Sibir näytti KHL-tasoa Bluesille

Roope Talajan tahtomaali jäi harvojen Blues-ilonaiheiden joukkoon.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin ensimmäinen harjoitusottelu kotikaukalossaan päättyi 3−6-tappioon KHL-joukkue Sibir Novosibirskille. Vierasjoukkue juhli erityisesti Jonas Enlundin johtaman ketjun voimin.

Täksi kaudeksi keskushyökkääjän tontille siirtyneen Jonas Enlundin ketju värkkäsi Sibirin maaleista neljä, minkä lisäksi puolustaja Sergei Gimajev osui ketjun ollessa jäällä. Ketjun hyökkääjät tehoilivat kukin neljän pisteen edestä: Enlund ja Dmitri Menja saivat saldokseen 1+3, Andreas Thuresson 2+2.

Ottelu eteni tasaisena toiseen erän loppuun asti. Avauserässä Menja syötti tyylikkäästi Enlundille Blues-pakkiparin keskelle ja suomalaishyökkääjä viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin. Blues tuli tasoihin Roope Talajan röyhkeän nousun päätteeksi. Erikoista oli, että ensimmäisen erän molemmat maalit iskettiin siirretyn rangaistuksen aikana.

Toisessa erässä Blues johti peliä 38 sekunnin ajan, kun espoolaisten parhaimmistoon kuulunut Ryan O'Connor viimeisteli Kim Hirschovitsin syötöstä ylivoimamaalin. Monja teki tasoituksen Blues-puolustuksen haahuillessa ties missä.

Ottelun myöhemmissä vaiheissa Sibir esitti tehokasta ylivoimaa, sillä se onnistui kolmesti Blues-pelaajan istuessa rangaistusaitiossa. Ykkösketjun lisäksi maalitilastoihin nimensä sai Stepan Sannikov.

Thuressonin iskettyä kaksi osumaansa peli näytti jo ratkenneen, kun Sibir johti ottelua 5-2. Bluesin Jari Sailio kuitenkin kavensi ja lisäksi Stefano Giliati sai rangaistuslaukauksen. Sibirin maalilla vakuuttavasti torjunut Nikita Bespalov torjui kanadalaisen heikohkon yrityksen. Minuutti sen jälkeen Gimajev ohitti helposti Jani Niemisen, jonka peliesitys oli muutenkin heikko.