Blues ylivoimainen ylivoimalla − Rantakarille tulokasennätys

LIIGA / Raportti
Kim Hirschovits oli isossa roolissa Bluesin voitossa.
Kuva © Riku Laukkanen - facebook.com/R1kuExposures
Bluesin ja KalPan peli oli pitkään tasaista ja laadukasta taistelua. Kolmannessa erässä Bluesin ylivoima todisti mahtavuutensa. KalPan Toni Hyvärinen sai 5+20-minuutin jäähyn päähän kohdistuvasta taklauksesta, ja kotijoukkue hyödynsi tilaisuutensa kylmäverisesti.

Maalin jälkeisen vaihdon tärkeyttä ei suotta korosteta. KalPa iski tasoitusmaalin, kun kolmatta erää oli pelattu puoli minuuttia. Vain 17 sekuntia myöhemmin KalPa-puolustaja Mikko Jokela otti jäähyn huitomisesta. Kim Hirschovits voitti aloituksen, ja Otso Rantakari ampui ranteella viivalta Bluesin takaisin johtoon.

Jäähyä ehti kulua vain seitsemän sekuntia. Rantakari iski kauden 11. maalinsa, joka on Liigan uusi tulokaspuolustajien maaliennätys. Bluesin paidassa ensiesiintymisensä tehnyt puolustaja Veeti Vainio pääsi myös pisteille avausottelussaan.

Blues ja KalPa tarjosivat viihdyttävän ja vauhdikkaan lauantai-illan ottelun. Varsinkin ylivoimilla kiekko liikkui mallikkaasti, ja molemmat maalivahdit saivat venyä huipputorjuntoihin.

Blues aloitti maalinteon

KalPa oli ottelun alussa aavistuksen aktiivisempi joukkue, mutta Blues sai vaarallisemmat maalipaikat. Ylivoimaakin pelattiin kummassakin päädyssä. Kotijoukkue pääsi iskemään avausmaalin neljä minuuttia ennen erätaukoa.

Bluesin karvaus katkaisi KalPan hyökkäykseen lähdön, ja Hirschovits pääsi vapaasti laukomaan. Miro Aaltonen ohjasi maalin edestä kiekon alakulmaan, ja Blues-kapteenin pisteputki sai jatkoa.

Erän lopulle KalPalle oli siunaantua huippupaikka alivoimalla, kun Hirschovits menetti kiekon keskialueella. Janne Keränen luisteli irtokiekon perään, mutta Blues-maalivahti Jani Nieminen tuli pitkälle vastaan ja purki tilanteen.

Toisessa erässä nähtiin Bluesin ylivoimaa ja pari läheltä piti-tilannetta. Ensin Stefano Giliati pelattiin läpiajoon, mutta Andy Chiodo KalPa-maalilla venytti patjansa italialaislaiturin harhautuksen tielle. Siim Liivik pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto kilahti ylärimaan.

Kolmas erä muutti kaiken

KalPa pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla Rantakarin otettua toisen erän lopulla jäähyn koukkaamisesta. Vierasjoukkue iski tasoituksen vain puolen minuutin pelin jälkeen. Mikael Ruohomaa nousi laidalta maalille, ja Keränen laukoi poikittaissyötöstä kiekon maaliin.

Kuopiolaisten ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, kun Rantakari laukoi Bluesin takaisin johtoon vielä samalla minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun käännekohta. Arttu Ilomäen istuessa jäähyllä korkeasta mailasta taklasi Toni Hyvärinen Liivikiä päähän.

Seurauksena oli 5+20-minuutin jäähy päähän kohdistuvasta taklauksesta ja Bluesille puoli minuuttia kahden miehen ylivoimaa.

Sen KalPa selvitti, mutta ylivoima jatkui, ja Blues alkoi latoa maaleja. Ensin Giliati iski maalin edestä paluukiekon sisään. Debytantti Vainiolle merkittiin maaliin ensimmäinen tehopiste Liigassa. Seuraavasta hyökkäyksestä Aaltonen iski illan toisen maalinsa, Hirschovitsille ottelun kolmas syöttöpiste.

Liivik iski vielä loppunumerot sekunti Hyvärisen jäähyn päättymisen jälkeen. Peliä oli jäljellä vajaa kahdeksan minuuttia ja vierasjoukkue neljä maalia tappiolla. KalPa-kannattajat jaksoivat vielä pitää meteliä omiensa puolesta, mutta peli oli taputeltu.

» Lähetä palautetta toimitukselle