Tapahtumarikas peli sai räjähtävän lopun Talajan tyyliin

Roope Talajasta tuli illan sankari.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kolmannen kerran tällä kaudella liigassa kohtasivat Blues ja Kärpät. Aikaisempien otteluiden perusteella kotijoukkue tulisi vikisemään ja Kärpät viemään peliä miten sattuu. Toisin kuitenkin kävi.

Ottelun kulku oli hyvin yksipuolinen, Kärpät hallitsi lähes koko ottelun ajan ja loi vaarallisia paikkoja jatkuvasti hyvin pelanneen Eetu Laurikaisen maalille. Lopulta viimeinen minuutti oli kotijoukkueen huikeaa esitystä, ja kolme pistettä jäi Espooseen.

− Pelattiin hyvä vieraspeli, ja erittäin tyytyväinen pelivalmiuteen ja ilmeeseen. Meidän tilastojen mukaan 5-1 laatupaikat meille. Tämän takia kaikki varmasti tätä urheilua seuraa, meille negatiivinen mutta Bluesille positiivinen ilta. Olen tyytyväinen tasoon millä pelaamme tällä hetkellä, tämä oli yksi ottelu ja tästä on hyvä jatkaa, summasi Kärppien Lauri Marjamäki ottelun jälkeen.

Myös kotijoukkueen valmentaja Jyrki Aho oli samoilla aaltopituuksilla Marjamäen kanssa ottelun etenemisestä.

− Oli todella hyvää jääkiekkoa, tänään oli vauhtia ja pelin vaatimustaso oli korkea. Kärpät on äärimmäisen kova joukkue, paras joukkue jota vastaan olemme tällä kaudella pelanneet.

Pirteämpi vierasjoukkue masensi kotijoukkueen avauserässä

Ottelun avauserä ei ollut kovin kaunista katseltavaa, mutta vauhtia riitti ja sitä kautta myös maalipaikkoja aukesi molemmin puolin. Varsinkin kaksikko Ivan Huml - Juha-Pekka Haataja olivat avauserässä todella pirteällä pelipäällä, sekä loivat muutamia vaarallisia tilanteita Eetu Laurikaisen nenän edessä. Ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta, mutta myöhemmin oli kaksikolla hetki nostaa kädet kattoon.

Kotijoukkueen Siim Liivik kopsautti mailansa turhan korkealle ja tämän alivoiman aikana Kärpät iskivät avauserän ainoan maalin. Kotijoukkueellekin tuttu mies Arto Laatikainen antoi nappisyötön Ivan Humlille jonka syötöstä Juha-Pekka Haataja pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin. Samalla katkesi Haatajan 15 ottelun maaliton putki.

Vain hetki Kärppien avausosumasta kotijoukkueen Roope Talajalla oli loistava paikka tasoittaa ottelu − kiekko ei kuitenkaan löytänyt tietään ohi loistavasti avauserässä torjuneen Tomi Karhusen.

Aivan ensimmäisen erän loppu hetkillä avausmaalin tehneelle Haatajalle aukesi todella hyvä maalintekotilanne, kun Dan Spangin syöttö napsahti lapaan, mutta viimeistely ontui tällä kertaa.

− Avauserän alku oli meiltä hyvää jääkiekkoa, Kärppien johtomaalin jälkeen me ehkä hieman innostuttiin ja alettiin ymmärtämään asioita paremmin, kommentoi Bluesin Jyrki Aho.

Tahdonvoimalla rinnalle ja ohi

Ottelun toinen eräkään ei ollut vielä sitä parasta Bluesia ja Kärppiä joita tällä kaudella on nähty. Erän sykähdyttävin hetki oli Jari Sailion ja Arto Laatikaisen pienoinen maalinedustapainiminen.

− Molemmat puolusti hyvin, kiekollinen peli hävisi täysin. Emmekä pelanneet enää pitkiä hyökkäyksiä, vähän tuli kiiren kiekon kanssa. Eikä pystytty puolustamaan korkealta, mutta saatiin onneksi pidettyä maali puhtaana, totesi Kärppien Lauri Marjamäki.

Bluesille aukesi kolmannessa erässä useaan otteeseen loistavat paikat tasoittaa ottelu. Ensin Kärppien Mika Pyörälän ottama kahden minuutin koukkaamisrangaistus ei tuonut tasoitusta, eikä erän puolivälissä nähty Esa Pirneksen raju taklaus Siim Liivikiä kohtaan ja siitä seurannut 2+10 minuutin rangaistuskaan tuonut toivottua tulosta.

Kotijoukkueelle koitui kuitenkin pienoinen takaisku kolme minuuttia ennen loppua, kun Victor Westermarckin ottama kahden minuutin rangaistus korkeasta mailasta oli tosiasia. Ylivoima ei kuitenkaan hyvästä pyörityksestä huolimatta toiminut ja alivoiman päätyttyä Eetu Laurikainen luisteli pois maaliltaan.

Kotiyleisön helpotukseksi tasoitusmaali näki päivänvalonsa ajassa 59.38, kun jäähyaitiosta vapauteen päässyt Westermarck kiskaisi ranteella kiekon ohi pahasti maskiin jääneen Tomi Karhusen. Maali merkittiin kuitenkin kiekon ohjanneelle Liivikille. Tämän jälkeen hallissa alettiin odottamaan tulevaa jatkoaikaa, tai ei ainakaan Roope Talajan mielestä.

Vain kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä loistavasti ottelussa esiintynyt Kim Hirschovits vapautti lättysyötöllään Roope Talajan maalintekoon, eikä tästä mies erehtynyt vaan iski kiekon kylmän viileästi maalin kattoon ohi hölmistyneen Karhusen.

− Meillä oli siinä kiekko hallussa, Ei saatu pistettyä sitä keskialueelle, ja siitä tasoitusmaali. Täytyy nostaa hattua kotijoukkueen Kim Hirschovitsille, henkilökohtainen panostus molemmissa maaleissa oli ihailtavaa. Hyvä laadukas matsi ja tällä kertaa oli vähän negatiivinen loppu, kommentoi Marjamäki.

− Jaksettiin uskoa, kolmannessa erässä vielä otettiin ote ja saatiin toimitettua kiekkoa maalille. Ylivoimalla meillä oli paikkamme, mutta ei onnistuttu vielä siinä tasoittamaan. En ole itse ikinä tälläistä pelin loppua kokenut penkin takana, kuin tänään oli. Pitää olla tyytyväinen lataukseen ja pelin ilmeeseen, myhäili tyytyväinen Bluesin Aho.

Blues jatkaa neljän ottelun viikkoa seuraavan kerran torstaina, kun se kohtaa kotonaan SaiPan. Kärpät vuorostaan isännöi Raksilassa Hämeenlinnan Pallokerhoa.