Virheet ja maalit ne yhteen sopii

Rauman Lukko päihitti Bluesin toistamiseen tällä viikolla, kun se haki kaksi pistettä 5–4-voitolla voittomaalikilpailun jälkeen. Se ratkesi vasta 26. yrittämällä Kris Beechin toimesta. Heikko puolustaminen tuotti maaleja molempiin päätyihin.

Heikkotasoisessa ottelussa varsinkin kotijoukkue Blues teki poikkeuksellisen suuren määrän virheitä. Pitkä voittojen tie on vaihtunut orastavaksi tappiokierteeksi, mutta se on ymmärrettävää joukkueessa tapahtuneiden muutosten vuoksi. Tähtipuolustaja Ville Lajustakin suurempi menetys espoolaisille näyttäisi olevan Petri Koiviston poissaolo. Lars Volden haparoi vaikuttaen todennäköisesti samalla välillisesti kenttäpelaajien virheisiin puolustuspäässä.

Volden ei ollut surkea, mutta norjalaisen perustaso ei ole samaa luokkaa huippusyksyn pelanneen Koiviston kanssa. Rangaistuslaukauksissa norjalainen oli sen sijaan todella hyvä.

Lukon tuskien taival vieraskaukaloissa sentään päättyi. Raumalaiset voittivat viimeksi vieraissa 30.9. Hämeenlinnassa.

Tuskaista oli tälläkin kertaa, mutta Blues-puolustuksen virheet päätöserässä auttoivat paikkansa äärimmäisen tehokkaasti hyödyntänyttä Lukkoa. Toisen erän lopussa Bluesin Tommi Huhtala merkattiin pitkän videoiden veivailun jälkeen espoolaisten 4-2-maalin tekijäksi, ja henkisen etulyöntiaseman olisi olettanut olevan Bluesilla.

No, eipä ollut. Lukon 4–3-kavennuksen ampui Kris Beech, tasoitus syntyi pari minuuttia myöhemmin Lauri Tukosen lavasta. Maalit olivat varsin identtiset; Lukko-pelaaja [Janne Keränen ja Perttu Lindgren] syötti rysän takaa parhaaseen mahdolliseen maalintekosektoriin, toinen kettupaita laukaisi kiekon maaliin. Jälkimmäinen oli ylivoimamaali, mutta varsinkin Lukon kolmannen maalin voi laittaa täysin Blues-puolustuksen sekoilun piikkiin.

Toinen erä Bluesin ilotulitusta

Blues teki kaikki maalinsa toisessa erässä. Kellon viisari ehti sykkiä vain 29 kertaa erän alusta, kun Tommi Huhtalan väkevä nousu maalille palkittiin Dale Clarken viimeistelemän maalin muodossa. Huhtala itse onnistui maalinteossa kymmenen minuuttia myöhemmin ja toistamiseen erän lopussa. Bluesin kultakypärää seuraavassa ottelussa kantavan Huhtalan maalit olivat molemmat ylivoimaosumia. Lukko-pelaajat jäähyilivät peräti yhdeksän kertaa, joten espoolaisten heikko ylivoimaprosentti ei kohentunut mitenkään hirveästi. Ylivoima oli edelleen paikoitellen todella heikkoa, mutta Marjamäki muistutti kuitenkin siitä, että oli tärkeää saada onnistumisia niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin. Blues ei ole tällä kaudella montaakaan kertaa tehnyt neljää maalia yhteensä.

Sinne meni.
Jussi Kivimäki

Jussi Pesosen 2–2-tasoitusmaali kakkoserässä muistutti lähinnä konsolipelejä. Tulinen laukaus viivasta kimposi onnekkaasti Lars Voldenin takapuolen kautta maaliin. Ville Varakkaan alustus Bluesin kolmanteen osumaan oli huippuluokkaa. Kiekon siirsi maaliin Kristian Kuusela.

Lukon maalivahti Mika Noronen kävi toisen erän loppupuoliskolla kuumana kuin hellankoukku. Hyvän ottelun torjunut Noronen otti täysin älyttömän rangaistuksen ajamalla Roope Talajan päälle, ja protestoi erän lopulla voimakkaasti Huhtalan kyseenalaista maalia, joka haiskahti potkulta.

Noronen oli aktiivisesti äänessä myös puuduttavassa avauserässä. Norosen ja Blues-käskijä Lauri Marjamäen ohjeita pystyi Areenan ylimmällä rivillä kuuntelemaan mukavasti. Muutoin Areenassa oli hiljaista kuin Olarin kirkossa. Kotijoukkueen uusista hankinnoista ja huippuhyvästä syksystä huolimatta vain 3015 espoolaista vaivautui urheilupuistoon asti. Surkeaan yleisömäärään nähden tunnelma tosin kohosi loppua kohden ihan kohtalaiselle tasolle. Illan ylivoimaisesti suurin kohina nousi espoolaisten kultapoika Camilo Miettisen asteltua keskiympyrään ampumaan rankkaria.

Urama tyytymätön tuomareihin

Tiistaina Raumalla käyty kohtaaminen jätti Bluesin pisteittä. Pisteet menivät suvereenisti Lukolle 5–1. Lukko on kivunnut sarjataulukossa sijalle 9. Blues on yhä viidentenä, mutta mahdollisuus tehdä kaulaa huipputiukkaan keskikastiin jäi käyttämättä.

– Paljon on tapahtunut joukkueessa tässä viime aikoina. Se näkyy joukkueessa, peli on vähän irrallista. Kokemuksia tarvitaan. Huomenna on taas uusi mahdollisuus Turussa ja pyritään parempaan, Marjamäki niputti.

– Tosi erikoinen peli meiltä ja [erotuomari Jari-Pekka] Pajulalta. Jäi vähän kaivelemaan jäähyjen tasapaino. Toki Blues pelaa viisasta peliä, eikä ota paljoa jäähyjä, Urama murisi.

Urama oli voittoon tyytyväinen, mutta manasi paikoitellen huonoa maalineduspeliä, jonka merkitystä oli ennen ottelua teroitettu.

– Kolmannen erän pikkuinen tasonnosto oli hyvä juttu. Ollaan tyytyväisiä. Lähdetään hyvillä mielin kotiin ja palataan lauantaina pääkaupunkiseudulle, Urama lausui.