Maalivahdit murenivat – Pelicansille kolmas voitto

Bluesin ja Pelicansin neljäs välieräottelu kulminoitui Blues-vahti Antti Oren kevään ensimmäiseen huonoon peliin. Virkaveli Joonas Kuusela oli myös suurissa vaikeuksissa.

Maanantain ottelu oli maalipaikoilla ja hallinnalla mitattuna Bluesin. Tulos kääntyi kuitenkin turkoosiksi, kun Pelicans onnistui voittamaan maalein 6–4. Lahtelaiset ottivat tietyllä tapaa omansa takaisin, sillä edellisottelussa Blues oli pahasti purjeessa, mutta onnistui ryöstämään voiton Lahdessa.

Risto Dufva on hyvin sanonut, että ei tarvitse pelata hyvin, riittää että pelaa paremmin kuin se toinen joukkue, Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen sanoi voitosta.

Blues-vahti Antti Oren pimeä ilta saavutti huippunsa ajassa 35.59, kun laidasta puolittain läpi polkeneen Max Wärnin heppoinen laukaus livahti helposti sisään. Hienon kevään pelannut Ore tiedosti heikon iltapuhteensa, meinasi rikkoa mailansa maalikehikkoon ja poistui pian maaliltaan. Bluesin valmennusjohto käski Patrick Galbraithin jäälle. Ore katosi pukukopin uumeniin ja palasi vasta aivan toisen erän viime hetkillä vaihtoaitioon.

Jos Ore olisi pelannut kuin lauantaina Lahdessa, ei Pelicansilla olisi välttämättä ollut yhtään osumaa. Toisaalta myös Bluesin puolustuspeli oli paikoin lepsua ja voimatonta. Esimerkkinä voidaan käyttää lahtelaisten avausmaalia, kun Pekka Jormakka ja Joonas Jalvanti pääsivät helposti alustamaan Justin Hodgmanille vetopaikan. Tilanne oli heikosti pelattu sekä puolustukselta että Orelta.

– Kyllähän vastustaja sai todella helpolla kolme maalia toisessa erässä. Liian pitkä etumatka annettiin. Eihän me nyt noin montaa maalia voida päästää, se harmittaa ja paljon, Blues-käskijä Lauri Marjamäki harmitteli.

– Mutta mitäs tässä hömpöttämään. Taulussa on vastustajalla viisi (viimeinen tyhjiin) maalia ja meillä neljä. That's it.

Arttu Luttinen ja voittomaali.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Hannula-show

Blues käynnisti takaa-ajonsa toisen erän lopussa, kun Mika Hannula laukoi ensimmäisen maalinsa.

Päätöserän alussa Blues hyökkäsi rohkeasti. Pelicans pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Se kostautui Bluesille, kun lahtelaisjoukkojen kippari Arttu Luttinen sai viimeistellä Ryan Laschin huipputarjoilusta 5–2-johtomaalin.

Ruotsalaistaikuri Hannula johti Bluesia matkalla "ruotsien" tekoon, mutta Hannulan kaksi lisämaaliakaan eivät riittäneet. Hyvin lopussa painostanut Blues otti maalivahdin pois jo puolitoista minuuttia ennen loppua, mikä kostautui nopeasti Radek Smolenakin maalin muodossa.

– Vaikka Espoossa paljon ruotsinkielisiä onkin, niin en minä Bluesia sentään Ruotsina pidä, Suikkanen hauskuutti.

– Tilanne on aika samanlainen kuin puolivälierissä. Meidän täytyy vain uskoa itseemme, Bluesin tähti Hannula sanoi.

Pelicansin alivoima ei missään nimessä ollut huonoa, vaikka Hannulan osumat olivat ylivoimamaaleja. Neliö pelasi uhrautuvasti ja katkoi syöttöjä hienosti.

Bluesin ylivoima oli pitkästä aikaa jopa "tappavan tehokasta". Sitä edesauttoi toki myös Kuuselan kehnot otteet maalissa.

– On siellä vaan niin h-lvetin hyviä pelimiehiä nämä hannulat, erikssonit ja kumppanit. Jokuhan siellä aina joskus vapaaksi jää, kun ylivoimalla on yksi mies enemmän, Suikkanen sanoi.

Pelicansilla on keskiviikkona mahdollisuus edetä loppuotteluihin.

– Sehän on meille jo rutiinia, yksi katkaisupaikka oli jo tuossa puolivälierissä. Joukkuehan voi sanoa että se on erittäin kokenut! Suikkanen virnuili.

– Pitää olla nöyrempi johtoasemassa. Pitää mennä niin s--tanan säntillisesti.