Jokereilta loppui polttoaine

Bluesin Daniel Widingillä oli harvinaisen onnistunut ilta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden maalinteon kuiva kausi on ollut pitkä. Joukkue osui marras-joulukuussa kahta ottelua lukuunottamatta korkeintaan kahdesti peliä kohti. Ketsuppipullo poksahti kunnolla auki lauantain Pelicans-ottelussa Lahdessa kun narrilauma kuritti vastustajaa kahdeksan maalin verran. Espoossa maalihanat sulkeutuivat aktiivisen Bluesin takia kokonaan.

Kauden aikaisemmissa kohtaamisissa Blues oli ollut maalin verran parempi. Vajaat 5500 katsojaa saapui sunnuntaina Tapiolan urheilupuistoon jännittämään, kummanko hyväksi paikallistaisto nyt kääntyisi. Jokerifanien puolella meno oli hiljaista, pitkä viikonloppu näytti verottaneen vastustajan kannattajien määrää.

Kotijoukkue lähti sunnuntaipeliin neljä päivää levänneinä, tauon aikana Jyrki Aho oli rakentanut palapeliään uusiksi. Kentällisissä nähtiin sekä sairastuvalta palanneita että uusia ketjukokeiluja. Heikosti toimineen ykkösketjun vasemmalle laidalle kokeiltiin nyt Philip McRaeta, kultakypärä Tommi Huhtala sai siirtyä kakkosvitjaan.

Vauhtia alusta pitäen

Jokerit otti heti alussa peliä haltuun vastustajan päässä, mutta Blues pääsi pian mukaan.Vääntö oli tiukkaa, ja ajassa 2:40 Bluesin Tomi Sallinen sai Markus Hännikäisen mailasta kasvoihinsa. Hännikäisen istuessa jäähyllä Miro Aaltonen pääsi ryntäämään näyttävästi Jokerit-puolustajien välistä kohti maalia. Jere Karalahti joutui pysäyttämään Aaltosen rangaistuslaukauksen arvoisesti, Aaltosen vaisu yritys meni kuitenkin vasemmalta ohi.

Toisen ylivoimansa Blues sai, kun Jani Rita otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Ylivoima oli kuitenkin tehoton, myöskään Jokerit ei saanut hyödynnetyksi Jussi Makkosen kaksiminuuttista. Pelin toinen näyttävän yksilösuoritus nähtiin, kun Eetu Pöysti pääsi yksin vastahykkäykseen Jere Karalahden ohi. Maaliin asti kiekko ei kuitenkaan päätynyt.

Jokerit aloitti toisen erän viidellä puolustajalla Jeremy Dehnerin jouduttua jäämään sivuun.

Bluesille tarjottiin ratkaisun paikkoja kahden ylivoiman muodossa. Ensin Jere Karalahti lähti istumaan väännettyään Ilmari Pitkäsen nurin maalinedustalla ja sitten Teuvo Teräväinen kammettuaan Tommi Huhtalan nurin keskialueella. Kotijoukkue esitti hyvää ylivoimakiekottelua, mutta tuloksia kummastakaan erikoistilanteesta ei tullut. Leland Irving kesti sitkeästi Blues-pommituksen. Jokeritkin sai oman YV-tilaisuutensa Tomi Sallisen huitomistuomion ansiosta.

Ratkaisu jäi kolmanteen erään

Kolmannessa erässä nähtiin viimein voittomaali. Daniel Widingin tavaramerkiksi on jo muodostunut tulokseton laukominen kohti maalivahtia. Nyt Tomi Sallinen tarjoili oikeaan laitaan ja Widing tälläsi kiekon voimalla Leland Irvingin kilpikäden kainalosta maaliin.

- Luulen, että tämä oli kahdeksas tai kymmenes yritys pelissä. Joskushan sen on pakko mennä sisään.

Widing toteaa, että voittaminen on tärkeintä, mutta ei ole tyytyväinen tuloksiinsa.

- Kolmisenkymmentä peliä on takana. En ole tyytyväinen, olen kuitenkin ollut maalintekijä.

Espoolaisten johtomaalin jälkeen Arto Laatikainen otti kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä ja maalintekijä Widing toisen samasta syystä.

Jarkko Ruutu istui jäähypenkillä ja Leland Irving oli otettu pois maaliltaan kun Widing pääsi suoraan jäähyltä kiinni kiekkoon ja maalasi pelin loppunumeroiksi vajaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria 2-0- tyhjään verkkoon.

Jokerit yritti vielä ilman maalivahtia, mutta Blues tappoi jäljellä olevan ajan pois. Kolmannessa erässä espoolaisryhmä puolusti aktiivisesti, taas kerran nähtiin esimerkiksi Tomi Sallinen pelaamassa uhrautuvaa puolustuspeliä. Vauhdikaan pelin loppukaneetiksi Jokereiden Nichlas Hardt otti vielä käytöskympin.

Blues sopeutui Jokereiden "ruotsalaiskiekkoon"

Pelin ainut pistemies Daniel Widing näki pelin tasaisena.

- Peli oli erittäin tiukkaa koko ajan. En tiedä miltä se katsomoon näytti, naureskeli Widing. Hän näki eron joukkeiden pelitavassa.

- Jokerit haluavat pitää paljon kiekkoa, pelaavat itse asiassa vähän ruotsalaisittain. Me taas haluamme luoda enemmän painetta. Nyt täytyi ottaa askel taaksepäin ja odottaa heitä vähän.

Jokeri-luotsi Tomi Lämsän mukaan ottelu oli suurimmalta osaltaan huono suoritus.

- Oli kyllä meille vaikea ottelu meille alusta asti. Ensimmäinen analyysi oli, että nyt alkaa olla polttoaine joukkueelta lopussa.

Lämsä viittasi kapeaan materiaaliin ja peliruuhkan aiheuttamaan väsymykseen. Hän summasi suorituksen karusti.

- Omaa hyökkäystä ei oikeastaan ollut. Sellaista taistelua ja maalivahtipelin ansiosta roikuttiin mukana. Herättiin henkiin vasta kolmannessa erässä kun Blues teki maalin.

Jyrki Ahon mukaan Bluesin koneesta ei bensiiniä puuttunut. Hän kehui pitkästä loukkaantumisesta toipuneen Valtteri Virkkusen ja takaisin edustusjoukkueeseen nostetun Robert Rooban suorituksia energisiksi. Hän oli muutenkin tyytyväinen joukkueen otteisiin.

- Oltiin kärsivällisiä pelin kanssa, pystyttiin luomaan ylivoimalla paljon maalipaikkoja.