Tiivola Kovaltšukia etevämpi - Blues voitti SKA:n

LIIGA, KHL / Raportti
Kim Hirschovits kuittasi nopeasti Ilja Kovaltšukin johto-osuman.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues avasi kautensa kohtaamalla hallitsevan KHL-mestarin Pietarin SKA:n. Maaleja mätettiin vuorotahtiin, mutta voitto jäi lopulta Espooseen maalein 5-4. Yllättäväksi sankariksi nousi kolme maalia iskenyt Peter Tiivola.

SKA:n seitsemän ottelua kestänyt harjoitusleiri Suomessa päättyi maanantaisen Blues-kohtaamisen myötä. Bluesille ottelu oli sen sijaan kauden ensimmäinen - liigajoukkueista vain Tappara ei ole vielä aloittanut pelejään.

Blues pelasi ottelussa erittäin hyvällä asenteella ja onnistui pitkälti pitämään SKA:n poissa mukavuusalueeltaan. Ahne peli vastustajan maalin edessä toi onnistumisia erityisesti Peter Tiivolalle, joka teki ottelussa kolme maalia. Myös Kim Hirschovitsin maali toisessa erässä syntyi aivan vastustajan maalin edestä.

Bluesin voittomaalista vastasi Siim Liivik, joka laukoi Janne Puhakan syötöstä kiekon maaliin, kun peliaikaa oli jäljellä minuutti ja 44 sekuntia. Mikko Kukkosen rangaistuksen myötä SKA pelasi viimeiset 80 sekuntia kuudella neljää vastaan, mutta ei onnistunut maalinteossa. Ratkaisevan laukauksen blokkauksen esitti Roope Talaja, joka olikin summerin soimisen jälkeen ensimmäisenä joukkuetovereiden onnittelujen kohteena.

Parannettavaa Bluesin otteista löytyi puolustuspelistä. Erityisesti Jere Seppälä oli vaikeuksissa, ja ongelmat kulminoituivat SKA:n neljänteen maaliin, jossa Jevgeni Artjuhin vei hänet kahville. Bluesille sattui myös varsin paljon virheitä ottelussa.

SKA:n muista maaleista vastasivat kahdesti osunut Ilja Kovaltšuk sekä Aleksandr Barabanov.