät ilman tyylipisteitä.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
HIFK otti ensimmäistä kertaa neljään otteluun täyden pistepotin kotihallissaan, kun joukkue kukisti HPK:n lukemin 2−1. Samassa katkesi hämeenlinnalaisten neljän ottelun voittoputki. Ottelun tuomarilinja herätti tunteita ainakin HPK-leirissä.

HPK oli ottelun ensimmäisessä erässä kuskin paikalla. Joukkueen luistin liikkui vauhdikkaammin ja valmius kaksinkamppailuihin oli kotijoukkuetta parempi. Lisäksi karvaus aiheutti vaikeuksia HIFK:n pelin avaamiseen. Helsinkiläisillä oli suuria vaikeuksia päästä omalta alueelta pois ja viimeistään omalla siniviivalla tuli seinä vastaan.

Vierasjoukkue vastaavasti sai keskialueen ylittämisen näyttämään helpolta. Nopeat käännöt ja varma syöttöpelaaminen avasivat HIFK:n pakan, ja HPK:lla oli helppo työ ylittää siniviiva.

Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue. Ville Viitaluoman hyökkäyspään koukkausjäähy koitui kalliiksi, kun Iiro Pakarinen kiskaisi jo tavaramerkiksi muodostuneella viivalaukauksellaan HIFK:n 1−0-johtoon.

HPK:n pääkäskijä Pasi Arvonen oli tyytymätön ottelun tuomarilinjaan ja arvioikin värikkäin sanankääntein tuomarikaksikko Hannu Henrikssonin ja Jouni Saukkosen iltaa.

− Kyllähän nämä kaksi veijaria, jotka olivat tänään tuomareina, olivat aivan kujalla. Ensimmäinen, mistä Viitaluoma saa jäähyn, kun kaveri nappaa mailan kainaloon ja hyppää.

Toisen erän alussa pelin kuva kääntyi 180 astetta. HIFK nosti karvaustaan selvästi ja ahdisti vastustajaa nurkkaan, mutta HPK pääsi maalin makuun. Jere Sallinen pujotteli koko kentän läpi ja iski kiekon ohi Ville Husson.

− Pääsin vetämään siitä keskeltä ja meni sisään. Oli kyllä muutama muukin paikka, mutta tänään ei mennyt sisään, totesi maalintekijä Sallinen.

− Ei se kyllä paljoa lohduta, kun ei saatu mitään mukaan.

Kyseenalaisia tuomioita

Erän ja ottelun ylitettyä puolen välin krouvin HIFK sai etsikkoaikansa, kun vieraiden Ossi-Petteri Grönholm ajettiin suihkun puolelle Ryan Thangiin kohdistuneesta taklauksesta. Arvonen jatkoi tykitystään tuomareita kohtaan.

− Ja sitten tämä vitonen, en ole tällaista nähnyt taas aikoihin. Mielestäni siinä oli selkeästi kaverilla kiekko hallussa ja näki tilanteen.

− Onneksi tuolla toisella puolella on fiksu valmentaja, joka heitti pelaajan v*****n, kun se lähtee filmaamaan.

Ylivoima tuotti jälleen tulosta. Janos Hari vei kotijoukkueen jälleen maalin johtoon, kun jäähyä oli jäljellä enää 20 sekuntia. Hämeenlinnalaisissa lisää närää aiheutti maalia edeltänyt HIFK:n räikeä väärä vaihto.

− Siellä oli 20 sekuntia selvästi kuudella neljää vastaan, sitäkään ei taas kukaan näistä pillipiipareista nähnyt. Kyllähän tämä on ihan käsittämätön oikeusmurha tälle päivälle.

Erän lopulla myös pelaajien tunteet nousivat pintaan. Tuomarilinjaan turhautunut Joonas Vihko taklasi oman maalin takana Corey Elkinsiä, joka tulistui ja kävi HPK:n vaihtoaitiolla asti haastamassa Vihkoa.

Kolmannessa erässä HPK viritteli takaa-ajoa, mutta Viitaluoman ylärimalaukausta lähemmäs maalia hämeenlinnalaiset eivät enää päässeet.

Ottelussa kohtasivat myös nuorten maajoukkueen kultavahdit Husso ja Juuse Saros. Kisoissa Saros vei oikeutetusti ykköstorjujan viitan, mutta illan tähti oli loistavan ottelun pelannut Husso, jolle merkattiin kunnioitettavat 34 torjuntaa.

HIFK jatkaa pelejään jo perjantaina Oulussa Kärppien vieraana. HPK saa puolestaan päivän enemmän aikaa palautua ja kohtaa lauantaina SaiPan Lappeenrannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle