Sport hyvästeli tappioputken Bluesin kustannuksella

LIIGA / Raportti
Erik Riska iski perjantaina voittomaalin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Perjantai-iltana Espoossa kohtasivat liigan hännille pudonneet Blues ja Sport. Ottelu ei tarjonnut katsojille parasta viikonlopun alun viihdettä.

Seitsemän ottelun tappioputkeen ajautunut Sport saapui Espooseen vain voitto mielessään. Kentällä nähtiinkin todella energinen ja työteliäs joukkue, jonka sitkeä työ palkittiin ja kaukalosta poistui vain onnellisia kotkapaitoja. Ottelua hienokseltaan hallinut Sport otti myös samalla kauden ensimmäiset vieraspisteet.

Sekoilua puolin ja toisin

Ensimmäisen erän alkuun kotijoukkue tuli todella vahvasti. Kiekko pyöri todella vaarallisen näköisesti Sportin alueella ja maali lähes roikkui ilmassa. Sportin ensimmäinen kunnon hyökkäys nähtiin vasta viiden pelatun minuutin jälkeen kun todella pirteästi pelannut Jarkko Hattunen pääsi yrittämään maalintekoa kolmesti saman vaihdon aikana.

Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen ote siirtyi täysin Sportille ja ei aikaakaan, kun Bluesin Mikko Kuukan lepsun puolustuspään pelaamisen seurauksena Aleksi Rekonen pääsi laukomaan kiekon ohi hyvin ottelussa pelanneen Jani Niemisen.

Sport sai maalista todellisen hurmoksen päälle ja Blues oli täysin vastaantulija, kunnes varkain Bluesin Stefano Giliati karkasi Sportin puolustukselta. Läpiajossa ollut Giliatia rikottiin ronskisti ja päätuomarikaksikon ratkaisu oli selkeä - rangaistuslaukaus.

Giliati itse asettui laukomaan ja hetken näytti, että tilanne kuivuu kasaan kiekon karattua. Mutta hallittu vartaloharhautus ja veto loistavasti pelanneen Hannu Toivosen kilpikäden alanurkkaan. Tämä maali herätti selkeästi kotijoukkueen ja heti seuraavassa vaihdossa oli johtomaali erittäin lähellä.

Erän lopussa oli Sportilla mahdollisuus vielä siirtyä johtoon, kun ensimäisessä maalissa säheltäneen Kuukan maila hajosi josta Sport pääsi kahdella yhtä vastaan - hyökkäykseen. Tilanne kuivui kuitenkin kasaan, eikä todellista maalipaikkaa edes syntynyt.

Ylivoiman harjoittelua

Toinen erä oli todella rikkonainen ja molemmat joukkueet saivat paikkansa ylivoimalla. Paras paikka kuitenkin siunaantui kotijoukkueelle, kun Sportin Joel Kivirannan maila osui kotijoukkueen Siim Liivikiä kasvoihin. Neljän minuutin ylivoiman aikana paras paikka tuli kuin varkain Miro Aaltoselle, jonka ohjaus suuntautui kuitenkin päätyverkkoihin.

− Vastustaja puolusti napakasti toisessa erässä, meillä oli ylivoimalla mahdollisuus tappaa peli siinä onnistumatta, harmitteli Jyrki Aho pelin jälkeen.

Kentälle luisteli vain yksi joukkue

Kolmas erä oli silkkaa vierasjoukkueen hallintaa, Bluesin ylivoima oli todella kehnoa eikä erän alussa Niko Peltolan ottaman kampitus jäähyn aikana nähty juurikaan maalipaikkoja.

Tämän jälkeen kotijoukkueen maalia vartioinut Nieminen joutui todelliseen kiekkosateeseen. Ensin Lassi Kokkalalta loistava kiekon ylöstuonti ja yritys vanhanaikaisella. Hetkeä myöhemmin Charles Bertrandilla ja Kokkalalla oli ylivoimahyökkäys, jonka Nieminen selvitti hienolla torjunnallaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun Bluesin Jussi Makkonen otti kahden minuutin rangaistuksen, eikä tätä ylivoimaa vierasjoukkue jättänyt käyttämättä. Ensin Damien Fleury kieputti koko Blues-puolustuksen aivan kuutamolle, ja lopulta Erik Riska sai sutia maalin edestä kiekon ohi Niemisen.

Sportin uudella kasvolla Ivan Rachunekilla oli loistava tontti vain puoli minuuttia ennen loppua ratkaista ottelu. Laukaus suuntautui kuitenkin tyhjästä maalista huolimatta yli maalin. Blues ei kuitenkaan saanut loppukiriään käyntiin ja näin vierasjoukkueelle ansaittu voitto.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen oli todella ylpeä ottelun jälkeen ensimmäisistä vieraspisteistä.
− Jämäkkä vieraspeli meiltä! Me ollaan pelattu monta tälläistä peliä, mutta tällä kertaa tehtiin oikeita asioita oikeilla hetkillä. Ivan Rachunek oli hyvä tänään ja toi kokemusta sekä jämäkkyyttä kentälle. Tasainen peli ja pelattiin simppeliä jääkiekkoa, eikä ylipelattu. Sitä kautta saatiin kolme pojoa, kehui Valtonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle