Vierasvoitot jatkuivat - kultakypärät avasivat maalihanansa

Lukolla oli pelin jälkeen syytä pitää kädet pystyssä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin ja Lukon sarjassa ollaan menty neljä peliä vierasvoittojen tahdissa. Espoossa ratkaisu siirtyi jatkoajalle, jossa Aki Uusikartano ohitti onnekkaasti Jani Niemisen.

Bluesin Daniel Widing sai kampituksesta rangaistuksen 18 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jäähy ehti juuri päättyä, kun Lukko vielä hyökkäsi. Aki Uusikartano laukoi vasemmalta laidalta. Olli Malmivaara yritti ohjata kiekkoa päätyverkkoihin, mutta kiekko suuntautuikin Bluesin maaliin.

− Nämä voivat kääntyä mihin vain, niin kuin jatkoaikamaalissa nähtiin. Olisi se voinut mennä toiseenkin suuntaan, Lukko-puolustaja Petteri Nummelin arvioi.

Ottelu oli kaikkiaan heikon puolustuspelin sävyttämä. Virheet ja heikot miesten pitämiset tarjosivat runsaasti maaleja otteluun. Puolin ja toisin maalipaikoissa nähtiin kuitenkin varsin vähän epäonnistumisia. Maalivahdit eivät pystyneet juurikaan tarvittaviin haamupelastuksiin.

Ottelun avauserä sisälsi vähiten virheitä. Lukon Janne Keränen laukoi lähes tyhjästä maalista ohi pelin alkuminuuteilla. Vierasjoukkue onnistui maalinteossa Malmivaaran saatua edellisen ottelun tapaan kaksiminuuttisen kiekon laukomisesta yli laidan. Jäähy ehti päättyä, mutta Lukko-pyöritys jatkui pitkään. Lopulta Nummelin laukoi viivasta avausmaalin.

Erän lopulla Blues pääsi kahden miehen ylivoimalle. Sitä joukkue ei käyttänyt silloin, mutta toisen erän alussa Philip McRae onnistui hienon kuvion jälkeen.

Toinen erä mentiin vahvasti Bluesin tahtiin, mutta Lukon luomat harvat tilanteet olivat aina vaarallisia. Ville Vahalahti iski pudotuspelien ensimmäisen maalinsa ruuhkasta ja Lukko oli jälleen johdossa.

Blues tuli kuitenkin tasoihin ja ohi. Nummelinin purku kimposi Jussi Makkosen kautta Valtteri Virkkuselle, joka tälläsi ensimmäisen Liiga-osumansa sitten syyskuun 2012. Miro Aaltonen onnistui viemään Bluesin johtoon Tomi Sallisen aloitusvoiton jälkeen.

Lukko onnistui vielä tasoittamaan. Juho Tommila ehti ensimmäisenä Jerry Ahtolan laukauksen kauas tulleeseen paluukiekkoon. Tähän peliin kokoonpanoon noussut Tommila ei ole onnistunut runkosarjassa kertaakaan maalinteossa.

Kolmannessa erässä myös Bluesin kultakypärä sai tehtyä pudotuspelien ensimmäisen maalinsa. Tommi Huhtala oli oikeaan aikaan maalilla ja iski Aaltosen syötöstä kiekon ohi Ryan Zapolskin.

Lukko iski kuitenkin vielä tasoihin. Aaron Gagnon voitti aloituksen ja Nummelin osui tolppaan, mutta sen jälkeen Vahalahdella oli helppo paikka siirtää kiekko tyhjään maaliin. Jatkoajallakin Lukko oli se, joka onnistui saamaan kiekon maaliin.

− Erikoisia maaleja tänään molempiin päihin. Paljon maaleja suhteessa peliin. Tämä oli kamppailua, niin kuin pudotuspeleissä pitääkin. Ehkä vähiten kauneusastetta, mitä näissä peleissä on ollut, vierasjoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kommentoi

− Tiukkaa vääntöä jokainen peli on ollut, niin kuin pitääkin. Tämä on nyt 2-2 ja sitten vain jatketaan pelejä, Bluesin Jyrki Aho näki.

− Seuraavaksi on taas tiukka peli, ei tämä mihinkään lopu. Ei tässä kannata puhallella vielä, Lukon kokenut puolustaja Nummelin arvioi.

Nummelin ei anna arvoa sille, onko pelisuorituksilla eroa otteluiden välillä.

− Ei ole merkitystä, onko jokin peli parempi. Näissä väännetään koko ajan ja saa koko ajan tehdä töitä. Tänään oltiin vähän sitkeämpiä kuin vastustaja.

Nummelin tietää, mitä täytyy tehdä jatkossa voittaakseen.

− Oma peli täytyy saada kulkemaan. Pitää uskaltaa hyökätä ja antaa painetta. Pitää olla myös valmiina siihen, mitä ne tulevat tekemään.

Bluesin Sallisen kenttä on ollut sarjan paras toistaiseksi. Nummelinin mielestä ei pidä liikaa ajatella sitä.

− Ei tässä voi yhteen kenttään keskittyä. Jos annat vähänkään tilaa, niin kyllä ne tekevät maaleja, Nummelin päätti.

Sarja jatkuu perjantaina. Päivää myöhemmin Espoossa sarja on ensimmäistä kertaa katkolla.