Pääkaupunkiseudun kauden kolmas kohtaaminen meni HIFK:lle

Ottelun loppu herätti keskustelua.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingissä mittaa ottivat toisistaan HIFK ja Blues. Hitaalla käynyt espoolaisryhmä oli lopulta helsinkiläisille selvää pääsinlihaa. Pisteiden valossa loistivat kotijoukkueen puolustajat.

Itsenäisyyspäivää edeltävässä perjantai-illassa tunteita lämmitti HIFK-Blues kamppailu. Pelin alussa tilanteita siunatui puolin ja toisin. Niiden myötä ensin iski kotijoukkue. Joonas Rask tuli vahvalla suorituksella vieraiden päähän ja syötti toista laitaa viilettävälle Nikolai Goldobinille. Juuri flunssasta parantunut hyökkääjä ei erehtynyt kohteesta.

Kotijoukkueen avausmaali sytytti myös yleisön. Faniporukoiden kannustushuudot kuultiin varmasti Matinkylässä asti. Ottelun ensimmäisen jäähyn hölmöili itselleen HIFK-puolustaja Lauri Taipalus. Bluesin luokaton ylivoimapeli päättyi noloimmalla mahdollisella tavalla.

HIFK:n puolustaja Daniel Grillfors havaitsi Taipaluksen palanneen jäälle ja antoi nappisyötön. Jälkimmäinen puolestaan malttoi odottaa vierelle nousevaa Corey Elkinsiä. Hyvän syötön päätteeksi jenkki pääsi haastamaan helsinkiläisiäkin urallaan edustaneen maalivahti Jani Niemisen. Tilanne oli 2-0.

Punanuttujen läpi erän jatkunutta itservarmaa otetta pääsi kuitenkin lopulta horjumattaan Miro Aaltonen komealla yksilösuorituksella. Erätauolle lähdettiin lukemissa 2-1.

- Saatiin hyvä lähtö. Jäällä alkaa olemaan jo paikalliskamppailun tunnelmaa, kommentoi HIFK-molari Ville Husso.

Ote kääntyy

HIFK tuli toiseen erään hyvällä sykkeellä. Espoolaisten yritykset olivat huolimattomia ja muutamaa hyvää pyöritystä lukuunottamatta kotijoukkue tuntui jatkuvasti olevan luistimen verran tilanteissa edellä.

Lopulta painostus kantoi hedelmää. Grillforsin laukauksen siirsi rystyltä verkon perukoille HIFK:n ranskalaisvahvistus Yohann Auvitu.

- Grillfors syötti minulle ja minä vain laitoin kiekon sisään, kommentoi ranskalaispuolustaja.

Muutama minuutti tästä eteenpäin ja peli oli 4-1. Bluesin Otso Rantakari oli juuri päässyt jäähyltä, kun Toni Söderholmin laukauksen sohi maaliin Teemu Ramstedt. Erän lopussa nähtiin vielä Bluesin onnistuminen ylivoimalla. Ville Korhonen ohjasi kiekon maalin kulmalta häkkiin. Jälkimmäistä erätaukoa vietettiin kotijoukkueen 4-2 johdossa.

Espoolaiset simahtivat

Kolmas erä alkoi vieraiden kannalta murheellisesti. Stefano Giliatin toisen erän viime hetkillä ottama rangaistus kostautui, kun Taipalus pääsi ylivoimalla pyssyttämään siniviivasta. Komean tällin petasivat Söderholm ja Goldobin.

Tämän jälkeen pelissä koettiin suvantovaihe jossa tahtia piti yllä käytännössä ainoastaan punainen ryhmä. Pelin viime minuuteilla Jasse Ikonen yllätti Bluesin. Hän sompaisi salamana vieraiden syöttöön kiinni ja oli yksin läpi. 6-2 osuma jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

Giliati oli päästä vielä lopussa kaventamaan kuin varkain maalinedustalta, mutta kiekko karkasi kanadalais-italialaisen hyökkääjän lavasta. Lopussa laitettiin painiksi, ja jaettiin pelirangaistuksia puolin ja toisin.

- Paransimme koko ajan. Tästä oli keskiviikon surkeasta pelistä asti puhuttu, summasi HIFK-valmentaja Antti Törmänen.