Wienin matka ei häirinnyt Kärppiä

LIIGA / Raportti
Kärppien tiivis puolustus jätti Bluesin usein alivoimaiseksi.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kärpät otti ratkaisevalla tavalla komennon vieraspelissään jo ensimmäisessä erässä. Kaksi maalia antoi oululaisille edun, josta se ei enää luopunut. Blues paransi ottelun kestäessä, mutta ei tarpeeksi.

Bluesin edellisestä ottelusta oli aikaa kaksitoista päivää. Kärpät oli ollut tositoimissa tiistaina, mutta sillä oli toisaalta rasitteenaan matkustus CHL-pelin jälkeen Wienistä, minkä jälkeen joukkue oli jäänyt pääkaupunkiseudulle ennen Blues-ottelua.

− Lähtökohta: tiistaina oli iso peli Wienissä ja saatiin hyvä suoritus siellä. Tuli mietittyä, että onko akku tyhjä, pohti Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

− Joukkue toimi ammattimaisesti ja se näkyi ottelun ensimmäisessä erässä.

− Mekin oltiin siellä Wienissä, tultiin vain myöhäisemmällä lennolla. Ensimmäisessä erässä ei pelattu. Kiekko tippui jäähän, mutta emme osallistuneet siihen, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho osasi vitsailla.

Kärpät teki avauserässä kaksi maalia. Ensimmäinen merkittiin Sakari Manniselle ja toisen laukoi Joonas Donskoi. Huomionarvoista oli myös tiivis puolustaminen. Iiro Tarkin tarvitsi torjua kahden erän aikana vain kymmenen kertaa. Kolmannessa Tarkki sentään joutui venymään kiekon tielle yli tuplamäärän aikaisempiin eriin nähden.

− Kauttaaltaan hyvä peli. Kolmannessa Blues löi kaiken likoon, Tarkkia tarvittiin siinä, Marjamäki totesi.

− Itse tulin vasta maanantaina takaisin. Täytyy sanoa kiitos apuvalmentajille, oli mahtavaa tulla tauon jälkeen mukaan. Nyt joukkue voi lähteä ansaitulle viikonloppuvapaalle.

Bluesin pelaamisen taso nousi pelin kestäessä. Kolmas erä oli joukkueen paras ja toikin yhden maalin. Aikaisemmin tolppaan osunut Ville Korhonen pidensi maaliputkensa neljään otteluun. Kärpät iski kuitenkin erässä kahdesti ja vei näin 4-1-voiton. Juho Keränen onnistui Mannisen tapaan siirretyn rangaistuksen aikana ja loppulukemat sinetöi Arto Laatikainen tyhjiin.

− Se tuli vähän lahjana. Kiva, että sai maalitilin auki tällekin kaudelle, Laatikainen totesi.

Maali oli Laatikaiselle ensimmäinen vierasjoukkueen paidassa Espoossa. Aikaisemmin hän oli tehnyt Bluesia vastaan jatkoaikamaalin pelatessaan JYPissä.

Kommenttisatoa molemmista leireistä

Blues-luotsi Aho näki heikon alun jälkeen pelin parantuneen.

− Toisessa erässä ruvettiin jo vähän tappelemaan ja kolmannessa luotiin miehekkäästi paikkoja.

Aho antoi myös tunnustusta vastustajalle.

− Ei ole mikään ihme, että Kärpät eteni jatkoon CHL:ssä, laadukas porukka. Hyökkää hyvin ja puolustaa äärimmäisen hyvin.

Pätkäsopimuksensa viimeistä ottelua Kärpissä pelannut Laatikainen arvioi syyt voittoon seuraavasti.

− Hyvä startti ja päästiin johtoon. Bluesin pelaamattomuus näkyi. Puolustettiin hyvin keskustaa, eivätkä he saaneet vaarallisia paikkoja. Viimeisessä kympissä tuli paikkoja, mutta Tarkki piti pystyssä.

− Pidemmän aikaa maalimäärät omiin ovat pudonneet ja sitä kautta saatu voittoja.

Laatikaisen jatkosta Kärpissä päätetään perjantaina. Hän on kuitenkin viihtynyt Oulussa ja on kiinnostunut jatkamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle