Mestishyökkääjä ratkaisi Liigan jumbokamppailun

LIIGA / Raportti
Pelicansin lainamies iski tänään uransa isoimmat maalit.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Keskiviikkona Espoossa pelattiin sarjan häntäpäähän pudonneiden kamppailu, kun Blues kohtasi Pelicansin. Kotijoukkue oli matkalla voittoon, mutta lahtelaisten viimeisen erän rynnistys oli liikaa.

Ottelun kulku oli pitkälti samankaltainen − kumpikin joukkue pelasi todella varovaista peliä välttäen virheitä.

Kotijoukkue pelasi erinomaista kiekkoa kaksi ensimmäistä erää, mutta viimeiseen erään Bluesin vauhti hiipui ja vierasjoukkue käytti paikkansa tehokkaasti hyödykseen.

Bluesin ylivoima heräilemässä

Kotijoukkueen ylivoima pelaaminen on ollut alkukaudesta todella murheellista ja tehotonta. Bluesille tarjottiinkin illan aikana lukuisia erikoistilanteita, joista kotijoukkue käytti hyödykseen kaksi.

Bluesin ylivoiman kapellimestarina oli jälleen kerran joukkueen kapteeni Kim Hirschovits. Tällä kertaa kapellimestarin keppi heilui onnistuneesti kerran, kun mies antoi ratkaisevan syötön illan avausmaaliin.

Tärkein ylivoima jäi kuitenkin hyödyntämättä, kun vierasjoukkueen Ben Bloodin hankkima viiden minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta ei tuottanut tulosta. Paikoitellen vierasjoukkue jopa leikitteli alivoimalla, mutta alivoimamaalia ei kuitenkaan syntynyt.

Vierasjoukkueen ylivoima ei saanut missään vaiheessa tuulta alleen. Kiekkoa pyöriteltiin näyttävästi, mutta laukaukset puuttuivat eikä Bluesin maalia vartioineen Kaapo Kähkösen eteen saatu tarpeeksi maskipelaajia.

Kotijoukkueen alivoima oli todella uhrautuvaa, sillä varsinkin Jari Sailio otti useaan otteeseen tärkeitä blokkauksia. Ottelun viimeisillä hetkilläkin mies otti kipeää osumaa jalkaansa, mutta sekään ei riittänyt tänään.

− Pelattiin tänään erinomaista alivoimaa, eikä annettu Pelicansille juurikaan saumaa päästä iskemään ylivoimalla, kommentoi Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho.

Iikka Kangasniemen uran ensimmäinen liigaottelu oli onnistunut tappiosta huolimatta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Liigadebyyttejä molemmin puolin

Illan ottelussa nähtiin myös kahden pelaajan uran ensimmäiset liigaottelut, kun kotijoukkueesta tulikasteen sai Iikka Kangasniemi sekä vierasjoukkueesta Aatu Viljanen. Kummankin esitykset olivat loistavat, mutta ainoastaan Kangasniemi kirjautti itselleen myös tehopisteen.

Turussa kiekkokautensa aloittanut Kangasniemi iski uransa ensimmäisen liigamaalinsa ylivoimalla. Pienikokoinen pelaaja oli läpi illan erittäin vaarallinen hankkien itselleen lukuisia maalipaikkoja sekä aiheuttaen myös Pelicansille rangaistuksen. Tämän rangaistuksen myös kotijoukkue hyödynsi.

Peliitoista lainalle tullut Aatu Viljanen esitti ottelun avauserässä kovaa pelityyliään antaen muutaman maukkaan taklauksen. Pelicansin nelosketju oli muutenkin todella pirteällä päällä tehden Bluesin maalille lähes puolen tusinan verran vaarallisia maalipaikkoja.

Pelicansin ja Peliittojen yhteistyö on alkanut kantamaan hedelmää, ja tästä on myös erittäin tyytyväinen Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen.

− Todella miehekästä esiintymistä jokaiselta Peliittojen pelaajalta. He ovat osoittaneet kesän sekä alkaneen syksyn aikana kykenevänsä pelaamaan Liigassa.

− Erittäin iloisin mielin olen tästä yhteistyöstä, varsinkin nyt kun kärsimme loukkaantumisista niin apuja on löytynyt todella helposti. Iso kiitos Heinolan suuntaan on ilo tehdä yhteistyötä, jatkoi Matikainen.

Yhteistyö tuotti myös tänään hedelmää, kun ottelun voittomaalista vastasi kolmosketjun laitahyökkääjä Kimi Koivisto, jonka tilastoihin merkittiin yksi maali varsinaisella peliajalla sekä voittomaalikilpailun ratkaissut suoritus.

Nyrkit heiluivat molemmin puolin useaan otteeseen Espoossa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Täyden rahan viihdettä

Mikäli ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tylsää kahden häntäpään joukkueen läpsyttelyä. Niin kolmas erä oli kuin parhaasta action elokuvasta. Vierasjoukkue taisteli, taklasi ja löysi oikean tunnetilansa.

Useita pieniä nahisteluja nähtiin, mutta myös isompiakin välienselvittelyjä nähtiin. Varsinkin kovanaamana tunnettu Siim Liivik oli tapansa mukaisesti ärsyttämässä vastustajia.

Lopulta tanssikaveri löytyi Ben Bloodista, joka antoikin muutaman mojovan iskun. Tämän seurauksena molemmat lähtivät etukäteen vaihtamaan siviilikamat päälle.

Myös Pelicansin tuorein hankinta Dane Byers kävi kuumana kuin saunan kiuas, lopulta Byersinkin ilta päättyi ennen aikaiseen suihkukomennukseen.

− Löydettiin oikea tunnetila tähän pelaamiseen vasta kolmannessa erässä. Ehkä Byersin pieni uhittelu antoi meidän pelaajille pienen lisäpiristeen, kommentoi Matikainen.

Myös Jyrki Aho oli samalla kannalla kolleegansa kanssa oikeasta tunnetilasta.

− Olihan kunnon jääkiekko-ottelun tunnelmaa. Pientä nahistelua molemmin puolin, joka varmasti sytytti kummankin joukkueen pelaajat taistelemaan viimeiseen asti.

Lahtelaisten kotimatka lyheni puolella, kun vaikean alkukauden ja loukkaantumishuolien keskellä joukkue nappasi tärkeät kaksi pistettä.

− Tämä oli kahden pisteen arvoinen ryöstö Pelicansille, mutta matka jatkuu ja perjantaina taistellaan Ilvestä vastaan, kommentoi Aho.

Joukkueiden otteluohjelma jatkuu perjantaina, jolloin kotijoukkue Blues isännöi Tampereen Ilvestä. Pelicans sen sijaan isännöi Hämeenlinnan Pallokerhoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo