KalPalle kauden ensimmäiset vieraspisteet

LIIGA / Raportti
Kiekko on käynyt maalissa ja KalPa aloittaa juhlat.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoossa ratkaisua jouduttiin hakemaan jälleen kerran jatkoajalta. Tällä kertaa ottelu päättyi vierasjuhliin, kun Luke Pither sohi maalin edestä KalPalle 3-2-voiton.

KalPan ratkaisuosuma syntyi ylivoimalla. Miika Koivisto nousi vahvasti maalille ja Tommi Huhtala rikkoi häntä. KalPa käytti aikalisänsä ja kiekko pelattiin Luke Pitherille. Kaksi rangaistusta pelissä istunut hyökkääjä iski kiekon väkisin Jani Niemisen patjojen välistä juuri ja juuri maaliviivan paremmalle puolelle.

- En itse ollut kentällä, joten en niin tarkkaan kuunnellut. Kaiketi siinä annettiin ohjeena hakea [Adam] Masuhrille vetopaikkaa. Ei se maali sitten kuitenkaan sitä kautta tullut, KalPan hyökkääjä Ossi Saarinen kommentoi.

- Tärkeät kaksi pistettä nämä oli. Toisella erätauolla painotettiin, että haetaan voitto vaikka väkisin, vaikka jatkoajalla.

Kolmanteen erään lähdettiin Bluesin johtolukemista 2-1. Sami Kapanen oli tehnyt ottelun avausmaalin Saku Kinnusen komeasta poikittaissyötöstä. Juuso Ikonen tasoitti varsin pian sen jälkeen kierrettyään ensin maalin. Bluesin johto-osuman iski paluukiekosta kapteeni Kim Hirschovits vain 20 sekuntia ennen toisen erän loppua.

- Menimme ansaitusti johtoon pelissä ja ansaitusti myös menetimme sen. Kolmannessa erässä unohdettiin, että pitää hyökätäkin, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho muotoili pelin jälkeen.

Kolmas erä oli todellakin täydellistä KalPan hallintaa. Blues sai koko erässä vain kaksi laukausta kohti Pekka Tuokkolan vartioimaa KalPa-maalia, vaikka pääsikin pelaamaan kahdesti ylivoimaa. Erityisesti näistä ensimmäinen, joka seurasi Masuhrin kampitusjäähystä, oli surkea. Huonommaksi sen olisi tehnyt oikeastaan vain se, että KalPa olisi tehnyt alivoimamaalin.

- Ehkä Bluesin jäähyt kuormittivat joitakin pelaajia, joten voimaa ei ollut sitten tasakentällisin niin paljoa, Saarinen arvioi vastustajan heikkoa esitystä päätöserässä.

Blues käytti aikalisän erän puolivälissä, mutta pelin kuvaa se ei muuttanut. Siim Liivikin kaksiminuuttinen toi KalPan tasoihin neljä minuuttia ennen loppua. Maalista vastasi Masuhr, joka pääsi vetämään vastakiekkoon matalan lämärin.

- Ylivoimapeli oli voiton avain. Olen tyytyväinen moneen juttuun tässä pelissä, tiivisti KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen.

Joukkueet ovat seuraavan kerran tulessa keskiviikkona, molemmat vierasottelujen merkeissä. KalPan seuraava kohde on Hämeenlinna, samalla kun Blues tekee jo kauden toisen visiittinsä Nordenskiöldinkadulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle