Blues puristi päätöserässä TPS:n ohi

Kai Kantola oli ottelun näkyvimpiä hahmoja.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues ja TPS mittelivät paremmuuttaan harjoitusottelussa Kirkkonummella. TPS johti avauserän maalillaan pitkään, mutta Bluesin kolme maalia päätöserässä käänsivät ottelun espoolaisille maalein 3-1.

Blues jatkoi kiertelyään ei-liigahalleissa. Harjoituskauden aikana tutuksi ovat tulleet myös Tikkurilan, Kauniaisten, Kotkan ja Lohjan jäähallit. Avauserä oli lievästi TPS:n hallintaa, vaikka laukaukset kohti maalia menivätkin turkulaisille 11-3. TPS onnistui kertaalleen maalinteossa, kun Niclas Lucenius toimitti kiekon maaliin Niklas Frimanin lauottua sitä ennen tolppaan. Bluesin paras paikka tasoitukseen oli Stefano Giliatilla, mutta TPS-maalivahti Kristian Järvinen sai hanskansa eteen.

Radek Smolenak pääsi yrittämään TPS:n toista osumaa rangaistuslaukauksesta. Jani Nieminen onnistui torjumaan rystypuolelta tulleen yrityksen.

Toisessa erässä peli tasaantui ja kääntyi lievästi Bluesin eduksi. Maaleja ei kuitenkaan tehty, vaikka Järvinen haparoi pariin kertaan torjunnoissaan.

Kolmannessa erässä Bluesin Ryan O'Connor jatkoi harjoituspelien tehoiluaan laukomalla suoraan Kim Hirschovitsin syötöstä tasoitusosuman. Tasatilanteessa oltiin vain kolme minuuttia, ennen kuin Miro Aaltonen ohjasi Niklas Tikkisen laukauksen ohi Järvisen. Kolmannesta maalista vastasi Kai Kantola, joka oli ärhäkin Järvisen torjunnan jälkeisessä paluukiekossa.

Kolmatta erää sävyttivät myös rumat otteet, joihin sortuivat lähinnä jäässä makaavaa Blues-puolustaja Otso Rantakaria lyönyt Ryan Lasch sekä TPS-vahti Järvisen päälle ajanut Jari Sailio. Päätöserässä jaettiin 61 rangaistusminuuttia. Sailio, Kantola ja Smolenak poistuivat ennenaikaisesti pukukopin puolelle, kaksi jälkimmäistä tosin vain henkilökohtaisten kymppien saattelemana.