Kangasniemi kikkaili kruunun Bluesin taistelulle

LIIGA / Raportti
Blues nappasi kovalla taistelulla voiton.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Pelaajiaan pitkin kautta menettänyt Espoo Blues ei antanut joukkueiden nimilistan vaikuttaa lopputulokseen. Blues otti maukkaan 2-1-voiton Kärpistä, kun Iikka Kangasniemi oli voittomaalikilpailun ainoa maalintekijä.

Kauden aikaisemmissa voittomaalikilpailussa Bluesin laukojien rungon olivat muodostaneet Kim Hirschovits, Ville Korhonen ja Roope Talaja. Heistä paikalla oli vain Hirschovits, ja hänkin vierasjoukkueen riveissä. Hän ei päässyt yrittämään voittomaalikilpailussa, mutta siihen ei liittynyt dramatiikkaa: Sportia vastaan onnistuneet Sebastian Aho ja Miro Aaltonen saivat jatkaa, epäonnistunut Hirschovits teki tilaa Mika Niemelle.

Bluesin yrittäjistä Iikka Kangasniemi onnistui taitavien siirtelyjen jälkeen. Kun oululaisyrittäjistä ei onnistunut kukaan, se riitti takaamaan Bluesille kaksi pistettä. 

− Pikkaisen jäljessä oltiin pelissä. Kuitenkin jokainen jätkä, joka puki paidan päälleen, taisteli siellä, ja maalivahti pelasi loistavan pelin, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho kiitteli.

− Päästiin rankkareille, ja Kangasniemi veivasi hienon maalin siellä.

Torjuntoja ja blokkauksia

Avauserässä Kärpät oli hallitsevampi osapuoli ja erityisesti Aho tuntui olevan esillä jokaisessa vaihdossa. 14 kertaa laukoneen hyökkääjän ruuti oli kuitenkin märkää perjantai-iltana. Kärppien tuhrittua ensimmäisen ylivoimansa Blues onnistui omallaan.

Atte Pentikäisen varsin tyhmän jäähyn aikana Markus Poukkulan lämärisyöttö löysi Jussi Makkosen, joka ohjasi kiekon maaliin. Kärppien tasoitukssessa Urho Vaakanaisen kokemattomuus tuli esille. Esa Pirnes riisti kiekon ja jatkoi nopeasti maalin tehneelle Juho Keräselle

Toisesta erästä eteenpäin ottelu muuttui entistä enemmän päästä päähän -kiekkoiluksi. Yleisöä asetelma viihdytti, ja tunnelma olikin yksi kauden parhaista. Toinen erä sisälsi myös maalivahti Christian Engstrandin parhaan torjunnan hänen omasta mielestään. Tämä tapahtui joukkueiden pelatessa neljällä neljää vastaan.

Kolmannessa erässä vauhdikas peli jatkui. Kumpikin joukkue sai omat tilaisuutensa, mutta Bluesin Christian Engstrand oli loistavassa torjuntavireessä. Toisessa päässä Kärppien kenttäpelaajat olivat vahvasti Sami Aittokallion tukena blokkaamalla laukauksia. Näissä kunnostautuivat erityisesti Lasse Kukkonen sekä Markus Nutivaara.

Bluesin kauden otteluissa jatkoajat ovat tuoneen harvakseltaan ratkaisuja. Se oli sävel myös nyt huolimatta uuden miehen Nico Frimanin hankkimasta ylivoimasta. Muutenkin Friman paransi otteitaan pelin kestäessä. 

− Tehtiin tilastoscouttausta, minkälaisia pelaajia sieltä tuli. Hienoa työtä [Peter] Aholalta, kun tuollaisia nuoria ja innokkaita pelaajia tänne löysi, Aho kertoi uusien pelaajien sijoittelusta, kun Friman oli ykkös- ja Kalle Moisio neloskentässä.

− Tuntuu, että olemme selvästi parempia, mutta turpaan tulee. Meiltä puuttuu kuitenkin se viimeinen repiminen, minkä avulla päästäisiin ylivoimille, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki analysoi.

Bluesilla on edessään vielä kolme ottelua ennen joulutaukoa. Lauantaina joukkue matkustaa Raumalle, jonne on lähdössä myös useampi bussilastillinen faneja. Ensi viikolla ohjelmassa ovat kotiottelut HPK:ta ja Ässiä vastaan.

− Fanit ovat tukeneet meitä hienosti viime viikkoina. Uskon, että kaukalon ulkopuoliset ongelmat ovat nostaneet fanien tukea meille, Engstrand näki.

− En tiedä, kumpi maalivahti pelaa huomenna. Kaapo pelasi viimeksi kaksi peräkkäin, mutta katsotaan mitä valmentaja tekee nyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo