HIFK kampesi Bluesin kanssa tasoihin ja meni ohi

LIIGA / Raportti
Liiga-avauksessa Helsingissä laitettiin moneen otteeseen painiksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK ja Blues ottivat toisistaan mittaa Helsingissä. Erikoistilanteet ja suunsoitto sävyttivät fyysistä 60-minuuttista. Ääni kohosi kiitettävästi myös yleisössä.

Tunnelma oli kohdallaan Nordenskjöldinkadulla, kun liiga pamahti käyntiin Helsingissä. Yleisö sai nauttia rajuista taklauksista ja eli tunnelmassa täysillä mukana. Espoon Blues sai heti hyvän vaihteen ja painoi helsinkiläisten päätyyn. HIFK oli pahasti tilanteissa alakynnessä, mutta espoolaisten jäähykopin ovi kävi ensin. Roope Talaja rynni HIFK:n maalilla torjuneen Ville Husson yli todella rajun näköisesti.

Helsinkiläiset pyörittivät kehnoa ylivoimaa vain noin minuutin, kun Corey Elkins hölmöili itselleen jäähyn huitomisesta. Bluesin tultua täysilukuiseksi ei Kim Hirschovitsin johtama ketju viivytellyt. Blues siirtyi Otso Rantakarin tyylikkäällä osumalla johtoon. Syöttöpisteen osumaan sai Hirschovitsin ohella Saipassa viime kaudet kiekkoillut Stefano Giliati.

Edellisestä vain muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkueen verkko heilui jälleen. HIFK:n puolustaja Juuso Salmi sai ihailla jäähyaitiosta, kun Kai Kantola siirsi vieraat kahden maalin johtoon. Giliati sai illan toisen syöttömerkintänsä. Erän toinen puolisko alkoi espoolaisten jäähyilyllä, mutta HIFK:n ylivoima oli täysin vailla suunnitelmaa.

Kovat otteet huipentuivat erän lopussa, kun Jasse Ikonen jyräsi Bluesin Mikko Kuukan jään pintaan ja sai viiden minuutin estämisrangaistuksen. Ikosen lisäksi tilanteesta lähti käytösrangaistusta lusimaan espoolaisten puolelta Giliati.

Erilainen HIFK

Toinen erä näki täysin muuttuneen HIFK:n. Blues ei onnistunut hyödyntämään pitkää ylivoimaansa kotijoukkueen sytyttyä taistelemaan. Erän lähestyessä puoltaväliä alkoivat stadilaiset saada yhä enemmän otetta pelistä. Tämä näkyi lopulta myös tulostaululla, kun Elkins pääsi rynnimään maalille ja tyrkkäämään kiekon häkkiin. Tilanteen petasivat Juuso Puustinen ja Mika Partanen.

Vajaa minuutti eteenpäin ja tilanne oli tasan. Matti Lambergin kaunis laukaus sivuutti Bluesin maalivahti Jani Niemisen. Toisen erän loppu mentiin taas jäähyjen merkeissä, mutta lisäonnistumiset jäivät puuttumaan.

Kolmannen erän ensimmäisen jäähyn otti Blues, ja kotijoukkue onnistui viimeinkin ylivoimalla. Pistenikkari Tomas Zaborsky näki Matti Kuparisen vapaassa paikassa ja antoi syötön HIFK:n illan voittomaaliin. Erän loppu mentiin sekavissa merkeissä laukausten viuhuessa ohi maalien.

Blues oli tulla viimeisellä minuutilla vielä tasoihin, mutta kova laukaus kolahti ylärimaan. Loppulukemat menivät tiukan kamppailun jälkeen kotijoukkueelle 3−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle