Peltosesta vaiheikkaan ottelun ratkaisija

Ville Peltonen ratkaisi tutulla harhautuksella lisäpisteen Helsinkiin.
Kuva © Tomi Hänninen
Helsingin perjantai-illassa nähtiin vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, kun tammikuun tasauksen ensimmäisessä ottelussa Blues saapui HIFK:n vieraaksi. Ottelun ratkaisu löytyi vasta jatkoajalla, kun Ville Peltonen laukoi tutulla harhautuksella loppunumeroiksi 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 1-0).

Kauden neljästä keskinäisestä ottelusta kolme voittanut Espoon Blues matkusti HIFK:n vieraaksi Helsinkiin tammikuun tasauksen ensimmäisessä ottelussa. Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti, kun ensimmäisistä minuuteista lähtien molemmat joukkueet lähtivät kiekonriiston jälkeen nopeasti kohti vastustajan maalia. Blues loi ensimmäisillä minuuteilla muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta HIFK:n maalia vartioinut Ville Husso oli mies paikallaan.

Ottelun, ja ehkä koko kauden erikoisin maali nähtiin, kun avauserää oli pelattu hieman yli puolet. Jason DeSantiksen päätykiekko kimposi onnekkaasti laidan kautta maaliin, Bluesin maalia vartioineen Lars Voldenin odottaessa päätykiekkoa hölmistyneenä maalin takana. Vain alle minuutti ensimmäisen maalin jälkeen HIFK:n onni jatkui. HIFK:n Ryan Thang laukoi puolustajan pohkeesta Ville Peltosen luistimeen, josta kiekko kimposi jo toista kertaa Bluesin maaliin.

Omat koirat purivat jälleen

Kun ensimmäistä erää oli pelattu noin 16 minuuttia, nähtiin aiemmista otteluista tuttu tilanne. Toni Söderholmin istuessa rangaistusaitiossa HIFK-kasvatti Siim Liivik nousi maalin kulmalta maalille ja toi Bluesin maalin päähän.

Toisen erän ensimmäisillä minuuteilla kaava oli sama, mutta maalintekijä vaihtui. Pirteästi esiintynyt Bluesin neloskenttä karvasi aggressiivisesti HIFK:n päädyssä, jonka seurauksena HIFK-kasvatti Eetu Pöysti laukoi kiekon HIFK-maaliin.

Ottelun lähestyessä puoltaväliä Bluesin Joonas Valkonen syötti omalla siniviivalla epäonnekkaasti HIFK:n Mika Partasen läpiajoon. Partanen ei erehtynyt, vaan ujutti HIFK:n jälleen johtoon.

Vauhdikkaaseen otteluun saatiin myös ripaus tunnetta, kun Olli Malmivaara sai jäähyn, ja Henrik Forsberg taklasi vihellyksen jälkeen espoolaisen jään pintaan. Seurauksena molemmille kaksiminuuttinen ja peliä jatkettiin tasavajaalla.

Bluesin hallintaa epäonnekkaan alun jälkeen

HIFK:lla oli onnekkaan alun jälkeen vaikeuksia saada omaa peliään käyntiin, ja Blues pääsi vyörymään ajoittain vapaasti HIFK:n puolustusalueelle ja karvasi kiekon pois ennen keskialuetta. Puolustuspäässä espoolaiset hyödynsivät HIFK:n ylipelaamisen ja pääsivät iskemään useasti ylivoimahyökkäyksillä vastaan.

Kolmannen erän alku oli molemmilta joukkueilta hieman sekavaa. Kiekko poltteli molempien joukkueiden lavassa, eivätkä syötöt meinanneet millään löytää tietään perille. Espoolaisten neloskenttä pääsi kolmannen erän puolivälissä hyödyntämään yhden sekavan tilanteen, kun Pöysti pelasi kiekon nopeasti parhaaseen maalintekosektoriin Ilmari Pitkäselle, joka laukoi ranteella pelin tasoihin.

Muutama minuutti espoolaisten tasoitusmaalista oli molemmilla joukkueilla loistava paikka tehdä johtomaali. Volden ja Husso torjuivat maaleillaan loistavasti molempien yritykset, eikä varsinaisella peliajalla lisämaaleja enää nähty.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata alle minuutti, kun espoolaisten maalipaikan jälkeen HIFK käänsi nopeasti pelin kohti Bluesin maalia. Corey Elkins jakoi siniviivalla kiekon Peltoselle, joka ohitti puolustajan tutulla rysty-kämmen-harhautuksella ja laukoi kiekon etukulmaan jättäen lisäpisteen Helsinkiin.