Kisälli varasti mestarilta pisteet Espoossa

Blues-kapteeni Kim Hirschovits teki yhden tämän kauden harvoista maaleistaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kierroksen ainoassa pelissä kohtasivat keskiviikkona yleisöltään harvalukuisella Espoon areenalla kotijoukkue Blues ja Rauman Lukko. Lukon takana oli kolme päivää taukoa, Jyrki Ahon joukot puolestaan palasivat Hämeenlinnasta edellisen illan karvas tappio niskassaan. Aho sai taas kerran näyttää entiselle oppi-isälleen Risto Dufvalle, mitä yhteisistä JYP-ajoista oli jäänyt käteen. Tiukka peli päättyi kotijoukkueen 3-1-voittoon.

Lukon keskiviikkoa edeltäneistä neljästä pelistä kolme oli tappiollisia. Bluesin viiden pelin tappioputken katkaisi ainoastaan jatkoaikavoitto HIFK:sta. Erityisesti viime peleissä pahasti haparoinut puolustus oli illan pelissä luupin alla. Tällä kertaa se piti.

HPK-ottelussa takaiskuja tuli kolmen eri kentän ollessa jäällä. Puolustajista ottivat miinuksia kaikki paitsi keskiviikkona 600 Blues-peliä täyteen saanut Arto Laatikainen. Myös Jani Niemisellä on ollut menossa heikompi kausi, kotijoukkueen tolppien välissä päivysti Lars Volden.

Kotijoukkueen kärkiketjuissa oli taas tehty muutoksia. Miro Aaltonen oli siirretty kakkoseen ja ruotsalaisvahvistus Daniel Widing puolestaan ykkösketjuun. Kapteeni Kim Hirschovitsin vasemmalla laidalla nähtiin edelleen tuorein vahvistus Justin DiBenedetto.

Miro Aaltonen on nakuttanut maaleja ja syöttöjä tasaisesti, mutta odotuksiin nähden harvoin. Samaan piste kahta peliä kohti -tahtiin on jämähtänyt ketjutoveri Kim Hirschovits. DiBenedettolta nähtiin edellisen pelin kolmannessa erässä yksinyrittämistä ja lopuksi 10 minuutin käytösrangaistus. Tällä kertaa sekä Aaltonen että Hirschovits pääsivät taas pisteiden makuun.

Ensimmäistä erää oli pelattu alle kolme minuuttia, kun Kim Hirschovits sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Vajaalla pelannut joukkue yllätti: jäähyä oli jäljellä 2:43 kun Tommi Huhtala riisti kiekon Harri Tikkaselta ja toimitti soolosuorituksena kiekon Lukko-vahti Ryan Zapolskin taakse. Huhtala katkaisi osumalla pitkän maalittoman putkensa.

Eetu Pöystikin pääsi alivoiman aikana yksin läpi, mutta ei onnistunut viimeistelemään. Lukko ei saanut neljän minuutin ylivoimalla monta laukausta kohti Voldenia. Ensimmäisessä erässä Blues riisti kiekkoja aktiivisesti ja keskialueella nähtiin tiukkaa kamppailupeliä. Toiseen erään päästäessä peli silminnähden avautui.

Toista erää oli pelattu alle kolme minuutia, kun Lars Volden avasi epäonnisesti. Voldenin avaus päätyi suoraan Lukon Joni Nikolle, jonka syötöstä Janne Keränen pääsi iskemään tasoittavan osuman helposti sisään. Kakkoserän jälkipuoliskolla Jere Seppälä roikkui vastustajassa kahden minuutin arvoisesti ja raumalaiset saivat pakkopelin pyörimään. Sinisten maali pysyi kuitenkin puhtaana paljolti Lars Voldenin ansiosta.

Blues sai vielä kaksi minuuttia ylivoimaa, kun vieraiden Juho Tommila esti Robert Roobaa Lukko-maalilla. Kim Hirschovits toimitti kiekon Lukko-puolustajan kautta sisään ja vei kotijoukkueen 2-1-johtoon. Kyseessä oli kapteeni Hirschovitsin ensimmäinen pelitilannemaali syyskuun jälkeen.

- Haettiin vähän luomu-YV:tä, ei sovittua, vaan rakennetaan mitä saadaan, totesi Hirschovits.

Peliä oli pelattu alle minuutti tasaviisikoin kun Miro Aaltonen pelasi Matt Generousin syöttövirheestä itsensä vapaalle paikalle ja tälläsi pelivälineen kolmatta kertaa sisään.

Hirschovits oli silminnähden innostunut suunnasta, johon pelit ovat kevättä kohti menossa.

- Nämä ovat kaikki kovaa kamppailua, kaikki haluavat pisteitä. Sarja on erittäin mielenkiintoinen ja tasainen, joka on kaikin puolin hyvä juttu. Se takaa sen, että pelin taso nousee.

Kolmannessa vieraat eivät saaneet kunnon takaa-ajoa päälle. Kuutisen minuuttia ennen loppua isäntien Ilmari Pitkänen kohteli vieraiden Harri Tikkasta kaltoin ja joutui väkivaltaisuudesta kahden minuutin istunnolle. Tämänkin illan pelissä Blues-alivoima osoitti vahvuutensa ja purki kiekot taitavasti alueelta.

Maalivahdin pois vetäminen ja aikalisä eivät auttaneet Lukkoa kaventamaan. Maalille saatiin hässäkkää, mutta tulosta ei. Volden torjui muutamat maalia kohti tulleet yritykset.

Lehdistötilaisuudessa nähtiin harvinaisuus: hymyilevä Blues-valmentaja. Jyrki Aholle vanhan oppi-isän tapaaminen oli selvästi miellyttävä tilaisuus. Risto Dufva kommentoi tyynesti joukkueensa esityksiä.

- Joukkueella oli paljon hyviä aikeita tähän peliin lähdettäessä. Parin tappion jälkeen oli tarkoitus kääntää joukkue voittojen tielle. Ei vaan huolellisuus riittänyt, kaksi maalia olivat täysin kiekollisia virheitä.

Dufvan silmiin kolmas Blues-maali ratkaisi pelin.

- Ensimmäinen maali oli lähinnä vitsi. Hyvin pystyttiin taistelemaan, mutta toisen erän viimeisellä minuutilla 3-1 maali oli aika ratkaiseva.

Jyrki Aho näki neljän minuutin alivoiman käännekohtana.

- Toinen erä oli se missä peli numeraalisesti voitettiin. Saatiin hirveästi energiaa ensimmäisen erän alivoimasta. Lukko pyöritti vaarallisesti, mutta esimerkiksi [Mikko] Kuukka otti monta kiekkoa itseensä.

Aho kehui joukkuettaan energiasta, illan peli oli Blues-luotsin mielestä käänne parempaan.

- Tämä oli eilisen jälkeen hyvä korjausliike, joukkue teki sellaista työtä, joka auttoi kaveria. Tällä tyylillä saadaan jatkossakin energiaa.