Kärpät tutulla trendillä voittoon

Kärpät peittosi Bluesin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kärpät nappasi täyden pistepotin Espoosta tiistaina 4−2-voitolla. Oululaisten voitossa oli samoja eväitä kuin viime viikolla Düsseldorfia ja KooKoota vastaan.

Viikko sitten tiistaina Kärpät tarvitsi kahta sekuntia päälle viisi minuuttia kahteen osumaan ja kolmeen neljätoista ja puoli minuuttia. KooKoo kaatui kahdella osumalla 11 minuutin aikana.

Näin ollen ei ollut yllättävää, että Kärpät oli terävä ottelun alkuhetkillä. Adam Masuhrin ylivoimalla tekemä avausmaali syntyi ajassa 3:23. Ivan Huml lisäksi vieraiden johdon kahteen maaliin vain 12 sekuntia myöhemmin. Jälkimmäisessä osumassa Victor Westermarckia höynäytettiin kunnolla.

− Tosi hyvä startti siihen, ja loppupelissä oltiinkin välillä aika mankelissa. Pyritään tekemään hyviä asioita heti ottelun alkuun, ja kyllä se tänään hyvin onnistui, Kärppien nuori hyökkääjä Jesse Puljujärvi kommentoi.

Loppupelin ajan Kärpät puolusti erittäin hyvin kolmannen erän lyhyttä jaksoa lukuun ottamatta. Blues nousi maalin päähän, mutta ei onnistunut tasoituksessa ylivoimallakaan.

Molemmat iskivät pikamaalit

Avauserän hahmo oli Mika Pyörälä, jonka vahva peli toi Bluesin Mikko Kuukalle rangaistuksen kolmen minuutin jälkeen. Kärpät käytti ylivoimansa ja iski heti perään toisen osuman. Tämän jälkeen peli tasaantui, eikä avauserässä enempää maaleja nähty.

Toisessa erässä peli kääntyi enemmän Bluesin suuntaiseksi. Maalinteko oli kuitenkin espoolaisryhmälle tutun vaikeaa, eikä ylivoimakaan tuonut onnistumisia. Bluesin saldo alkukauden ylivoimista on karu: tehtyjä ja päästettyjä maaleja on yhtä monta, kaksi. Kärpät käytti oman ylivoimansa, kun Miro Aaltonen pääsi uudestaan kiekkoon sen jälkeen, kun Blues-pelaaja oli peittänyt hänen syöttöyrityksensä.

Kolmannen erän alku oli oululaisten heiniä. Kahdesti Kärppien osumaa tarkastettiin videolta. Ensimmäisellä kerralla kiekko ei ollut maalissa, toisella kerralla Puljujärven katsottiin potkaisseen kiekon maaliin.

− En nähnyt oikein kiekkoa. Tunsin sitten, että jalkaan osui ja siitä kiekko meni maaliin. En oikein tiedä, olisiko sitä pitänyt hyväksyä, Puljujärvi sanoi.

− En tiedä, kuka siitä saa potkun, kommentoi vastaavasti Lauri Marjamäki, joka oli myös itse ehtinyt nähdä tilanteen videolta ja saanut taustatukea katsomosta tilanteen nähneille.

Blues nousi peliin mukaan vahvalla minuutin jaksolla. Masuhr epäonnistui laukauksessaan ja Ville Korhonen kiitti alivoimamaalilla. Juuso Vainion kauden toinen maali oli lähes yhtä hieno kuin ensimmäinenkin. Lähemmäksi Blues ei kuitenkaan päässyt, vaan Arto Laatikainen viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

Valmentajilta kehuja ottelusta

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti joukkueensa maalien merkitystä ottelun kulkuun.

− Tehokas alku, sen jälkeen oltiinkin ottavana osapuolena 30 minuuttia. Kotijoukkue oli vahva, paineisti kovaa. Tärkeä 3−0-ylivoimamaali antoi otetta meille, Marjamäki totesi.

Bluesia pitkään valmentanut Marjamäki antoi kehuja vanhalle seuralleen, erityisesti ottaen huomioon viimeaikaiset tapahtumat joukkueessa.

− Kunnia täytyy antaa kotijoukkuelle. Kaiken tapahtuneen jälkeen Blues on näyttänyt, että se on ansainnut kaiken kotiyleisön tuen. Joukkue ei tippaakaan anna periksi.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho kehui ottelua ja myös oman joukkueensa suoritusta, vaikka pistesaldo ei kasvanutkaan.

− Täytyy olla ylpeä porukasta ja oikeastaan koko kiekkoillasta. Jääkiekossa on kyse siitä, että pelissä on tunnetta ja katsomossa on tunnetta. Katsojat kokivat tänään kaikenlaisia tunteita, ja jännitystä oli ottelun loppuun asti.

− Tänään paiskittiin hommia. Kärpät oli tehokas alussa. Hyvä, ettei hankauduttu siihen ja sen jälkeen pelattiin hyvin. Kolmannen erän alun jäähyt sotkivat meidän omaa peliä, mutta ykskaks peli oli 2-3.

Aho antoi Marjamäen tapaan tunnustusta vastustajalle, ja nosti myös omasta joukkueestaan esille yhden sellaisen suorituksen, joka saa harvemmin suurta huomiota.

− Kärppien pelaamisesta täytyy sanoa, että se oli äärimmäisen nöyrää ottelun lopussa. Lopussa yritettiin, ja oli hienoa nähdä Samson Mahbodin takakarvaus, kun vastustajalla oli tyhjä maali.