Ässät ei voittanut vieläkään Nordenskiöldinkadulla

LIIGA / Raportti
Juuso Puustinen pääsi kokeilemaan Juuso Riksmanin torjuntavirettä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Sarjakärki HIFK sai vastaansa edellisenä päivänä syksyn ensimmäisen tappionsa kärsineen Ässät. Ennakkoarvioissa ei tätä kamppailua välttämättä nähty aivan terävimmän kärjen pelinä. Porilaisten edellinen vierasvoitto HIFK:sta tuli 28.2.2013.

Perjantain Tappara-ottelussa Ässät sai poikkeuksellisen huonon alun otteluun. Tähän kiinnitettiinkin porilaisleirissä huomiota.

− Jos pystymme vastaamaan heidän fyysisyyteen, pääsemme käyttämään heidän omia aseitaan, arvioi Ässien hyökkääjä Henri Heino Nelosen haastattelussa.

Yksi illan odotusarvoista oli myös parin pelaajan kohtaaminen vanhan seuransa kanssa. Juuso Riksman voitti Suomen mestaruuden HIFK:ssa keväällä 2011, kun taas Tomas Zaborsky oli Ässien parhaimmistoa kausilla 2009-2012.

Vierasjoukkueen peli alkoi heikosti, kun heti ensimmäinen vaihto oli väärä. HIFK:n aktiivisuus pakotti muutenkin porilaiset jäähyilemään. Kun ei pysytty perässä, jouduttiin rikkomaan.

HIFK:n ylivoima oli kuitenkin mielikuvituksetonta. Ottelun avausmaali syntyikin aivan ensimmäisen erän lopussa tasavajaalla, kun Esa Lindell ja Garrett Stafford jättivät kaistan auki huikean alkukauden pelanneelle Jasse Ikoselle.

Ikonen nousi röyhkeästi kulmasta maalille ja ujutti lopulta kiekon ohi Riksmanin.

HIFK teki täysin, mitä halusi

Yleensä jos joukkue tekee juuri sen, mitä haluaa, nähdään kunnon vauhtiviihdettä ja armotonta rumputulta vastustajan maalilla. Tällä kerralla helsinkiläisjoukkue yksinkertaisesti kontrolloi pelin tempoa ja virtauksia.

Ässien turhautuminen näkyi jäähyinä ja muina henkilökohtaisina virheinä. Vaikeaa vaihetta pelaava Aleksi Saarela esimerkiksi syötti Juuso Puustisen nokikkain Riksmanin kanssa, mutta kiekko kimpoili ässävahdin torjunnasta maalin taakse.

Hieman toisen erän puolenvälin jälkeen HIFK:n hallinta konkretisoitui myös tulostaululla. Daniel Grillfors pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa Liigassa Teemu Ramstedtin loistavasta poikittaissyötöstä.

Muutamia yksittäisiä valonpilkahduksia ässähyökkäyksissä tarjoilivat muun muassa Niko Ojamäki ja Tuomas Huhtanen. Hienon ottelun pelannut Ville Husso kuitenkin otti välillä jopa jalkapallokentiltä tutuilla syöksytorjuntoja.

HIFK joutui hieman alakynteen heti kolmannen erän alussa. Miihkali Teppo joutui noin kolmen minuutin kohdalla jäähylle, mutta Ässien ylivoima ei toiminut missään vaiheessa.

Husson nollapeli ei kuitenkaan ollut kovin vakavasti uhattuna, vaikka jäähyt hieman päätöserässä tasoittuivatkin. Lopulta Ässien konkarivahti Riksman piti vierasjoukkueen iskuetäisyydellä hienoilla torjunnoillaan.

Riksmaninkin ilta kuitenkin mureni Puustisen viimeistelemään 3−0-osumaan. Arttu Luttinen jäi ilman tehopisteitä, mutta teki ansiokasta maskia Ässien maalilla ja vaikeutti selkeästi ässävahdin työskentelyä.

Muokattu 21.9.2014 klo 5.00: Muutettu ingressin päivämäärä.

» Lähetä palautetta toimitukselle