Vahvempi materiaali voitti Espoon muovikohtaamisen

Blues juhli tärkeää voittoa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoossa pelattiin tärkeistä pisteistä, jotka olisivat nostaneet Pelicansin jo lähes pudotuspeliviivan tuntumaan. Ne jäivät kuitenkin lahtelaisittain vain haaveeksi, kun Blues taisteli voiton lukemin 2-1.

Bluesin ja Pelicansin otteluita on moitittu muoviseurojen klassikoksi, eikä peli juuri yleisöäkään kiinnostanut: paikalle oli saapunut vain 2699 katsojaa. Ottelussa kamppailtiin kuitenkin todella suurista pisteistä.

Espoolaisten voiton takuumiehenä toimi maalivahti Eetu Laurikainen, joka nappasi 29 torjuntaa.

Maalittomassa, aavustuksen Blues-merkkisessä avauserässä nähtiin fyysistä peliä, mutta vähän todellisia maalintekopaikkoja.

Toisessa erässä espoolaiset vahvistivat otetta entisestään, ja tulostakin tuli. Ensimmäinen Janne Juvosen taakse mennyt kiekko ei vielä ollut avausmaali, sillä Siim Liivikin tulkittiin potkaisseen kiekon maaliin. Pian sen jälkeen Blues kuitenkin onnistui tuomareitakin tyydyttäneellä tavalla.

Avausosuma oli Stefano Giliatin taidonnäyte, eikä nopea nosto jättänyt mitään mahdollisuuksia Juvoselle. Toisen maalin ohjasi ylivoimalla Liivik, kun Pelicansin alivoima jätti hyökkääjälle liikaa tilaa maalin edessä. Taisteleva hyökkääjä onnistui polvilleen kaatuessaankin ohittamaan Juvosen.

Haluton Pelicans ei juuri päässyt erässä uhkaamaan Blues-vahti Laurikaista, sillä espoolaisten puolustus oli kovassa tikissä.

Kolmannessa erässä Pelicans pyrki ahkerasti käynnistämään kiriään, mutta joukkueen avausmaali syntyi vasta pari minuuttia ennen loppua, kun hurjaan vireeseen Pelicansissa yltänyt Antti Jaatinen iski kahden miehen ylivoimalla. Takaa-ajo jäi kuitenkin tähän, ja isot pisteet jäivät Espooseen.

Pudotuspeliviivan molemmin puolin majailevien Bluesin ja Pelicansin välinen ero kasvoi nyt yhdeksään pisteeseen. Lahtelaiset pelaavat seuraavaksi torstaina kotonaan KalPaa vastaan, ja Blues isännöi samana iltana Helsingin IFK:ta.

- Bluesilla oli parempi vimma voittaa, ja me hätäilimme maalipaikoissamme erityisesti ensimmäisessä erässä. Toisessa putosimme kelkasta, vaikka hylätty maali antoi mahdollisuuden vielä, sanoi Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä.

- Perusasiat hoituivat hyvin erityisesti toisessa erässä. Kolmannessa taas halusimme tehdä vielä pelin jännittäväksi, mihin en ole erityisen tyytyväinen, totesi puolestaan Bluesin Jyrki Aho.