Jokerit hämmensi ja puolusti Bluesin nurin

LIIGA / Raportti
Tunteet olivat moneen kertaan pinnassa muillakin kuin Niko Peltolalla ja Ilmari Pitkäsellä.
Kuva © Juho Ranta
Jokerit haki kolme pistettä Espoosta 5-2-voitollaan. Suureen rooliin nousi Jokerien nelosketju, joka aiheutti hämminkiä lähes jokaisessa vaihdossaan.

Ottelun tärkeimpien pelaajien ei tarvitse aina päästä tehoille tai torjua suurta määrää maalintekopaikkoja. Jokerien nelosketjun, jota johti Antti Tyrväinen laidoillaan Semir Ben-Amor ja Jarkko Ruutu, ärsytti Blusia aina tilaisuuden tullen. Se sekoitti kotijoukkueen peliä ja Jokerit pystyi hyödyntämään tilaisuudet.

− Tämä oli vähän kuin playoffeissa, tärkeistä pisteistä kun pelataan. Oli kiva pelata, tunnetta oli mukana, Tyrväinen näki.

Blues yritti liikaa yksin ja puski päätään Jokereiden siniviivalla olleeseen puolustusmuuriin. 

− Liikuttiin hyvin joukkueena ja pelattiin joukkueelle, Tyrväinen kiitteli.

Aikaisemmissa Espoossa pelatuissa kohtaamisissa Jokerit ei onnistunut maalinteossa ollenkaan. 

− Oli tärkeää saada maalihanat auki, kun täällä on ollut niin vaikeaa, Tyrväinen iloitsi.

Avauserässä nähtiin yksi osuma. Sen teki Steve Moses, jonka karvaus johti Mikko Kuukan karkeaan virheeseen. Moses sai kaatuessaankin kiekon maaliin - ilman sitä jenkki olisi todennäköisesti päässyt kokeilemaan taitojaan rangaistuslaukauksesta. 

Jokerit otti ratkaisevan tuntuisen johdon toisessa erässä. Ladislav Nagy käynnisti vastahyökkäyksen, josta Teuvo Teräväinen viimeisteli vieraiden toisen maalin. Slovakki onnistui myöhemmin itse maalinteossa Jere Karalahden laukauksen paluukiekosta, kun Blues-puolustus oli ties missä. 

Blues ei onnistunut käyttämään kahden erän aikana auenneita tilaisuuksiaan, kuten Kim Hirschovitsin läpiajoa alivoimalla.

Karalahti ei pitänyt kolmannen erän alussa saamastaan kaksiminuuttisesta ja protestoi itsensä suihkuun. Pelin jälkeen jopa Jyrki Aho kertoi eriävän mielipiteensä ratkaisusta, jota hän piti tunnetta tappavana. Aho vertasi tilannetta likimain identtiseen Kalle Kaijomaan rangaistukseen reilu viikko sitten.

Kolmannessa erässä maaleja tehtiin vuorotahtiin. Bluesilta tolppien väliin osuivat Siim Liivik ja Kaijomaa, Jokereilta Teemu Eronen ja Mikko Kousa.

Ottelun taso sai kehuja valmentajilta. 

− Tämä oli playoff-hokia. Oltiin huomattavasti valmiimpia peliin kuin tiistaina, joka oli täydellinen ohipeli meiltä. Käännettiin peliä niin kuin halutaankin tehdä, tosin vieläkin nopeammin se olisi mahdollista, Jokerien päävalmentaja Tomek Valtonen kommentoi.

− Ensimmäinen erä oli tasainen. Kamppailupelissä olimme jäljessä, ja erityisesti toisessa erässä puuttui kärsivällisyyttä. Tartuimme vielä oljenkorteen, mutta se hävisi käsistä nopeasti, Bluesin päävalmentaja Aho arvioi.

− Tällaisista peleistä otetaan kuitenkin oppia, Aho lopetti.

Joukkueet pelaavat vielä ennen viikon taukoa kertaalleen. Jokerit saa vieraakseen Ilveksen, Blues matkaa Kuopioon. Molemmat pelit pelataan lauantaina. Silloin nähdään, jatkaako Tyrväinen keskushyökkääjänä, paikalla jota hän omien muistikuviensa mukaan oli pelannut viimeksi junioreissa.

− Ei ollut mitään ongelmia. En tiedä sitten miltä se katsomoon näytti, Tyrväinen lohkaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle