HIFK voitti poikapainin, Blues ottelun

Blues laitoi HIFK:n kontilleen kauden keskinäisissä kohtaamisissa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
HIFK ja Blues kohtasivat tammikuun tasausotteluiden jälkimmäisessä ottelussa. Blues vahvisti niskalenkkiään HIFK:sta ja jätti toisen kerran helsinkiläiset nuolemaan näppejään ilman ainuttakaan maalia ja vei ottelun nimiinsä 0−1. Ottelussa nähtiin myös pienet poikapainit ja yhteensä yli 80 jäähyminuuttia.

Torstai-iltana pelattu ottelu ei näkynyt joukkueiden peli-ilmeessä ottelun alussa. Viivelähtö vaikutti tuntemattomalta käsitteeltä, vauhtia oli enemmän kuin järkeä ja peli aaltoili nopeasti päästä päähän. Kummallakin joukkueella oli tilaisuutensa avata maalitili jo ensi minuuteilla, mutta avausmaalia piti odottaa erän loppupuoliskolle.

Ensimmäiset viitteet ottelun tunnetasosta saatiin jo reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun HIFK:n Tomas Zaborsky ja Bluesin Ryan O'Connor nuhjasivat itsensä jäähyaitioon. Pienet rangaistukset menivät tilanteessa tasan, mutta O'Connor sai istuttavakseen myös kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Ottelun avausmaali oli HIFK:n kaatajana mainetta niittäneen Kim Hirschovitsin käsialaa. Maali tuli erän trendin mukaisesti nopeasta käännöstä, kun Hirschovitsin laukaus livahti ohi nuorten MM-kisojen jälkeen ailahtelevia otteita esittäneen Ville Husson.

HIFK sai erän lopulla vielä pelin hallintaansa, mutta helsinkiläisten otteista näkyi tappioputken aiheuttama rentouden puute. Kiekolliset ratkaisut olivat väkinäisiä ja viimeiset ratkaisut jättivät usein toivomisen varaa. Varsinkin ensimmäisessä erässä punapaidat valitsivat syötön ennen laukausta.

- Pelissä on paljon pieniä asioita, joista peli on kiinni. Tehdään ne pienet asiat hyvin, niin Blues putoaa viimeistään kolmannessa erässä, uhosi Juuso Puustinen Nelonen Pron haastattelussa.

Toisessa erässä vauhti hidastuu, tunteet kuumenee

Toisessa erässä ottelun tempo odotetusti hidastui ja pelin painopiste pysyi pääosin keskialueella.

Ottelun käännyttyä yli puolen välin, jo aiemmin kuumentunut Zaborsky oli tapahtumien keskipisteessä Bluesin Jari Sailion kanssa. Kaksikko kävi keskinäistä mittelöään, johon punapaitojen Mika Partanen säntäsi puolustamaan joukkueen kultakypärää. Sailiota Partanen ei saanut käsiinsä, sillä Olli Malmivaara ehti tilanteessa väliin. Varsinaisia iskuja nujakassa ei nähty, mutta Partanen onnistui kampeamaan isokokoisen Malmivaaran alleen.

Lopulta nähtiin illan erikoisimmat erikoistilanteet. Rangaistukset arvottiin niin, että HIFK pelasi ensimmäiset kaksi minuuttia 4−3-ylivoimaa, kaksi minuuttia neljällä neljää vastaan ja loppuun Bluesille minuutti ylivoimaa viidellä neljää vastaan.

Kolmannessa erässä oli HIFK:n aika aloittaa loppukiri. Punapaidat painostivat armottomasti sinipaitojen puolustusta ja painoi peliä kohti Bluesin maalia. Vieraiden veräjää vartioinut Eetu Laurikainen kuitenkin jatkoi siitä, mihin nollapelin edellisiltana pelannut Jani Nieminen jäi.

Isännille tarjottiin kolmannessa erässä tasoitusmaalia hopeatarjottimella. Heti erän alussa Siim Liivikin maila nousi liian korkealle ja HIFK pääsi ylivoimalle. Erän loppupuolella joukkue pääsi vielä kahdesti hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Vaikka Laurikainen ottelun paras pelaaja olikin, täytyy tunnustusta jakaa myös kenttäpelaajien kurinalaiselle puolustukselle. HIFK laukoi maalia kohti 32 kertaa, mutta laukaukset parhaalta sektorilta jäivät yhden käden sormilla laskettavaksi ja paluukiekoissa espoolaisten puolustus oli astetta punapaitojen hyökkäystä edellä. Isäntien kiri tyrehtyi lopullisesti Daniel Grillforsin ottamaan kahden minuutin rangaistukseen reilut kaksi minuuttia ennen loppua.

Jäähyjä jaettiin vielä ottelun päätyttyäkin, sillä HIFK:n Joonas Rask sekä Thomas Nykopp hankkivat itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistukset.

Tasausotteluiden saldoksi kirjataan Bluesille täydet kuusi pistettä ja HIFK:lle nolla. Maaliero espoolaisten hyväksi tyly 5-0.