Tule ajoissa peliin!

LIIGA / Raportti
Tappara puolusti pelissä erittäin vahvasti.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Niille katsojille, jotka eivät välitä vaikka missaisivat pelin alun, Espoossa pelattu peli oli katastrofaalinen. Tapparan 2-0-voittoon päättyneen ottelun kaksi tärkeintä tapahtumaa nähtiin pelin ensimmäisen 50 sekunnin aikana.

Tappara sai otteluun parhaan mahdollisen alun. Josh Green voitti keskialoituksen ja kiekko käytettiin kaikkien kenttäpelaajien kautta Ville Niemiselle, joka harhautti sukunimikaimansa Janin ja laittoi kiekon maaliin. Aikaa ehti kulua 11 sekuntia. 

− Jos tekee ensimmäiseen vaihtoon maalin, on valmistautuminen mennyt kohdalleen, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kiitteli.

Seuraavassa vaihdossa peli pyöri kentän toisessa päässä. Ilmari Pitkänen taklasi Markus Kankaanperää sillä seurauksella, että kaukalon suojalasi hajosi jommankumman pelaajan mailan osuttua puolihuolimattomasti siihen.

− Se on hankala tilanne, kun on kova lataus peliin ja sitten tulee tuollainen tauko ennen kuin ehtii vetää yhtään luistimenpiirtoa jäähän, Tappara-puolustaja Pekka Saravo totesi.

Nopean avausmaalin jälkeen maalivahteja ei enää yllätetty. Viime kauden Blues-pelaaja Kristian Kuusela viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Blues oli vaikeuttanut omaa takaa-ajoaan ottamalla väärästä vaihdosta kaksiminuuttisen.

− Viestiketju ei kulkenut pelaajien välillä. Maalivahti täytyy ottaa pois, ennen kuin voi laittaa kuudennen pelaajan kentälle, päävalmentaja Jyrki Aho selitteli virhettä.

Molemmat joukkueet pelasivat vahvaa puolustuspeliä läpi ottelun. Se sai myös pelin näyttämään huonolta, jos sitä katsoo hyökkääjien näkökulmasta. Tapparan kohdalla vartiointi petti vain kerran, kun Blues pelasi viidellä neljää vastaan ilman maalivahtia. Kokonsa takia vastustajan maalin eteen laitettu Olli Malmivaara sai hienon syötön, mutta ei onnistunut iskemään kauden ensimmäistä osumaansa.

Bluesille sattui jokunen virhe enemmän, mutta Jani Nieminen hoiti tehtävänsä mallikkaasti. Hienoimpana suorituksena jäi mieleen kolmannen erän kilpitorjunta Jan-Mikael Järvisen yritykseen.

− Peliin ensimmäisen teknisen aikalisän jälkeen voi olla tyytyväinen siihen, miten tehtiin hommia, Bluesin päävalmentaja Aho ilmaisi.

− On puhuttu paljon Kärpistä, mutta kyllä Tappara tulee ihan siinä imussa, Aho arvioi Liigan voimasuhteita.

Tapparan päävalmentaja Rautakorpi oli tyytyväinen esitykseen.

− Yritettiin pelata yksinkertaista peliä. Blues nosti karvausta, mutta voitettiin hyvin tilaa. Ensimmäinen maali kannatteli meitä koko pelin.

Chiodon vahva aloitus

Tapparan maalilla Juha Metsola oli pelannut tähän asti kaikki kauden Liiga-ottelut. Nyt vastuuta sai joukkueen tuore hankinta Andy Chiodo, eikä ottelu olisi voinut paremmin sujua.

Nollapeliin vaadittiin 21 torjuntaa. Vaikka mailapeli oli ajoittain uhkarohkeaa, hän ei tehnyt siinä virheitä. Chiodo piti myös torjumansa kiekot hyvin hallussaan.

− Chiodon peli on pakeille helposti luettavaa. Hän ohjaa peliä hyvin, Saravo kehuu maalivahtiaan.

Yhden merkittävän muutoksen Saravo ja muut pelaajat joutuvat tekemään maalivahdin vaihtuessa.

− Konkreettinen juttu on vaihtaa kieltä. Kommunikointi on tärkeää varsinkin aggressiivisesti karvaavaa joukkuetta kuten Bluesia vastaan.

Seuraavan kerran joukkueet ovat kaukalossa torstaina. Tampereella pelataan kärkiottelu, kun Kärpät saapuu vierailulle. Blues matkustaa Turkuun tappioputkensa katkaisseen TPS:n vieraaksi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle