Ässien vieraspeikolle jatkoa

LIIGA / Raportti
Luttinen oli oivalla pelipäällä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Helsingin jäähallissa kotijoukkue HIFK oli tyly isäntä vierasotteluiden kanssa tuskailevalle Ässille ja jatkoi porilaisten tappioputkea neljään otteluun. Patapaidat ovat pelanneet 12 vierasottelua, joista on lähtenyt täysi pistepotti Poriin vain yhden ainoan kerran.

HIFK oli selvästi vahvempi ottelun kaksi ensimmäistä erää. Helsinkiläiset olivat aktiivisempia, nopeampia, fyysisempiä ja käytti maalipaikkansa tehokkaammin. Varsinkin Corey Elkinsin ykkösketju, rinnallaan Eero Somervuori ja Arttu Luttinen, sai paineen jatkuvasti porilaisten päätyyn.

HIFK onnistui ensimmäisen kerran, kun vajaat kymmenen minuuttia ensimmäistä erää oli ehtinyt kulua. Viime peleissä vakuuttavasti esiintynyt ykköskektju pelasi kiekon maalille, josta Somervuori siirsi tyylikkään pyörähdyksen jälkeen kotijoukkueen 1−0-johtoon. Luttinen itse korosti ketjunsa onnistumisen taustalla pysyvyyttä.

− On hyvä, että olemme saaneet pelata neljä peliä nyt yhdessä ja kolmessa viimeisessä olemme jääneet plussan puolelle. On iso asia, että kärkiketjut voittavat omia pelejään, niin ollaan paljon lähempänä voittoa.

− Myös ylivoima toimi, tänäänkin saimme kaksi ylivoimamaalia. Ne on isoja asioita näissä peleissä, että illasta toiseen pystymme olemaan tehokkaita.

Ässien maalipaikat olivat vähissä, eikä joukkue onnistunut käyttämään harvoja paikkojaan. Paras paikka osui nelosketjun Sami Mutaselle, joka karkasi HIFK-puolustuksen välistä läpiajoon, mutta Ville Husso teki Mutasen aikeet tyhjiksi.

Turhautuminen alkoi paistaa porilaisten otteista, ja HIFK pääsi kahden miehen ylivoimalle Tuomas Pihlmanin otettua jäähyn ryntäyksestä ja Mika Niemen huitomisesta. Viidellä kolmea vastaan ylivoimaa ehti kulua vain 11 sekuntia, kun Corey Elkins ohjasi Puustisen laukoman kiekon ohi Juuso Riksmanin. HIFK onnistui toisessa erässä myös toistamiseen, kun Toni Söderholmin laukaus löysi tiensä verkon perukoille.

Ässät käänsi ottelun hallintaansa

Kolmannessa erässä HIFK keskittyi puolustamaan johtoaan, ja Ässät otti pelivälineen hallinnan itselleen. Tasan puolessa välissä kolmatta erää Ässät onnistuivat avaamaan maalitilinsä, kun Niklas Hagmanin laukaus painui verkon perukoille.

− Kaksi erää hyvää lätkää, pelasimme varmaa kiekkoa ja kolmaskin erä lähti hyvin käyntiin, mutta jälleen kerran meidän paketti hajosi, ja Ässät tuli peliin mukaan.

− Hyvä, että hoidimme loppuun, ryhdistäydyttiin hyvin ja pelasimme lopun hyvin, summasi Luttinen

Patapaidat taistelivat itsensä vielä maalin päähän, kun Severi Sillanpää ujutti kiekon maaliin. Kavennuksen jälkeen alkoi vieraiden raivoisa takaa-ajo, joka katkesi Jyri Marttisen laitataklauksesta tulleeseen viisiminuuttiseen. Loppulukemat 4−2 viimeisteli Luttinen ylivoimalla.

− Ylivoimamaali, puhdas 2−1-hyökkäys Iiron [Pakarinen] kanssa ja hieno syöttö takatolpalle. Sen verran sain nostettua, että meni patjan yli, kertasi Luttinen maaliaan.

HIFK hakee jatkoa orastavalle voittoputkelle seuraavan kerran perjantaina kotihallissa kovakuntoisen Kärppien tullessa vierailulle. Myös Ässien taival jatkuu perjantaina, kun porilaiset matkaavat kaataamaan vieraspeikkoaan Jyväskylään JYPin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle