Pelicans lähestyy pudotuspelipaikkaa

LIIGA / Raportti
Lahtelaisilla oli aihetta hymyyn.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Lahden Pelicans otti Espoosta mukaansa ansaitut kolme pistettä. Maalivahti Jere Myllyniemeä työllistettiin 42 laukauksella, mutta kotijoukkue sai aikaiseksi vain yhden maalin. Pelicans latoi kiekon viidesti Blues-häkkiin.

Pudotuspelijunansa viimein oikeille raiteille saaneelle Pelicansille voitto oli jo viides peräkkäinen.

Se tuntuu luonnollisesti hyvältä. Vierasjoukkueen kopista kaikui musiikki kovempaa kuin kertaakaan aiemmin Espoossa tällä kaudella.

- Erittäin arvokas voitto, jos nyt muita kuin arvokkaita voittoja on olemassakaan. Tiesimme Bluesin historian, kolme edellistä peliä maalierolla 12-1. Tämä oli meille iso haaste, ja pelasimme mielestäni erittäin hyvää jääkiekkoa, Pelicans-käskijä Kai Suikkanen maiskutteli.

- Mekin varmaan tiesimme historiamme. En tiedä sitten mikä meni vikaan. Kaikki on vähän sinne päin, niin se sitten on sinne päin... Pelicans oli erittäin hyvä. Kruununa se, kun viidellä kolmea -vastaan ylivoimalla syötimme kaverin vasemman pakin läpi. Se kuvastaa tätä peliä hyvin, Lauri Marjamäki veti pelin yhteen.

Jormakalta alkutahdit ryöpytykselle

Bluesin sisääntulo otteluun oli hyvä, mutta Pelicansin ykkösnyrkki kantoi joukkonsa 2-0-johtoon avauserän loppupuolella. Pekka Jormakka ampui läpiajosta kiekon Juuso Riksmanin taakse, ja heti seuraavassa vaihdossa Jormakan ketju oli asialla, kun Timo Pärssinen laittoi kiekon maalin edestä sisään.

- Viimeiseen erään lähdimme vain sillä mentaliteetilla, ettemme jää puolustusbunkkereihin makaamaan. Onnistuimme hyvin, erittäin fiksu kolmas erä, Suikkanen sanoi.

Jormakalla oli toisen erän alussa paikka rangaistuslaukauksesta ampua illan toinen osuma, mutta Riksman koppasi kiekon.

Lahtelaisten kultakypärä ei lähtenyt avausmaalinsa tapaan ampumaan Riksmanin längeistä.

- Olisi varmaan pitänyt yrittää uudestaan. Pääasia kuitenkin, että joukkue voitti, Jormakka hymyili tv-kameroille ottelun jälkeen.

Ennen rangaistuslaukausta nähtiin harvinainen tuomarivirhe, kun Pelicansilla oli kuusi pelaajaa jäällä arviolta 5-10 sekunnin ajan, mutta tuomarinelikko ei tilannetta huomannut.

Marko Pöyhönen ja Markus Seikola tulittivat kakkoserässä Riksmanin vaihtoon. Blues-maalille luisteli Lars Volden, joka toi varmuutta espoolaismaalille.

Bluesin ilta oli sysimusta. Joukkue on tammikuussa uudistunut rajusti. Uudet hankinnat eivät Ilmari Pitkästä lukuunottamatta ole juuri säväyttäneet. Etenkin sentteri Mark Leellä on paljon parannettavaa. Hyökkääjä on antanut lähinnä harhasyöttöjä ja dumppaillut kiekkoa päätyyn.

Espoolaisseura kertoi perjantaina uudesta hankinnasta. Slovakkihyökkääjä Vladimir Dravecky pelaa todennäköisesti huomenna.

- Toivon, että hän olisi maalintekoon kykenevä kaveri, joka olisi meidännäköinen jätkä ja tekisi hommia. Se mitä kuulin, niin hän on enemmän pohjoisamerikkalainen ja suomalainen jätkä kuin slovakki. Se oli ainakin plussaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle