Lukon härkäviikolle mainio päätös

Tämä Jerry Ahtolan tekemä maali ei vielä ratkaissut ottelua.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Sunnuntain ainoassa liigaottelussa kohtasivat kolmannen kotiottelun tälle viikolle pelaava Espoon Blues ja neljännen ottelun kuuden päivän sisään pelannut Rauman Lukko.

Ottelun avauserä oli todella aneemista pelaamista molemmilta joukkueilta, eikä vaarallisia maalipaikkoja syntynyt lainkaan. Lähimmäksi maalia pääsi vierasjoukkueen Olavi Vauhkonen, jonka laukaus suuntautui kuitenkin hieman ohi Jani Niemisen vartioiman maalin ohi.

Ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä oli Kai Kantolan saama kahden minuutin rangaistus korkeasta mailasta, mutta tätä erikoistilannetta ei kuitenkaan vierasjoukkue pystynyt hyödyntämään.

Varsinkin Lukon pelaamisessa näkyi avauserässä selkeästi otteluruuhkan aiheuttama väsymys. Luisteluvoima puuttui täysin ja pieniä helppoja virheitä sattui niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Toinen erä oli täysin peilikuva avauserästä, kun molemmat joukkueet nostivat tempoaan selkeästi. Maalihanatkin saatiin vihdoin auki, kun Olli Malmivaaran saama kahden minuutin väkivaltaisuus rangaistus antoi vierasjoukkueelle oivan mahdollisuuden ylivoimalla.

Tätä tilaisuutta Lukko ei jättänyt käyttämättä, kun Aaron Gagnon sai ujuttaa kiekon tolpan ja Niemisen patjan välistä. Loistavan esityön maaliin antoi joukkueen paras pistemies Ville Vahalahti.

Kotijoukkuekkin pääsi kokeilemaan omaa erikoistilanne pelaamistaan toisessa erässä, joista toisella yrittämällä kiekko saatiin ohi Lukko maalilla torjuneen Oskari Setäsen.

Hieman onnekkaasti maaliin päätynyt Otso Rantakarin veto lipsahti todella helposti ohi Setäsen. Viivalta lähtenyt tulinen lyöntilaukaus kimpoili päätylaidan kautta Setäsen suojuksiin, josta se lopulta lipui Lukko maaliin.

Toisen erän puhuttavin tilanne nähtiin erän loppupuolella, kun Lukon puolustuspään laidassa ollut Harri Tikkanen sai rajun niitin kotijoukkueen Kantolalta.

Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, sekä Tikkanen loukkasin itseään samaisessa tilanteessa. Tilanne näytti jopa, että tilanteessa Kantola antoi jalkakamppauksen suoraa takaapäin. Mikäli näin on niin tälle kaudelle tulleen uuden säännön mukaan tilanteesta olisi voitu komentaa Kantola suihkuun.

Toisen ilo on toisen suru

Ottelun viimeinen erä tarjosikin harvalukuiselle kotiyleisölle runsaasti maaleja, sekä paljon loistavia maalintekotilanteita. Erässä nähtiin jopa neljä maalia, joista ensimmäiseksi vastasi vierasjoukkue.

Ensin loistavan päätypelaamisen johdosta Lukon Ville Nieminen sai antaa tarkan syötön maalinkulmalle lipuneelle Mikko Kousalle. Vain pari minuuttia edellisestä Jerry Ahtola sai siirtää vierasjoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle läpiajosta.

Kotijoukkueen selkäranka ei tästä kuitenkaan katkennut, kun vain 26 sekunttia Lukon kolmannesta maalista oli kiekko jo Setäsen vartioiman maalin sisällä. Kotijoukkueen paras pistemies Kim Hirschovits sai loistavan syötön päätykulmauksesta Stefano Giliatilta B-pisteen reunalle, josta mies napautti tarkasti kiekon Lukko maalin kattoon.

Sama mies oli asialla, kun kotijoukkue onnistui takaa-ajossaan. Yksin maalinkulmalle jätetty Hirschovits sai siirtää kiekon tyhjään ammottavaan Lukko maaliin.

Virtanen päätti kotijoukkueen rimpuilun

Kolmannen kerran tällä kaudella joukkueiden keskinäisissä otteluissa voittajaa haettiin jatkoajalta. Avausminuutilla nähtiin molemmilta joukkueilta yhdet loistavat paikat ratkaista ottelu, kun ensin Toni Koivisto karkasi Blues-puolustukselta ja hetkeä myöhemmin Jussi Makkosella oli avopaikka laukoa kiekko ohi Setäsen.

Ratkaisu saatiin kuitenkin jo jatkoajan toisella minuutilla, kun Toni Koiviston syöttö löysi laidasta esiin nousseen Jesse Virtasen, jonka tarkka ja kova lyöntilaukaus upposi varmasti ohi Jani Niemisen.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Risto Dufva oli todella tyytyväinen voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

− Pelasimme todella hyvää kiekkoa siihen nähden minkälainen peliruuhka meillä on tällä viikolla ollut. Jaksoimme pelata 1-3 tilanteeseen asti loistavasti, jonka jälkeen pieni väsymys ja muutamat virheet iskivät. Meillä oli paikkamme ratkaista peli jo jatkoajan ensimmäisessä vaihdossa, mutta sama ketju kuitenkin onnistui katkaisemaan ottelun heti seuraavassa vaihdossaan.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho oli tyytyväinen joukkueensa takaa-ajoon, mutta jakoi myös suitsutusta liigan linjatuomareille.

− Erittäin tyytyväinen olen siihen miten jaksettiin taistella itsemme takaa rinnalle. Varsinkin olen iloinen Hirschovitsin suoriutumisesta, varsinkin hänen toinen maalinsa oli erittäin iso maali. Noin sitä pitää maalille ajaa ja iskeä kiekko häkkiin.

− Todella pettynyt olet illan linjatuomareihin. Pitkän kiekon viheltämisessä on todella suuria vaikeuksia, kun jätkät menee toista sataa kohti laitaa ja vasta muutama metri ennen päätyviivaa huudetaan, että "Pelaa", vaikka tilanne olisi selkeäkin pitkä kiekko. Todella huonosti vihelletty peli linjatuomareilta.

Molemmat joukkueet saavat nyt yhden ansaitun vapaapäivän, jonka jälkeen molemmilla on edessää kotiottelut. Espoossa toisistaan mittaa ottavat Blues ja Lahden Pelicans, kun taas Raumalla Lukon vieraaksi saapuu Lappeenrannan SaiPa.