Koskinen muurina – Blues tuhlaili

LIIGA / Raportti
KalPa otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Blues oli tehoton, KalPa kiitti ja kumarsi. Mikko Koskiselle ottelu oli ensimmäinen vierasasussa Espoossa.

Jos et käytä omia paikkojasi, vastustaja rokottaa. Maailman väsynein kiekkoklišee? Ehkä. Lauantai-illan ottelu pähkinänkuoressa? Kyllä.

KalPa-puolustaja Marko Kauppinen pääsi päätöserän alussa etenemään hyökkäysalueella ja laukaisi kiekon Antti Oren selän taakse. Kauppinen pääsi ampumaan keskisektorista, Jasse Ikonen alustaessa hienosti. Illan ainokaisen jälkeen KalPa kontrolloi peliä hienosti. Blues sai kirivaihteen silmään viimeisellä kympillä, mutta KalPa kesti.

– Äärettömän kova ja tiukka ilta. Tämä sarja on vasta käynnistynyt, KalPa-käskijä Tuomas Tuokkola sanoi.

– Hieno peli, hienoa sarjaa pelataan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Neljä voittoa tarvitaan, siihen on vielä pitkä matka ja ei paukutella henkseleitä.

Kaksi ensimmäistä erää menivät Blues-merkkisesti. Sillä oli valtaisa määrä maalintekopaikkoja. Kiekko pyöri useasti aivan maaliviivan ja tolppien tuntumassa, mutta Bluesin tehottomuus ja epäonni pitivät sen nollilla.

KalPa oli onnekas, mutta voittoa ei suinkaan voi sanoa minkäänlaiseksi lahjaksi. Se puolusti maalinedustaa voimakkaasti ja esimerkillisesti. Irtokiekkoihin kurottaneet siniasuiset hyökkääjät olivat aina ahdistettuja, vaikka maalinedustalle pääsivätkin.

"Varmin" maalintekomahdollisuus Bluesilla oli ehkä avauserässä, kun se pääsi kuin varkain kolmen pelaajan voimin etenemään b-pisteiden takaa ilman puolustajien ahdistelua. Kristian Kuusela teki itsekkään ratkaisun ja laukoi, mutta Mikko Koskinen torjui. Kuusela ehti reboundiin, muttei saanut kiekkoa maaliin.


Kas niin, sinne meni.
Jussi Kivimäki

Päätöserän alussa Koskinen otti erikoisesta asennosta huikean gamesaverin räpylällään.

Bluesin maalilla Antti Ore oli torjuntatilastojen valossa lähes yhtä työllistetty kuin Koskinen, muttei joutunut venymään samalla lailla äärirajoille. Kuopiolaisten yritykset tulivat kauempaa.

– Molemmat maalivahdit pelasivat äärettömän hienon ottelun, Tuokkola korosti.

– Rehellisyyden nimissä kaksi erää oltiin altavastaajia, varsinkin erien alussa. Jaksettiin taistella ja oltiin kärsivällisiä. Blues oli tänään parempi ja intensiivisempi kuin Kuopiossa, Tuokkola summasi ottelua.

Kollega Bluesista, Lauri Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

– Joukkue pelasi hyvän pelin. Vastuskin oli tietysti hyvä. Paikat oli, ei tästä puutu kuin maalit. Se oli ainoa, mikä jäi kiukuttamaan. Tämä pitää niellä vaan ja mennä eteenpäin.

– Maalintekoa pitää teroittaa. Niin kauan kun on noin hyviä laatupaikkoja, pitää olla osittain tyytyväinen. Jos ei paikkojakaan olisi, niin sitten pitäisi miettiä mikä pelissä on vikana, Marjamäki virkkoi.

Maininnan arvoista Bluesista on kehnona pudotuspelipelaajana pidetyn Dale Clarken hyvä ottelu. Vaikka Clarke joutui välillä hitauttaan virvelöimään KalPan liukkaita hyökkääjiä, oli kanukkipakin pelissä paljon hyviä elementtejä ja kaivattua taistelumentaliteettia.

Kahdesti avausottelussa osunut Iiro Pakarinen oli taas vähäisestä peliajasta huolimatta kuopiolaisten näkyvimpiä hahmoja.

Yleisö löysi tiensä Tapiolaan

Espoon Areena näytti varsin täydeltä, vaikka koppikäytävälläkin ihmetelty virallinen yleisömäärä jäi vajaaseen 4500:aan. Tunnelma Espoon hallissa oli erinomainen, eikä vähiten Kuopiosta saapuneiden KalPa-kannattajien ansiosta.

Voittomaalin jälkeisen kohinan perusteella myös suuri osa ns. rivikatsojista oli savolaistaustaisia. Niin suuri meteli Kauppisen osumasta syntyi.

– Meillä on erinomainen yleisö, oli jo tiistaina Lukko-pelissä. Joukkueella on hyvä vuorovaikutus yleisön kanssa. Iso kiitos heille siitä. Haemme Kuopiosta voiton ja tulemme takaisin kotiyleisön eteen, Marjamäki paalutti.

Maanantain ottelu on kokonaisuuden kannalta iso. Toisaalta niukat tappiot ja tehottomuus saattavat syödä Bluesin peliä – samoin kuin se tosiasia, että joukkueen on pakko hakea Kuopiosta kaksi voittoa.

Toisaalta Blues on tappioista huolimatta osoittanut, että se kykenee täysin haastamaan runkosarjan ykkösen. Se voi olla voimavara.

KalPan sisällä – taas väsynyttä kiekkojargonia mukaillen – voitot taas ruokkivat itseään. Mikko Koskinen on myös osoittanut joukkueelleen, että ryhmä voi luottaa maalivahtikolossiin kuin vuoreen. Jos sitä kukaan joukkueen sisällä koskaan epäilikään.

» Lähetä palautetta toimitukselle