Lehtisen ilta sai arvoisensa päätöksen

LIIGA / Raportti
Espoolaisjuhlaa nähtiin sekä ennen peliä, sen aikana että sen jälkeen.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin pelit jatkuivat kotivoittoisesti, kun espoolaisryhmä kaatoi TPS:n 3-2, kun juhlallisten seremonioiden jälkeen päästiin tositoimiin.

Seremonioiden oli suunniteltu kestävän noin puoli tuntia, mutta loppujen lopuksi ottelun alku venähti vielä vartilla. Blues tuntui kärsivän siitä vähemmän, sillä Roope Talaja vei kotijoukkueen johtoon jo toisella minuutilla vanhanaikaisella.

- Vähän se tauko vaikuttaa, jalat hapoilla. Sellaiseen pitää tottua, kaikkihan tässä ovat ammattilaisia, Blues-hyökkääjä Kai Kantola arvioi.

Kantola itse iski Bluesin toisen maalin. Se syntyi hyvin läheltä sitä paikkaa, minkä hän oli osoittanut viime viikolla Yle Urheilun haastattelussa.

- Tuurilla tuli samasta paikasta, hän myönsi.

Ottelu oli erittäin rikkonainen, sillä rangaistuksia kertyi 38 minuutin edestä, kaikki kakkosia. Lisäksi TPS:lle tuomittiin rangaistuslaukaus, josta Tero Koskiranta onnistui. Osa minuuteista tuli toki samanaikaisesti toisen erän kahakoiden seurauksena.

- En ole ollenkaan samaa mieltä siitä, että tuo olisi ollut niin rumaa ja rikollista peliä. Jääkiekko muuttuu eri peliksi, jos koko ajan pelataan erikoistilanteita. En syytä kuitenkaan tuomareita tappiosta, vierasjoukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen totesi.

- Tämä on maailman nopein pallopeli. Jos tulee tällaisia määriä jäähyjä polttelee piippua, kun eivät pelaa yli- tai alivoimaa. Viidellä viittä vastaan ne kamppailut korostuvat. Tämä on surullista, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho säesti.

Valmentajat olivat kritiikissään sikäli oikeassa, että rangaistuksia tuli todella helposti. Valittu linjaus kuitenkin kesti melko hyvin koko ottelun, vaikka linja itsessään oli huono.

Blues teki ylivoimistaan yhden maalin, TPS ei ainuttakaan. Tuon Miro Aaltosen maalin ansiosta kolme pistettä jäi Espooseen.

Lopputulos saikin Suikkasen pettyneeksi.

- Tosi tiukka vääntö, jossa ajoittain oltiin pelin päällä. Viisi-kymmenen maalipaikkaa, mutta ei saatu maalia mistään.

Itse pelistä Aho nosti esiin kaksi isoa asiaa.

- Täytyy sanoa meidän alivoimasta, että vaikka vastustajalla olikin tontteja, meillä oli ukkoa pötköllään, nenällään ja pyllyllään. Aina sitten kopsahtivat kiekot johonkin. Siinä oli oikeanlainen taistelumeininki.

- Nuorilla pakeilla oli myös ymmärrys hyökkäämisen ja puolustamisen välillä. 

Bluesin kausi jatkuu vierasvoittoisena, sillä kolme seuraavaa peliä pelataan vastustajan kotikentällä. Yhdentoista ottelun jälkeen koti- ja vierasotteluiden suhde tulee olemaan 3-8.

- Täytyy pelata kunnon peliä myös vieraskaukalossa, jotta sielläkin voitetaan, Kantola näkee jatkon.

 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle