Tappara menetti ja kuroi umpeen kahden maalin johdon - "Kyllä se sytyttää, kun Kanki heittää pussin"

LIIGA / Raportti
Iikka Kangasniemen vahva peli ei auttanut Bluesia pisteisiin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tappara oli jälleen osallisena runsasmaalisessa ottelussa, kun se nappasi täydet pisteet Bluesin vieraana maalein 6−5. Voittomaalista vastasi Jere Karjalainen noin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua.

Vielä viisi minuuttia ennen loppua Tappara oli maalin takaa-ajoasemassa. Kristian Kuusela onnistui tasoittamaan sen jälkeen, kun Tapparan ykköskentällinen pääsi pelaamaan kaksi pitkää kiekkoa laukonutta espoolaisviisikkoa vastaan. Henrik Haapalan nappisyöttö tavoitti Kuuselan, jota Sebastian Moberg ei pystynyt pitämään. Minuuttia myöhemmin Jan-Mikael Järvinen siirsi Aleksi Salosen laukauksen paluukiekon Jere Karjalaiselle joka onnistui tekemään ottelun viimeiseksi jääneen osuman.

− Kyllä kolme pistettä tässä vaiheessa oli tärkein homma. Pari tappiota oli alla, joten nämä pisteet olivat meille tärkeitä, Tapparan keskushyökkääjä Otto Rauhala arvioi.

Kaikista liigajoukkueista Tapparan otteluissa on tehty tällä kaudella eniten maaleja. Se voisi kertoa siitä, että kaikki ei ole joukkueessa kunnossa, mutta Rauhala ei yhdy täysin näkemykseen.

− Tänään meni halpoja maaleja omiin. Tiedetään kuitenkin, että meillä on potentiaalia hyökkäyspäähän. Kolmannessa erässä tiesimme, että osataan tehdä maaleja.

Kangasniemen kaksi maalia ei riittänyt

Ensimmäisessä erässä Tappara näytti vievän peliä. Jukka Peltola pelasi Arttu Ilomäen nokikkain Kaapo Kähkösen kanssa ja Ilomäki nosti kiekon maalin kattoon. Toinen maali tuli Miika Heikkilän toimesta paluukiekosta. Blues sai kuitenkin erän loppuun arvokkaan kavennuksen Jari Sailion vahvan nousun päätteeksi.

Toisessa erässä peli oli täysin Bluesin hallussa. Iikka Kangasniemi iski rystyltä hyvän hyökkäyksen jälkeen pelin tasoihin. Riemu laantui 21 sekuntia myöhemmin, kun Tapparan nelosketju iski ottelun toisen maalinsa, tällä kertaa asialla oli Manu Honkanen.

− Tänään sattui menemään. On meillä parissa aiemmassakin pelissä ollut paikkoja, ketjua sentteröinyt ja kaksi syöttöpistettä kerännyt Rauhala totesi.

Kangasniemen illan toinen osuma syntyi ylivoimalla miehen itsensä hankkiman rangaistuksen aikana. Blues meni johtoon kovan pyörityksen jälkeen, kun Jasper Lindsten ohjasi Urho Vaakanaisen laukauksen maaliin. Myös toinen TUTO-laina Hannu Kuru sai osumasta syöttöpisteen.

Kolmannessa erässä Blues lisäsi johtonsa kahteen maaliin, kun Moberg pääsi nousemaan laidalta ja ampumaan kiekon ohi Dominik Hrachovinan, joka sai sen jälkeen tehdä tilaa Tomi Karhuselle. Peli ei ollut kuitenkaan ohi, sillä Markus Kankaanperän kauden ensimmäinen maali kavensi tilanteen ja lopulta Tappara meni myös ohi.

− Kyllä se sytyttää, kun "Kanki" käy heittämässä pussin, Rauhala totesi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola korosti voiton merkitystä, muttei lähtenyt analysoimaan peliä sen kummemmin.

− Voitto tietysti ratkaisee tässä lajissa. Kaikkea tapahtui kentällä ja peli ailahteli puolelta toiselle.

− Pitää olla tyytyväinen viiteen maaliin sekä siihen, ettei lankaannuttu vaikka vastustaja teki kaksi maalia alkuun. Toisessa erässä pelattiin pelin ytimessä, mutta kolmannessa erässä emme pystyneet käsittelemään tilannetta, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo