Varakas vapautti Bluesin

LIIGA / Raportti
Bluesin ja Tapparan ottelu eteni kaksi ja puoli erää maalittomana. Kun Ville Varakas viimein onnistui tekemään avausmaalin, Bluesin peli aukesi ja osumia syntyi vielä kaksi lisää.

Varakkaan maali syntyi, kun Toni Kähkönen voitti kaksinkamppailun maalin takana ja antoi hänelle syötön viivaan. Varakas etsi sopivaa laukaisupaikkaa ja lopulta onnistui siinä. Veto ei ollut kova, mutta Tappara-vahti Jani Nieminen oli pahasti maskissa, eikä nähnyt matalaa laukausta.

- Silloin kun peli ratkeaa yhdellä yhtä vastaan -kamppailun häviämiseen, valmentaja voi kuitenkin olla tyytyväinen joukkueen esitykseen. Näin päin peli oli yhdestä maalista kiinni, Tapparan valmentaja Risto Dufva näki ratkaisun.

Ylivoimaongelmat jatkuvat

Ensimmäisessä erässä Bluesille tarjottiin minuutin ja 52 sekunnin mittainen tilaisuus pelata viidellä kolmea vastaan. Tilanne syntyi, kun Tapparan purkukiekon jälkeen Sami Venäläinen koukki Ville Lajusta antaakseen Jussi Makkoselle vapaamman tilaisuuden. Tuomareilta tilanne ei mennyt läpi, ja Venäläinen lähti Juha Leimun seuraksi rangaistusaitioon.

Bluesille ylivoimat viidellä kolmea vastaan ovat olleet hankalia, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta. Teemu Ramstedt sai Petri Lammassaarelta syötön vapaaseen paikkaan, mutta sutaisi ohi kiekosta.


Petri Koivisto piti nollan.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Tapparakaan ei onnistunut ylivoimissaan, tosin viidellä kolmea vastaan he eivät päässeet kokeilemaan. Ensimmäinen erä oli kuitenkin kokonaisuudessaan Bluesin, ja sen myönsivät myös molemmat valmentajat.

Toisessa erässä ote oli Tapparalla, mutta lopulta maalittomasta tilanteesta lähdettiin myös toiselle erätauolle. Paras paikka oli Jarkko Pyymäellä, joka pääsi heti Tappara-alivoiman päätyttyä Blues-siniviivalle edenneeseen irtokiekkoon. Blues-vahti Petri Koivisto empi vastaantulossaan, mutta pelasti kuitenkin joukkueensa takaiskulta.

Vapauttavat maalit

Blues osui heti erän alussa maalirautoihin jo toistamiseen ottelun aikana. Osumaa saatiin kuitenkin odottaa erän puoliväliin, ja ensimmäisen maalin jälkeen kului vain reilu minuutti seuraavaan osumaan. Tällä kertaa Tomi Sallisen taistelu tuotti tulosta, ja hän voitti kaksinkamppailun Makkosta vastaan. Vanhempi Sallinen loi itselleen vetopaikan, ja paluukiekosta Kristian Kuusela iski Bluesin kahden maalin karkumatkalle.

Lopulta Blues sai onnistumisen myös ylivoimalla. Ville Lajunen antoi hienon poikkisyötön, josta Toni Kähkönen siirsi kiekon suoraan maalin kattoon. Kiekko tuli sen verran nopeasti maalista ulos, että tilanne tarkistettiin varmuuden vuoksi videolta.

- Olimme tänään parempi joukkue, mutta emme saaneet maalia aikaan viiskolmosella. 0-0-tilanteessa kotiyleisön edessä on henkisesti vaikea pelata. Hyvä oli, että ote jatkui maalin jälkeen ja heti syntyi toinenkin osuma. Ylivoima on helpompaa, kun johtaa peliä, mutta hyvä että sellainen tuli vielä loppuun, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki analysoi ottelun.

Tapparan riveissä pelasi ensimmäisen ottelunsa Jerry Ahtola. Dufva kommentoi miehen tuloa näin.

- Kukaan ei ihmettele, kun ammattilainen saapuu kassi olalla hallille ja liittyy porukkaan. Hän vahvistaa meitä vielä.

Blues matkustaa jo lauantaina Lappeenrantaan pelaamaan SaiPaa vastaan. Tapparan seuraava ottelu on tiistaina, jolloin edessä on vierailu Turkuhalliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle