Runsasjäähyinen derby meni HIFK:lle

Tomas Zaborsky maalasi kotijoukkueelle kahdesti
HIFK:n paluu kotikaukaloon oli menestyksekäs. Blues kaatui 5-2. Debyytin punapaidassa tehnyt Roope Hintz merkkautti syöttöpisteen. Katsojia maamme-laululla ihastutti huippukokki Jyrki Sukula.

Jalkapallokauden päättyminen näkyi selvästi Nordenskiöldinkadulla, kun fanipääty sai täydennystä Sonera stadionin katsomosta. Yleisö huusi ja paukutti rumpuja nostaen tunnelmaa hallissa.

Kotikaukaloon palaaminen loisti myös HIFK-pelaajien tekemisestä ja joukkue oli luistimen verran Bluesin edellä ensimmäisessä erässä. Se hyödynsi jo ensimmäisen varsinaisen maalipaikkansa. Mika Partanen riisti kiekon Jere Seppälältä maalin takana ja syötti maalin edustalle pyyhältävälle Corey Elkinsille, joka löi taululle 1-0.

Espoolainen vieras ei kuitenkaan lamaantunut. Reilu minuutti edellisestä ja verkko heilui vieraiden toimesta. Roope Talaja rynni kovaa maalille ja kiekon suti häkkiin Peter Tiivola. Otso Rantakari sai toisen syöttöpisteen.

Tuomarin pilli soi tiuhaan tahtiin

HIFK:lle avautui tilaisuus mennä johtoon ylivoimalla, kun Jussi Makkonen lähti istumaan kaksiminuuttista kiinnipitämisestä. Ensimmäisessä erässä monasti pahanteossa olleet Elkins, Partanen ja Juuso Puustinen juonivat kiekon Blues-molari Kaapo Kähkösen selän taakse.

Seuraavakaan erikoistilanne ei mennyt kotijoukkueelta haaskeelle. Daniel Grillfors pommitti tulisesti siniviivalta taululle lukemat 3-1. Erän lopussa Bluesin laitahyökkääjän Samson Mahbodin tunteet paloivat ja tuomarit passittivat kanadalaisen suihkun puolelle. Jyrki Aho oli antanut omilleen uudet ohjeet ja niinpä viiden minuutin ylivoima ei tuottanut tulosta.

—Ensimmäinen erä oli jo käänteentekevä. Pääsimme kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla ja tiesimme Bluesin pelanneen eilen. Kun pelaat toista päivää putkeen, ei ole helppoa tulla rinnalle. Johtoasema helpotti paljon pelaamistamme, kertoi kapteeni Arttu Luttinen.

Ensimmäisen erän tilastot puhuivat selvää kieltä. Laukaukset olivat kotijoukkueen hyväksi 20-5 ja torjunnat 10-3.

Tasainen toinen erä

Toisessa erässä Blues sai lopulta oman erikoistilanteensa hyödynnettyä. Tuomari havaitsi kotijoukkueella olevan liikaa pelaajia jäällä, ja Talaja toi lähes välittömästi joukkueensa maalin päähän.

—Ihan turhaa tuli otettua se jäähy, kaveri pääsi vielä peliin mukaan, totesi Luttinen.

Sen jälkeen mentiin tasaisissa merkeissä aina viimeisille minuuteille. HIFK-hyökkääjä Tomas Zaborsky pääsi kuin varkain iskemään 4-2 johtomaalin. Osumaan pohjatyön teki sivussa olevan Joonas Raskin paikalla pelaava illan debytantti Roope Hintz yhdessä Robert Leinon kanssa.

Viimeisessä erässä pelin hallintaan otti jälleen HIFK. Punanutut painoivat päälle eivätkä antaneet espoolaisille mahdollisuuksia edes nimelliseen loppukiriin. Viimeisetkin toivonrippeet hiipuivat, kun Zaborsky iski loppulukemiksi 5-2 illan toisella osumallaan.

—Mukava oli pelata taas tutussa paikassa ja kyllä kolme pistettä aina maistuu, myhäili Luttinen.